15 Temmuz 2018 09:22

Üniversiteliler 'Şule Çet için adalet' istiyor

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu, 'Şule Çet İçin Adalet' diyerek imza kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Facebook

Paylaş

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu’nun “Şule Çet İçin Adalet” diyerek başlattığı imza kampanyasına şu ana kadar altmışın üzerinde öğrenci topluluğu imza verdi. Halen devam eden kampanyada Şule’nin katillerinin bir an önce yargılanarak herhangi bir cezai indirime gidilmeden cezalandırılması isteniyor.

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu “Şule Çet İçin Adalet” diyerek ülke genelinde imza kampanyası başlattı. Üniversitelerin öğrenci topluluklarının destek verdiği kampanyaya şu ana kadar 60 topluluk imza verirken kampanya halen devam ediyor. Kampanyada Şule’nin ölümüne ilişkin ana akım medyada verilen haberlere tepki gösterilerek, “Şule’nin ölümü ne “münferit” ne de arkadaşımızın suçu” denildi.

Kampanyada Şule’nin ölümünün nedenine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

-Milyonlarca üniversiteli genci çalışmak zorunda bırakan paralı eğitim sistemidir.

 -İktidar sırtından geçinen sermaye gruplarının ne yaparlarsa yapsınlar “paçayı kurtaracaklarını” bilmeleridir.

-“Kadın ile erkek fıtratı gereği eşit olamaz” diyen siyasi iktidar ve onun tecavüze “gerekçe” arayan yerel temsilcileri ile cinsiyet-ayrımcı politikalarıdır.

-Şule’nin ölümünün nedeni, her fırsatta “idam”, “hadım” gibi sorunun çözümüne odaklanmayan ikiyüzlü politikaları öne süren ancak zaten var olan cezaları uygulamayanlardır.

-Şule’nin ölümünün nedeni, kadın cinayetlerini magazinsel bir dille veren ve suçu kadında arayan medya kuruluşlarıdır.

‘HAYATLARIMIZ HİÇE SAYILMASIN’

Kampanyada Şule’nin katillerinin bir an önce yargılanarak herhangi bir cezai indirime gidilmeden cezalandırılması istendi. Gerçek adalet sağlanıncaya kadar davanın takipçisi olunacağı vurgulanan kampanyada şu ifadelere yer verildi:

“Üniversite gençliği olarak arkadaşlarımızın hayatlarının hiçe sayılmasına ve yaşananların üstünün kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Tüm üniversite gençliğini arkadaşımızın hesabını sormak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan 15 Temmuz yazısı: Hayırlara vesile oldu

SONRAKİ HABER

Erzincan'da hastane inşaatındaki göçükte 8 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa