03 Mayıs 2018 05:12
Son Güncellenme Tarihi: 03 Mayıs 2018 18:25

Seçim Günlüğü (3 Mayıs 2018) - CHP'de İnce'nin adaylığı öne çıktı

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, 'Muharrem İnce'nin adaylığı kesin gibi' dedi. Muharrem İnce ise 'Gurur duyarım' yorumunda bulundu.

Fotoğraf: Özge Eli Kızıl/AA

Paylaş

'CUMHUR İTTİFAKI'NA BİR PARTİ DAHA KATILDI

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) AKP listelerinden seçime gireceğini açıkladı.

MUHARREM İNCE: GURUR DUYARIM

Muharrem İnce, adaylığı ile ilgili olarak, "Gurur duyarım, son karar Genel Başkanım ve milletvekili arkadaşlarımın." dedi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Yalova Milletvekili İnce, "Atatürk'ün partisinin üyesi olarak Atatürk'ün oturduğu koltuğa aday gösterilmekten gurur duyarım. Elbette kararı genel başkanım ve milletvekillerimiz verecektir. Hem partimiz hem de milletimiz için hayırlı olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

CHP'Lİ KESİCİ: MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞI KESİN GİBİ

CHP'de cumhurbaşkanı adayı olarak ismi geçen İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Muharrem İnce'nin adaylığı kesin gibi" dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre partisinin Meclis Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kesici, "Dün akşam itibariyle Muharrem İnce adı öne çıktı. Tahmin ediyorum yetkili arkadaşlarla konuşmuşlar" dedi.

Kesici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben de bu münasebetle sabahleyin Muharrem İnce'yi telefonla tebrik ettim. O da tebriklerimi kabul etti. Allah hayırlı uğurlu etsin."

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin grup toplantısına girerken alkışlandı.

YILDIRIM, ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım AKP grubu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday gösterdiklerini açıkladı.

BAHÇELİ'DEN 100 BİN İMZA AÇIKLAMASI

Devlet Bahçeli, Meral Akşener'in 'ısrarla 100 bin imza ile aday olmak istediğini' söyleyerek 'FETÖ'nün seçmen ayağı takip edildi mi' diye sordu. AKP sözcüsü Mahir Ünal destek verdi: Bahçeli'nin hassasiyetine katılıyoruz.  

İTTİFAK AÇIKLAMASI ERTELENEBİLİR

Reuters'in haberine göre CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin 24 Haziran milletvekili seçimlerinde barajı sıfırlayarak TBMM'de daha çok sandalye elde edebilmek için uzlaştıkları ittifaka ilişkin açıklamanın hafta sonuna kalabileceği bildirildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ittifakın bugün genel başkanların programlarının uygun olduğu bir saatte resmen açıklanacağını kaydetmişti.

CHP'DE 4 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın açıklayacağı cumhurbaşkanı adayı konusunda kulislerde Muharrem İnce, Yılmaz Büyükerşen, Abdüllatif Şener, İlhan Kesici’nin ismi konuşuluyor, tartışılıyor. İddiaya göre, adayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında bilen yok. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun anketler ve nabız yoklamalarının ardından kararını kesinleştirdiği belirtiliyor.

HDP: İSİM VERMİYORUZ; 24 HAZİRAN'DA OYUNUZU EN YAKIŞIKLI OLANA VERİN

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı tutuklu milletvekili Selahattin Demirtaş için yürüteceği kampanyanın ilk sloganı belli oldu. Türkçe-Kürtçe hazırlanan afişlerde “Senle değişir” denildi.

Sosyal medya üzerinden yapılan ilk paylaşımlarda, “24 Haziran’da tercihimiz iyilikten, huzurdan, değişimden yana. Oylar Demirtaş’a!” denildi. Ayrıca, “Kadın düşmanı politikalarla iktidarını sürdüren Tek Adam rejimi #SenleDeğişir”, “Tek adam mı, çok insan mı? #SenleDeğişir her şey!” ifadelerinin yer aldığı afişler hazırlandı.

ERDOĞAN'IN ADAYLIK DİLEKÇESİNİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İMZALADI

AKP Grup Başkanı, İzmir Milletvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimde, AKP grubunun Cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna ilişkin dilekçeyi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmek üzere imzaladı.

PERİNÇEK, AKŞENER, KARAMOLLAOĞLU VE ÖZ'ÜN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

YSK Başkanı Sadi Güven, "Cumhurbaşkanı adaylığı için 7 kişi başvurdu. 3 adayın başvurusu belge eksikliği nedeniyle kabul edilmedi" dedi. YSK, Cumhurbaşkanı adaylığına süresi içerisinde başvuran Doğu Perinçek, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Vecdet Öz'ün başvurularını kabul etti.

ANKARA'DA SAADET PARTİSİ STANDINA SALDIRI

Ankara Kızılay’da Saadet Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için yürütülen ön imza kampanyası için açılan standa saldırı düzenlendi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladıktan sonra başlatılan 100 bin imza kampanyası için için Ankara Kızılay Meydanı'nda açılan standa saldırı düzenlenlendi. Stantı dağıtarak hakaret ve küfürler savuran saldırganların kimliği  açıklanmadı.

İBRAHİM TATLISES: BAŞKANIN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ, YÜZDE 57 ALACAK

Afrin operasyonuna destek için 2 Nisan'da Hatay'a giden şarkıcı grubunun içinde yer alan AKP İzmir milletvekili aday adayı İbrahim Tatlıses, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi. Tatlıses, "Neymiş efendim Afrin'e giderek 'Dilo dilo yaylalar'ı söylemişiz. Ben, megri megriyi de dilo diloyu da söylerim. Benim için fark etmiyor ama onlar için çok fark ediyor" dedi. Tatlıses ayrıca "CHP de adayını çıkarmadı. Yahu çıkarsın da görelim. Başkanın önünde kimse duramaz. Yüzde 57; 56 da değil" ifadelerini kullandı.

MHP'DE 6 VEKİL ERDOĞAN'A OY VERMEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gösterirken, parti grubunda Erdoğan'ın adaylığına dair toplanan imzada bazı isimlerin 'hayır' oyu kullandığı öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı: Real Madrid-Liverpool

SONRAKİ HABER

Süper Lig'de 32. haftanın programı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...