06 Eylül 2017 15:55

Güzel günlere yelken açtığımız bir hafta

15. Gençlik Yaz Kampı'na katılan gençlerden mektuplar...

Paylaş

Nilay ULAŞ
Kuşadası/Aydın

Gençlik Yaz Kampı 15.sini, ben ise ikinci kampımı geride bıraktım. Geçen seferki gibi bu yıl da geri dönmek istemediğim bir süreçti benim için. Kamptan ayrılmak istemeyişimin temel sebebi beraber yaşayabilmenin en güzel halini deneyimliyor olmak. Peki bu nasıl diye soracak olursanız şöyle açıklayabilirim kamp hep beraber yaşamınızı idame ettirdiğimiz, beraber atölyelere gidip bilimsel, kültürel etkileşimlerde bulunduğumuz, Türkiye’nin birçok yerinden insanlarla bir süreliğine de olsa hayatımızı paylaştığımız ve kolektif yaşadığımız bir yer. Yani evimizdeki yaşantımızdan bir hayli uzak. Örneğin kampa gitmeden önce monotonlaşan tek hayatın İstanbul’daki hayat olduğunu düşünürdüm ama kamptan sonra forumlarda anlıyorsunuz ki bu böyle değilmiş. Forumlarda biz, yaşadığımız yerdeki sorunlarımızı, bu sorunları çözmüşsek nasıl başardığımızı anlatırız. Böylece aslında sorunların ortak, çözümlerin birden fazla olduğunu da görmüş oluruz. Beraber panellere katılır, çevremizde gördüğümüz ya da kulağımıza hiç çalınmamış olayları tartışırız. Günün nasıl geçtiğini, sabahı nasıl akşam ettiğimizi fark etmeyiz bile. Hal böyle olunca kamptan dönünce bir süre boşlukta hissederiz kendimizi. 
PEKİ KAMPTAN DÖNDÜKTEN SONRA?
Sonra forumda konuştuklarımızı hatırlar, kamptaki bu güzel hayatı bugün yaşadığımız mahalleye, semte, ile belki de tüm dünyaya nasıl taşıyacağımızı düşünürüz ve bunun için mücadele ederiz. Bunu daha önce Kartal’da fanzin çıkartarak, Müzik Atölyesi ve Bilim ve Düşünce Atölyesi kurarak yapmıştık örneğin. Güzel günlere yelken açmak yine bizim elimizde ve bu fırtınalı günleri beraberce yelkenimize asılarak atlatacağımızı unutmamamız gerekir. Bu yılki kampın bize yansımalarını paylaşmaya biz Kartal’da devam edeceğiz. Sizi de yaşadığınız yerde ama aslında yanımızda bu mücadelede görmekten mutluluk duyarız. 


Kendimi keşfettim

Damla AKBAY
Kuşadası/Aydın

Samimi arkadaşlar edindiğim eğlenceli bir kamptı. İlk gelişimdi ve bu kadar insanla tanışıp ayrılmanın zor olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Kamp arkadaşlığı olarak kalmayıp her dakika konuştuğum insanlar da var. Onun dışında atölyelerin kattığı ilk deneyimler, içimdeki insanın dışarı çıkmasını sağladı. Tiyatroda rol almam beni bile şaşırttı. Kesinlikle her şey çok güzeldi, seneye görüşmek üzere.


‘Böyle bir yerde yaşamalıyım’

Şevin PARLAK
Kuşadası/Aydın

Geçen sene ben böyle bir yerde yaşamalıyım demiştim kendi kendime. Bu sene de ben böyle bir yerde yaşamalıyım ve bunun için mücadele etmeliyim diyorum. 
Yine her şey beraberdi; yemeği, temizliği, güvenliği, her şeyi beraber yaptık. Beraber çaldık, beraber söyledik, beraber dans ettik, beraber tartıştık ve beraber okuduk.
Yani bir insanın ihtiyacı olan, yapması gereken her şeyi burada beraber yaptık. Beraber olmak gerçekten çok güzel hissettiriyor. 
Seneye görüşmek üzere!


Güzel bir deneyim oldu


Cansel
Kuşadası/Aydın

15. Gençlik Kampı’nın bana bir sürü şey kattığını düşünüyorum. Kadın Çalışmaları Atölyesi’nde geçmişten geleceğe kadar kadınların toplumdaki konumunu olduğunu öğrendim. Artık şunu diyebilirim ki bir tartışmada kadınlarımızı iyi bir şekilde savunabileceğimi dusunuyorum. Onun dışında kampta çok güzel vakit geçirdim. Buraya gelmeden önce çok boşa vakit geçirdiğimi de anladım ama tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki benim için çok önemli ve güzel bir deneyim oldu.


‘Evrim tartışmalarına kapı açmak istedik’

İzmir Fen Lisesi'nden Öğrenci
Kuşadası/ Aydın

Kampa ikinci defa gelmiş biri olarak bu seneki Gençlik Yaz Kampı’nın benim açımdan daha verimli geçtiğini düşünüyorum. Her gün yeni bir şey öğrendim, yeni arkadaşlıklar kurdum. Atölyelerle başlayıp konserlerle ya da nöbetle bitirdiğim günümün her dakikası dolu dolu geçti.
Ayrıca yeni ve gerici müfredattaki bilimselliği yok etmeye çalışan değişikliklere karşı kamptan önce arkadaşlarla yaptığımız tartışmalarda aldığımız karar olarak “Korsan” Evrim Atölyesi gerçekleştirdik. Burada bir nevi hocalık yaptım. Hem benim için hem de arkadaşlarım için öğretici ve keyifli bir atölyeydi, gördüğüm kadarıyla konu hakkında kamp sonrasında devam edecek bir merak da oluştu. Bu merak, bizim kamptan sonra devam ettirmek istediğimiz evrim tartışmalarına bir kapı açmış oldu. Bizler dönem boyunca o kapıdan içeri girerken, bir sonraki gençlik yaz kampının kapısından da girmeyi heyecanla bekleyeceğiz. O zamana kadar kampta emeği geçen herkese; özellikle de gözlemeci teyzelere çok teşekkürler, sevgiler.


‘Tartıştığımız çözümleri okuluma taşıyacağım’

Sakarya’dan liseli bir genç
Kuşadası / Aydın

15. Gençlik Yaz Kampı’nda özgürlüğü, kendim için çalışmayı, fikirlerimi herkes ile tartışabileceğimi öğrendim. Sosyalizmin derinlerine inerek öğrendiğim atölyeler ve sohbetlerle güzel ve eğlenceli geçen bir haftaydı. Liselerdeki problemleri, çözümleri konuştuğumuz forumlarda söz almak, fikirlerimi söylemek hem beni cesaretlendirdi hem de sorunlara daha farklı açılardan yaklaşmamı sağladı. Yeni dönemde bulunan ortak problemlere getirilen çözümleri okuluma taşımaya çalışacağım. İlk kampımın olması nedeniyle fikirlerimin tam gelişmemesi daha hızlı öğrenmemi sağladı. Farklı kişilerin görüşlerini almak benim görüşlerimi iyi yönde etkiledi. Sadece farklı düşünceler değil farklı etnik gruba mensup insanlarla tanışmak sosyal hayatımı ve kamptaki sürekliliği iyi etkiledi.

ÖNCEKİ HABER

SGDF Eş Başkanı Ceren Çoban ve 2 kişi daha tutuklandı

SONRAKİ HABER

Evinde şort giyen kadın apartman yöneticisine şikayet edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...