07 Mayıs 2018 06:22
Son Güncellenme Tarihi: 07 Mayıs 2018 15:44

Seçim Günlüğü (7 Mayıs 2018)

Meral Akşener ve Muharrem İnce, seçim vaatlerini açıkladı. HDP'nin, Hüda-Par'la ittifak yapmayacağı bildirildi.

Fotoğraf: Muhsin Arslan/AA

Paylaş

ERDOĞAN: PARTİMİZDE KENDİLERİNİ KABUL EDERİZ

Erdoğan, Muharrem İnce'nin randevu talebine yanıt verdi. 

MUHARREM İNCE'DEN, TEMEL KARAMOLLAOĞLU'YA ZİYARET

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'yu ziyaret etti.

24 Haziran'da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanları adayları ziyareti kapsamında ilk olarak SP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'yu ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu çıkışta ortak açıklamalarda bulundu. 

‘İZİN VERİRLERSE DEMİRTAŞ İLE DE GÖRÜŞECEĞİM’

Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylarından randevu istediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Tabii Demirtaş'tan isteyemedim. Onun için izin istedim Adalet Bakanlığı'ndan. İzin verirlerse onunla da görüşeceğiz. Bugün Sayın Genel Başkan geri dönüş yaptı, kabul ettiler. Amacımız başarı dileklerimizi iletmek, bir centilmenlik ortamında seçimin yaşanması. Türkiye'nin barışmaya, uzlaşmaya ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz Allah'ın izni ile. Sayın Genel Başkan'a biraz önce sordum; televizyon programlarında 5 aday birden tartışsak, tıpkı Batı ülkelerinde olduğu gibi, millet bizi dinlese, 'Sizin görüşünüz nedir?' dedim. Kendisi seve seve katılacağını, bunun çok doğru olacağını ama diğer adaylarla da bunu paylaşmak gerektiğini söyledi. İkimiz bütün adaylarla birlikte milletimizin televizyon kanalarında bizi dinlemesini isteriz."

'ERDOĞAN SİZİNLE AYNI EKRANA ÇIKAR MI?' SORUSU

İnce, kendisine yöneltilen 'Sayın Erdoğan sizinle aynı ekrana çıkar mı?' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Biraz inancım var, çıkar diye düşünüyorum. Dün şöyle dedi: 'Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine çıkaracağız'. Yani eğer çağdaş ülkelerde olduğu gibi yapmak istiyorsa, onlar öyle yapıyorlar yani bugün gelişmiş ülkelerde adaylar karşılıklı televizyonla çıkıyorlar, tartışıyorlar. Dün biraz umutlandım, göreceğiz." (DHA)

DEMİRTAŞ SEÇİM KAMPANYASINI ANLATTI

Demirtaş, tutuklu bir siyasetçi olarak cezaevinden nasıl kampanya yürüteceğiyle ilgili BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. Demirtaş,"Ben burada sıfır imkanla, sadece kadınların ve gençlerin yüreğine, cesaretine ve inancına güvenerek kampanya yürütüyorum. Ama buna rağmen kendimi şanslı hissediyorum, çünkü halkın gücü zorbalığı yenecektir" dedi. 

KABOĞLU MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN CHP'YE BAŞVURDU

Marmara Üniversitesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

Prof. Kabaoğlu, başvurusunu CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’e teslim etti. Kaboğlu’na başvuru sırasında CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu da eşlik etti. (HABER MERKEZİ)

AKŞENER, İNCE'YLE GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETTİ

İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bugünkü randevusunu, Bağcılar'daki seçim standında yer alan partililere yönelik bıçaklı saldırı nedeniyle erteledi.

İNCE: SARAY'DAN YAPACAĞIM TASARRUFLA GENÇLERE BURS VERECEĞİM

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim vaatlerini açıkladı. "Kuantum diyen bir cumhurbaşkanı olacak" diyen İnce, Saray'ı kapatacağını, Saray'dan elde edeceği tasarrufla gençlere burs vereceğini söyledi.

KANİ BEKO: İŞÇİLERİN MÜCADELESİNİ MECLİS’E TAŞIYACAĞIM

DİSK Genel Başkanlığı görevinden istifa edip milletvekili aday adayı olan Kani Beko, sokaktaki emek mücadelesini meclise taşıyacağını söyledi:
“TBMM çatısı altında mücadelemi kaldığım yerden devam ettirmek istiyorum. Bugüne kadar ne yaptıysam, TBMM'de de aynı mücadeleyi devam ettireceğim.”

AKŞENER'DEN SEÇİM VAATLERİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomiye dair seçim vaatlerini açıklarken "Düşük gelirle çalışan vatandaşlarımızın, ve öğrencilerimizin borçlarının en az yüzde 80’ini sileceğiz" dedi.

İYİ PARTİ STANDINA SALDIRIDA 8 GÖZALTI

Bağcılar’da İYİ Parti standına ateşli silahlı ve bıçaklı saldırı düzenlendi, 1'i ağır 8 kişi yaralandı. Olaya ilişkin 8 kişi gözaltına alındı.

HDP, HÜDA-PAR'LA İTTİFAK YAPMAYACAK

HDP'nin 5 farklı partinin Hüda-Par ile ittifak yapma teklifine ‘partinin buna hazır olmadığı’ gerekçesiyle olumsuz yanıt verdiği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'DAN PARTİLİLERE UYARI

CHP, 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçim için bildirge hazırlıklarını devam ettiriyor. 24 Mayıs'ta bu bildirgeyi açıklayacak olan CHP'de Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Bülent Tezcan sahada olacak. Kılıçdaroğlu'nun kutuplaştırıcı dil konusunda partiyi de uyardığı belirtildi.

SELMA GÜRKAN: 'CUMHUR İTTİFAKI'NI DURDURMAK DEMOKRASİ İÇİN İLK ADIM

Serpil İlgün, Pazartesi röportajında Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan’la seçim taktiğini ve iktidar ve ana muhalefetin durumunu konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Bizi yıllarca doğum kontrolüyle aldattılar

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden Marmara'da kuvvetli yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...