01 Eylül 2017 06:45

Premier Lig’de transferin son gününde yaşananlar

İngiltere'de transferin son gününde Arsenal ve Chelsea beklenen hamleleri yapamadı. Alex Oxlade-Chamberlain ise Liverpool'un yolunu tuttu.

Paylaş

İngiltere’de transferin son günü beklenenden daha sessiz geçerken yaz boyunca hedeflediği isimleri kadrosuna katamayarak taraftarını kızdıran Chelsea, Leicester City’den Danny Drinkwater’ı transfer etti Maviler, bu transfer için 35 milyon sterlin ödeyecek.

Premier Lig’de günün transferini Liverpool gerçekleştirdi. Chelsea’nin de peşinde koştuğu Arsenal’den Alex Oxlade-Chamberlain, 40 milyon sterlin karşılığında liman kentinin yolunu tuttu.

Chelsea’nin transferin son gününde kadrosuna katmak istediği Fernando Llorente ise Tottenham Hotspur’a imza attı. Transferin 15 milyon sterlin karşılığında gerçekleştiği tahmin ediliyor. Llorente, Harry Kane’in yedeği olacak.

Son şampiyonun menajeri Antonio Conte’nin bir başka gözdesi Everton’dan Ross Barkley ise 1 Ocak’a kadar kulübünde kalmak istediğini belirtti ve transfer gerçekleşmedi.

Conte, Torino’dan sağ bek Davide Zappacosta’yı 23 milyon sterlin karşılığında Londra’ya getirdi. Zappacosta, 3-4-3’ün sağında Victor Moses’le rekabete girecek.

Crystal Palace, Liverpool’un Jürgen Klopp’la yaşadığı problemler sebebiyle kadroya giremeyen stoperi Mamadou Sakho için 26 milyon sterlin ödedi.

Llorente’yi gönderen Swansea City, Manchester City’den Wilfried Bony için 12 milyon sterlin harcadı. Swansea, Bayern Münih’ten Renato Sanches’i de kiraladı.

Kyle Walker’ı Manchester City’e kaptıran Tottenham Hotspur PSG’den Serge Aurier için 23 milyon sterlin ödedi.

Hırvat futbolunun önde gelen genç yeteneklerinden Nikola Vlasic ise yaklaşık 10 milyon sterlin karşılığında Everton’a katıldı.

Arsenal, Monaco’nun genç yıldızı Thomas Lemar transferini sonlandıramazken, Alexis Sanchez de kulüpte kaldı.

TV ANLAŞMASI PİYASAYI UÇURDU

İngiltere Premier Lig’in 5 milyar sterlini aşan rekor televizyon anlaşması 2017 yazının transfer rekoru kırmasında önemli rol oynadı.
Dünyanın en popüler ulusal futbol liginde 400’ü aşkın transfer, 1.4 milyar sterlinlik harcama yarattı.

EN PAHALI BEŞ TRANSFER

75 milyon sterlin karşılığında Everton’dan Manchester United’a transfer olan Romelu Lukaku, Premier Lig’in en pahalı transferi oldu. Real Madrid’den Chelsea’ye geçen Alvaro Morata için 58 milyon sterlin ödendi. Manchester City, Monaco’dan sol bek Benjamin Mendy’ye 52 milyon, Tottenham’dan sağ bek Kyle Walker’a 50 milyon sterlin harcadı. Beşinci en pahalı transfer Arsenal’den geldi. Londra ekibi, Fransız golcü Alexandre Lacazette için 46 milyon sterlin ödedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay Başkanı: Yargı, hiç bu kadar bağımsız olmamıştı

SONRAKİ HABER

Yaralı bulunan leylek tedaviye alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa