08 Aralık 2017 16:27

‘KESK 22'nci yılını kutladı

KESK, kuruluşun 22'nci yıl dönümünü Ankara ve Adana'da 'mücadele sürüyor, sürecek' sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlikle kutladı.

Paylaş

KESK, kuruluşun 22'nci yıl dönümünü "mücadele sürüyor, sürecek" sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlikle kutladı. Aynı amaçla Adana'da da kamu çalışanları gece düzenledi. 
 
Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), kuruluşunun 22'nci yıl dönümünü "Geçmişten geleceğe mücadelemiz sürüyor, sürecek" sloganıyla organize ettiği etkinlik ile kutladı. Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kutlamaya KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP'li milletvekili Şenal Saruhan ve Necati Yılmaz yanı sıra çok sayıda meslek odası temsilcisi, emekçi ve yurttaş katıldı. 
 
Emek mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından KESK'in 22 yıllık mücadele tarihine ilişkin sinevziyon gösterimi yapıldı. 
 
Açılış konuşmasını yapan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, "Geçmişten bu yana KESK çok fazla iktidar tarafından saldırıya uğradı. KESK kurulduğu günden bu yana mücadele geleneği ile hiçbir iktidara teslim olmadı, boyun eğmedi. Bugün de farklı birşey olmayacak. Son kamu emekçisi geri dönene kadar KESK bu mücadeleden vazgeçmeyecek. Bu mücadele bayrağını asla yere düşürmeyeceğiz" dedi. 
 
Gezen, "Bugün OHAL rejimiyle yaşıyoruz, KHK rejimi var. Bu aynı zamanda geleceksizleştirmedir" diyerek, bütün ihraçların derhal işlerine geri alınmasını istedi. 
 
"OHAL değil, demokrasi" talebinin sıklıkla dillendirdildiği kutlamada Eğitim Sen Korosu ile sanatçılar Tanju Topal ve Yusuf Aydın da sahne aldı.

'KESK BUGÜN DE UMUT'

Adana KESK kutlama (Evrensel)

Adana’da KESK’in kuruluşunun 22’inci yılı Ziraat Mühendisleri Odası’nda düzenlenen gece ile kutlandı. Çok sayıda kamu emekçisinin ve misafirlerin katıldığı gecede KESK’in uzun soluklu bir mücadelenin ürünü olduğuna vurgu yapılarak geçmişinin 22 yıldan çok daha eskilere dayandığı vurgulandı. 

Geceye,DİSK Bölge Temsilciliği, TMMOB’ye bağlı odalar, Adana Tabip Odası, Halkevleri, Haziran Hareketi, CHP, HDP, EMEP, Emekli Sen, Alevi Platformu, Anadolu Der, CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve Elif Doğan Türkmen katıldı. 

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Gecenin açılışını yapan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, KESK’in kamu emekçilerinin örgütlenme mücadelesi olarak ortaya çıktığını belirterek bugün de OHAL KHK’si ile ihraç edilen üyelerine sahip çıkmayan sendikaları hatırlatarak KESK’in bugün de umut olduğunu ifade etti. KESK’in mücadele tarihinde 10 Ekim’in büyük bir travma olduğunu dile getiren Özkan, “Her şeye rağmen ayakta durmaya, kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anılarını yaşatmak için sendika ve emek mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. İhraç edilen arkadaşlarımızın emek ve demokrasi mücadelesinde muhalif duruşlarında dolayı ihraç edildiklerini biliyoruz.  Diğer sendikalar gibi onları kaderlerine terk etmedik. Onlarla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi. 

‘KESK 5 MİLYON KAMU ÇALIŞANININ SESİDİR’

KESK’in TÖBDER’in de Tüm Der’in de devamı olduğunu vurgulayan SES Adana Şube Eş Başkanı Muzaffer Yüksel, “Kurulduğunda ‘KESK 2 Milyon kamu emekçisinin sesi olacak’ dedik. Bugün 3,5 milyon kamu emekçisinin ve 5 milyon kamuda çalışanların sesi KESK’tir. Kamu emekçilerinin sesi olmaya devam edecektir. Yarın başka bir isim olabilir. Demokrasi,barış, kardeşlik özgürlük için…” dedi. 

Eğitim Sen Şube Başkanı Seçil Sönmez, “KESK bir direniş, hayatın kendisidir. Nerede bir direniş varsa oradadır. Olmaya devam edecektir” dedi. 

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, “1990’lı yıllarda kamu çalışanları sendikalar platformundan 2017’ye sadece sendikal mücadeleyi değil insan hakları mücadelesini, özgürlükleri, ve halkların kardeşliğini sığdırdık hiçbir güç bizi bu mücadeleden alıkoyamayacak” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te #Metoo kampanyası iş güvencesini tartışmaya açtı

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş Sendikası eylem kararlarını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa