10 Aralık 2017 10:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail terör devletidir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sivas'ta AKP 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu, Trump'ın Kudüs açıklamasını tanımadığını söyledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta AKP'nin 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"16 Nisan halk oylamasında yüzde 71.3 ile 'Evet' diyen tüm Sivaslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Sizler 16 Nisan günü bir kez daha tarih yazdınız. Sizler yzüde 71.3 oy oranı ile güçlü Türkiye'nin yolunu açtınız. Sivaslı kardeşlerim aynı başarıyı 2019 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili seçimde de tekrarlayacaktır, hiç şüphem yok.

Son yıllarda bölgemizde meydana gelen hadiseler, ne kadar ağır bir imtihandan geçtiğimizi gösteriyor. Ülkemizin yer aldığı coğrafya kasvetli günler geçiriyor.

Türkiye, barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de savaş için gayret gösteriyor. Biz akan kanı durdurmak için imkanlarımızı seferber ederken birileri İslam dünyasını göz yaşına boğmak için uğraşıyor.

Paçavraya çevrilmeyen prensip kaldı mı? Kardeşi kardeşe kırdırmak için yapılmayan terbiyesizlik kaldı mı? Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkeler ne yazık ki, en temel hak ve özgürlükler buralarda fütursuzca eziliyor.

Bizden köşemize çekilmemizi, adaletsizliğe boyun eğmemizi istiyorlar. Bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyeti seçmemizi istiyorlar. Kardeşlerim, Müslüman hele de Türk ise cesur insandır.

Bizim için zalimin ve mazlumun kim olduğunun önemi yoktur. Tavrımızı muhataplarımızın haklı mı haksız mı olduğuna bakarak gösteririz. Zalim öz kardeşimiz de olsa karşısına çıkmaktan çekilmeyiz.

Ey İsrail, Yahudiler İspanya'dan göçe zorlandığında onlara kapılarını açan biz olduk. Bu milletin geçmişinde asla soykırım yoktur. Etnik temizlik, katliam, zulüm, işkence yoktur.

Biz birilerinin tehditlerinden yılacak, şantajlarına boyun eğecek kimse olamayız.

ABD'nin kararı açıklamasından bu yana çok yoğun bir telefon diplomasisi yürüttük. Muhataplarımıza bu meselenin sadece Müslümanları ilgilendiren bir konu olmadığını Hristiyanların da hakkının gasp edildiğini söyledi. ABD'nin bu adımının tamamen evangelist bir hareket olduğunu anlattık. Ne hukukla ne de insanlıkla bağdaşmadığını dile getirdik. Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak birlikte İstanbulumuz'da İslam ülkeleri liderlerini olağanüstü zirvede bir araya getiriyoruz.

Kaldı ki, Trump'ın açıklaması bizim için zaten yok hükmündedir. Bunun bir kıymeti yoktur. Orayı başkent olarak ilan etmenin bizim nezdimizde bir kıymeti yoktur. Biz beklerdik ki, büyük ülkelerin liderleri çatışmayı değil barıştırmayı sağlasınlar.

Yarın Türkiye'yi ziyaret edecek Rusya Devlet Başkanı Putin'le de bu konuyu değerlendireceğiz.

Filistin tam bir mağdur mazlum. İsrail İşgal devleti. Bu İsrail terör devletidir, terör. 14 yaşındaki çocuğu gözleri bağlı götürüyorlar. Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terketmeyeceğiz. Ya elimizle müdahale edeceğiz, olmuyorsa dilimizle müdahale edeceğiz, olmuyorsa kalbimizle buğz edeceğiz.

Trump'ın açıklaması bizim için zaten bir yok hükmündedir. Bunun bir kıymeti harbiyesi yoktur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aladağ’da kamu görevlileri yargılanacak

SONRAKİ HABER

Orhan Sarıbal’dan bakliyatta gümrüğün sıfırlanmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa