İBB, yaşlı, kimsesiz ve hastaları hastane bahçesine bıraktı!

İSTAÇ Eğitim Merkezinde kalan evsizleri 'kış sezonu bitti' gerekçesiyle sokağa atan İBB, 4 yatalak hastayı hastane bahçesine bırakıp kaçtı.

31 Mart 2018 22:51
Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

Esenyurt’ta İSTAÇ Eğitim Merkezi’nde kalan evsiz yurttaşlar, kış sezonunun bitmesi gerekçe gösterilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kapı önüne konuldu. İBB, kimsesi olmayan yatalak vaziyetteki dört yaşlıyı ise Esenyurt Devlet Hastanesinin bahçesine bırakıp gitti. Hastane bahçesinde insanlık dışı manzarayı gören yurttaşlar olaya tepki gösterdi. Olayın ardından İBB yetkileriyle görüşen CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, gelen tepkiler sonucunda hastane bahçesine terk edilen dört yaşlının Kayışdağı’ndaki Darülaceze tesislerine götürüleceğini belirtti.

‘PEKİ BİZ NE OLACAĞIZ!’

İBB’nin tekerlekli sandalyesiyle hastane bahçesine bıraktığı yaşlı vatandaşlar arasında bir dönemin ünlü solisti Dinçer Erdoğan da vardı. Bugün 74 yaşında olan Erdoğan, Hürriyet Gazetesi’nin 1967 yılında düzenlediği Altın Mikrofon Yarışması’nda Cem Karaca’yı geride bırakıp birinci olan Mavi Çocuklar grubunun solistiydi. İki aydan beri İBB’nin tesislerinde kaldığını belirten Dinçer Erdoğan, “Bir gece dediler ki burayı kapatıyoruz. Yapacak bir şey yok. Peki biz ne olacağız dedim. Sizi hastaneye götüreceğiz dediler. Sabah sekizde buraya geldik dört saatten beri buradayız” diye konuştu.

‘YAŞLILARA ‘ÇÖP’ MUAMELESİ’

Yaşananlara tepki gösteren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, İBB’nin tutumu için vicdansızlık yorumunu yaparak onların sosyal belediyecilik anlayışı işte bu dedi. “Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında kimsesiz vatandaşları almış toplanma merkezlerinde bakmış. Ama yaz gelir gelmez de kollarından tutup sokağa bırakmış” diyen CHP’li Gökmen, şöyle devam etti “İçlerinde yürüyemeyecek durumda olan insanlar var. Gazetelerde ve televizyonlarda kimsesiz vatandaşların bakımını üstlendiklerini ballandırarak anlatan İBB, kısa bir süre sonra o vatandaşları sokağa atmıştır.”  Kameraların önünde ‘Şu kadar kimsesiz vatandaşımıza bakıyoruz’ diyerek reklam yapılmasını eleştiren  Gökmen “Kamera arkasında ise bakıma muhtaç ve hasta durumdaki yaşlıları sokağa “çöp” atar gibi hastane bahçesine atıp kaçıyor, bu vicdansızlığa hiç çekinmeden imza atabiliyor.”

 

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Akıncı ile Anastasiadis 16 Nisan’da bir araya geliyor

SONRAKİ HABER

Galatasaray’ın evinde bileği bükülmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...