10 Aralık 2017 16:15
Son Güncellenme Tarihi: 11 Aralık 2017 15:17

EMEP'ten Kudüs eylemleri: Sorunu üreten emperyalistlerdir

Emek Partisi İzmir, Kocaeli, Malatya ve pek çok merkezde Kudüs eylemi yaptı, eylemlerde sorunu üretenin emperyalistler olduğu vurgulandı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Örgütü Kudüs'ta yaşananlar olaylarla ilgili yaptığı basın açıklamasında, sorunun dinler ve mezhepler sorunu olmadığı vurgulayarak, " Mazlum Filistin Halkını tüm gücümüzle destekliyoruz. Bütün işçi ve emekçileri Filistin halkının haklı davasını desteklemeye çığırıyoruz" dedi.

Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Örgütü, ABD'nin Kudüs'ün İsrail'in Başkenti olduğuna dair kararı protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen EMEP üyeleri, "Emperyalist müdahalelere karşı Filistin halının yanındayız" yazılı pankart açarak sık sık, "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" , "Emperyalizm yenilecek direnen haklar kazanacak" , "Faşizme ölüm halka hürriyet" sloganları attı.

Basın metnini okuyan EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, Trump'ın yaptığı açıklamanın Ortadoğu Bölgesi’nde yeni çatışmalarınbaşlamasına neden olduğunu belirterek, "Bu büyük bir provokasyon girişimidir.. Trump, bu kararı ile böyle bir çatışma sürecini başlatmak istemektedir. Nitekim bu kararın ardından Kudüs’te, Lübnan’da çıkan çatışmalarda ölümler meydana gelmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştır. ABD ve tüm emperyalist güçler Ortadoğu’dan elini çekmelidir" dedi.

'İSRAİL İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARI TERK ETMELİ'

Trump'ın bu kararıyla, ABD, İsrail, Mısır ve Suudi Arabistan ittifakı ile Ortadoğu'da Rusya ve İran etkinliğine karşı yeni bir süreç başlatmak olduğunu vurgulan Uyar, "Kudüs’ün Başkent olduğu bir Filistin Devleti mi, yoksa Kudüs’ün Filistin ve İsrail’in başkenti olacağı iki devlet mi konusunda barış sürecinde kararı Filistin halkı verecektir. Fakat barış sürecinin yenidenbaşlayabilmesi için öncelikle ABD-İsrail provokasyonunun sona erdirilmesi, İsrail’in yeni yerleşim yerleri açma politikasına son vermesi, işgal ettiği toprakları terk etmesi ve Filistin’den sürülen Filistinlilerin ülkelerine dönebilmesi gereklidir" dedi.

'BÜTÜN İKİLİ ANLAŞMALAR İPTAL EDİLMELİDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümetin Trump’ın açıklamasını fırsata çevirme peşinde olduğunu ifade eden Uyar, "Açık ve gizli bütün askeri ve ekonomik anlaşmalar başta olmak üzere, bütün ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Bu yapılmadan sonuç alıcı hiçbir adımı atmak mümkün değildir. Sorun dinler ve mezhepler sorunu olarak ele alınamaz. Sorunu üreten emperyalistler ve onlarınişbirlikçilerinin politikalarıdır. Parti olarak, mazlum Filistin halkını tüm gücümüzle destekliyoruz. Bütün işçi ve emekçileri Filistin halkının haklı davasını desteklemeye çığırıyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)


 

KOCAELİ'DE KUDÜS EYLEMİ

EMEP Kocaeli İl Örgütü

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, Kudüs eylemi gerçekleştirdi. Eylemde, “Sorun dinler ve mezhepler sorunu olarak ele alınamaz. Sorunu üreten emperyalistler ve onların işbirlikçilerinin politikalarıdır. Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizm’i ile lafla mücadele edilemez. Açık ve gizli bütün askeri ve ekonomik anlaşmalar başta olmak üzere, bütün ikili anlaşmalar iptal edilmelidir” denildi.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından gelen tepkiler devam ediyor. 
 
İzmit'te Belediye İş Hanı önünde toplanan EMEP üyeleri, "Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, Filistin halkı kazanacak!" dövizi açtı. EMEP İzmit İlçe Başkanı Reyhan Başaran'ın okuduğu açıklamada, Kudüs provokasyonuna son verilmesi gerektiği ifade edildi. 

'LAFLA MÜCADELE EDİLMEZ'

“‘Kudüs’ün başkent olduğu bir Filistin devleti mi, yoksa Kudüs’ün Filistin ve İsrail’in başkenti olacağı iki devlet mi?’konusunda barış sürecinde kararı Filistin halkı verecektir" diyen Başaran, Ortadoğu’da savaş ortamı mevcutken, yeni çatışma konularını gündeme getirmenin Ortadoğu ve dünya halklarının yararına olmadığını ifade etti. ABD ve tüm emperyalist güçlerin Ortadoğu’dan derhal elini çekmesi gerektiğini vurgulayan Başaran, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun AKP Hükümeti Trump’ın çıkışını fırsata çevirme peşindedir. İçerideki sıkışmışlığın üstünü örtmekte, ırkçı ve gerici politikasına alet etmektedir. Sorun dinler ve mezhepler sorunu olarak ele alınamaz. Sorunu üreten emperyalistler ve onların işbirlikçilerinin politikalarıdır. Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizm’i ile lafla mücadele edilemez. Açık ve gizli bütün askeri ve ekonomik anlaşmalar başta olmak üzere, bütün ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Bu yapılmadan sonuç alıcı hiçbir adımı atmak mümkün değildir" dedi. 

Emek Partisi olarak, Filistin halkının yanlarından olduklarını belirten Başaran, "Bütün işçi ve emekçileri Filistin halkının haklı davasını desteklemeye çığırıyoruz" ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)


İSTANBUL EYÜP'TE KUDÜS EYLEMİ

İstanbul'da Eyüp Alibeyköy'de bir araya gelen halk, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesini protesto etti.

Amasya Dernekleri Federasyonu, ÇEDF, Alibeyköy Dersimliler Derneği, CHP, HDP, EMEP ve Karadolap Spor Kulübünün çağrısıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde bir araya gelen halk “Filistin halkı yanlız değildir” sloganları attı.
 
Açıklamayı okuyan Avukat Nebahat Bektaş, “ABD'nin Kudüs'ü kendi müttefiki olan Israil'in tekeline alma girişimini, ülkemizde inkarcı, asimilasyonca politikalarla eşdeğer olarak görüyoruz. ABD Kudüs'ün gerçekliğine yaptığı saldırgan, saygısız, yok sayıcı bu tavrından bir an önce vazgeçilmelidir” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)


EMEP KAYSERİ İL ÖRGÜTÜ: ABD - İSRAİL İLE LAFLA HESAP SORULMAZ

EMEP Kayseri İl Örgütü

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, ABD’nin “Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğuna dair karar”a tepki gösterdi. “ABD, İsrail, Filistin’den defol!’, ‘Filistin Halkı Yalnız Değildir’, ‘Yaşasın Özgür, Bağımsız Filistin Halkı’ sloganları atıldı. Açıklamaya, Eğitim Sen, SES, Kırkısrak Köyü Kültür ve Araştırma Derneği, Tomarza Beydağı Kültür ve Dayanışma Derneği, BHH ve EMEP üyeleri katıldı. 

Filistin ile dayanışma çağrısı yapan EMEP adına açıklamayı okuyan İl Yöneticisi Veli Şahin, “ABD ve İSRAİL halklara karşı suç işlemek üzere bir kez daha birleşti. Bu büyük bir provokasyon girişimi, katliamların habercisidir! İsrail’in yeni yerleşim yerleri açma politikasına son vermesi, işgal ettiği toprakları terk etmesi ve Filistin’den sürülen Filistinlilerin ülkelerine dönebilmesi gereklidir. Bu durum sağlanmadığı müddetçe çakılan her çivi havaya çakılacaktır!” dedi.

GİZLİ-AÇIK TÜM ANLAŞMALAR İPTAL EDİLMELİDİR

Şahin, “Bugün ülkemizde tüm demokratik kitle örgütleri Filistin halklarının etrafında birleşmiş ve Filistin halkları için harekete geçmiştir. Ancak bugünlerde her önüne geçen, Filistin için birkaç kelam etmektedir! Peki, sormadan edemiyoruz: Ülkede herkes Filistin’in yanındaysa İsrail ile olan anlaşmalar neden devam ediyor? Samimiyet nerede? Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizm’i ile lafla mücadele edilemez. Açık ve gizli bütün askeri ve ekonomik anlaşmalar başta olmak üzere, bütün ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Bu yapılmadan sonuç alıcı hiçbir adımı atmak mümkün değildir ve atılan hiçbir adım samimi değildir!” diye konuştu. 

Mavi Marmara Yardımını hatırlatan Şahin şöyle devam etti: “’Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?’ Dün ah vah ederken İsrail karşısında geri adım atmamış mıydı? Uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıktığı Mavi Marmara yardım gemisine İsrail'in saldırı düzenleyip 10 yurttaşın hayatını kaybetmesini böyle unutturmaya çalışmadılar mı?” 

‘BİRLEŞİP MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Kadın ve işçi cinayetleri, çocukların yaşam hakları dahil tehdit altında yaşar hale gelmesi, işçi haklarının engellenmesi, işten atmalar, ihraçlar ve açığa almalar, gazete, dergi, TV ve radyo kanallarının kapatılması, yayın yasakları, düşünce ve ifade özgürlüklerinin ihlali, eğitim hakkı, adil ve hukuka uygun yargılama kurallarının ihlali gibi temel insan haklarının bile ihlal edildiği bir süreçte 10 Aralık İnsan Hakları Haftasına girmiş bulunuyoruz. Kazanılmış haklarımız gasp edilirken, geri kalanları yok edilmeye çalışırken birleşip mücadele etmekten başka seçeneğimiz kalmamıştır. (Kayseri/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Akkuyu'da nükleer tehlikenin temeli atıldı

SONRAKİ HABER

İHD'den etkinlik: OHAL değil, insan hakları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...