MESS'e tepkiler sürüyor: Metal işçilerinden kol kola yürüyüş

MESS'in 3.2 zam ve 3 yıllık sözleşme dayatmasına karşı, Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda kol kola yürüyüş eylemi yapıldı.

07 Aralık 2017 13:42
Son Güncellenme Tarihi: 07 Aralık 2017 16:18
Paylaş

Patron sendikası MESS’in “kırmızı çizgimiz” dediği yüzde 3.2 zam ve 3 yıllık sözleşme dayatmasına tepki sürüyor. MESS sözleşmesi kapsamında bulunan ve Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda kol kola yürüyüş eylemi yapıldı.

 

Vardiya çıkışlarında fabrika bahçesinde sirenler ve ıslıklar eşliğinde yürüyen işçiler, “MESS şaşırma sabrımızı taşırma, Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı. İşçiler yapılan eylemle birliğini ve kararlılığını bir kez daha gösterirken “Bu eylemler sertleşerek devam edecektir. Bu sözleşme işçinin istediği gibi olacak başka yolu yok” dedi.

TÜRK TRAKTÖR VE ARÇELİK

Türk Traktör
Türk Traktör (Ankara)

Ankara’da bulunan Türk Traktör ve Arçelik fabrikalarında işçiler, MESS’in yüzde 3.2 zam , 3 yıllık sözleşme ve esnek çalışma teklifine karşı eylemdeydi.

MESS ile işçi sendikaları arasında sürdürülen TİS görüşmeleri MESS’in yüzde 3.2 zam, 3 yıllık sözleşme ve esnek çalışma teklifiyle tıkanırken Türk Metal fazla mesaiye kalmama eylemi başlattı. Ankara’da Türk Metal’in örgütlü olduğu Türk Traktör ve Arçelik’te işçiler bugün vardiya çıkışı eylem gerçekleştirdi.

Türk Traktör
Türk Traktör (Ankara)

Türk Traktör’de sendikanın çağrısıyla fabrika kapısının önünde bir araya gelen işçiler MESS’in teklifine tepkilerini gösterdi. İşçiler eylemde geçtiğimiz hafta Bursa’da gerçekleşen kazada yaşamını yitiren 4 Renault işçisi için de saygı duruşunda bulundu. Fabrikadan kol kola çıkış yapan işçiler, fabrika kapısından servislerin kaldırıldığı noktaya kadar yürüyüş gerçekleştirdi. İşçilerin yüzde 90’a yakın katılımıyla gerçekleşen eylemde “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “MESS şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları atıldı. İşçiler eylemlerinin devam edeceğini açıkladı. 

Arçelik
Arçelik (İstanbul-Beylikdüzü)
Habaş
Habaş (İzmir)
Autoliv
Autoliv (Gebze)

BOLU ARÇELİK'TE DE EYLEMLER SÜRDÜ

Arçelik
Arçelik (Bolu)

Bir eylem de Bolu’da kurulu Arçelik fabrikasında gerçekleşti.

Eylemde Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi; “Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. MESS patronlarına köle olunmayacak. Mess patronları; %3 lük zam öneriyor. Bu tüm çalışan emekçiler ile dalga geçmektir. Yılın ilk aylarından itibaren üretim rekorları kıranlar, konu işçinin hakkını vermeye gelince birdenbire her sözleşme zamanı olduğu gibi emekçiyi ekmeği ile tehdit ediyorlar. Sözleşme zamanı yaratılan suni krizlere işçinin karnı tok. İşçinin hakkını öyle ya da böyle vereceksiniz! Direne direne kazanacağız” dedi.  Türk Metal Sendikası, anlaşma sağlanana kadar işçilerin fazla mesai yapmayacağını açıkladı. Ayrıca anlaşma sağlanamazsa eylemlerin artarak devam edeceğine değindi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Lozan sadece Ege'yi mi kapsıyor

SONRAKİ HABER

Er Gökhan Kılıç komutanın darbetmesi sonrası mı öldü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...