15 Temmuz 2018 10:53
Son Güncellenme Tarihi: 15 Temmuz 2018 17:49

Ege ve Akdeniz'de orman yangınları

Ege ve Akdeniz'de sıcak havalarla birlikte ormanlık alanlarda çıkan yangınların sayısı da artıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ege ve Akdeniz'de orman yangınları sürüyor. İzmir'in Torbalı ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınına da havadan ve karadan müdahale ediliyor. Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını, yaklaşık 1 saatlik müdahaleyle söndürülürken Muğla Ortaca'da dün çıkan yangın kontrol altına alındı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde de Kargı Koyu mevkisinde yangın çıktı.

BODRUM'DA YANGIN

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangında 23 hektarlık makilik ve otluk alanda zarar oluştu.

AA'nın haberine göre; Ortakent-Yahşi Mahallesi Kargı mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler, yakınında yerleşim yeri bulunan makilik alana sıçradı.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine yangına Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 helikopter ve uçakla havadan, 4 arazöz ve 200'e yakın söndürme işçisinin yanı sıra vatandaşlarca karadan müdahale edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı, AKUT ekipleri ve Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği gönüllülerinin de destek verdiği çalışmalar sonucu yangın söndürüldü.

Yangında, 23 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

TORBALI'DA ORMANLIK ALANDA YANGIN

Torbalı'nın kırsal Özbey ile Yeniköy mahalleleri arasındaki ormanlık alanda bugün saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 söndürme helikoteri, 1 amfibik uçak, 15 araröz, 3 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile 1 itfaiye aracı sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, ormanlık alandaki arı kovanları ile depo olarak kullanılan bir binaya zarar verirken, alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yanan bölgede söndürme helikopterlerinin su alabileceği bir havuzun bulunduğu görüldü.

MANAVGAT'TA ORMAN YANGINI

Manavgat'ta saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı amfibi uçak, 4 helikopter, 15 arazöz ve 3 dozerle yangına müdahale çalışması başlatıldı.

KEMER'DE ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Kemer- Kumluca D-400 karayolunun Kemer 2 kavşağı yakınlarında saat 00.30 sıralarında orman yangını çıktı. Çevredeki vatandaşın fark edip haber verdiği İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 4 arazözle çok sayıda itfaiye eri sevk edildi.

Araçların ulaşamadığı yangın noktasına vatandaşlar ve itfaiye erlerinin taşıdığı itfaiye hortumlarıyla müdahale edilebildi. Yaklaşık 1 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Yangın sırasında karayolunda ulaşım, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tek yönlü sağlandı. Söndürme çalışmalarını İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç da takip ederken, terör şüphesi üzerine özel bir ekip de yangın bölgesinde inceleme yaptı.

Ailesiyle Kemer'e giderken yangını fark ederek söndürme çalışmalarına destek olan ambulans görevlisi Bilal Korkmaz, "Yukarısı yeni alevlenmeye başlamıştı. İlk müdahalelerini yaptık. Elimizden geleni yaptık itfaiyeci arkadaşlar gelene kadar" dedi.

Yangının çıkış nedeninin ve zarar verdiği alanın tespiti için çalışma başlatıldı.

ORTACA'DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Ortaca ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını söyledi. Çelik yaptığı açıklamada, "Dereköy'de başlayan orman yangınına saat 15.50'de ilk müdahale yapıldı. 3 ilk müdahale aracı, 3 pikap, 22 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 uçak 8 helikopter, 3 dozer, 17 teknik personel, 10 memur ve 115 işçi söndürme çalışmalarına katıldı. Çıkan orman yangını yanan sahadaki fiziki şartların yangına müdahaleyi zorlaştırmasına rağmen 5 hektar alanda saat 21:30 itibariyle kısmen kontrol altına alınmış olup yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen orman yangınının çıkış sebebi teşkilatımız ve kolluk kuvvetlerince araştırılmaktadır" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'İşçi, canına sahip çıkmak için ülke yönetimine müdahale etmeli'

SONRAKİ HABER

Gezi’de yaralanan Kesanbilici gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...