30 Ağustos 2017 13:27

IKBY’den IŞİD uyarısı 

IKBY, Suriye hükümeti, Lübnan Hizbullahı ve IŞİD arasındaki anlaşmayla IŞİD’lilerin Irak sınırına aktarılmasının şüpheyle karşılandığını bildirdi.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi; Suriye hükümeti, Lübnan Hizbullahı ve IŞİD arasında yapılan anlaşmayla IŞİD’lilerin Irak sınırına aktarılmasının şüpheyle karşılandığını bildirdi.

 

Rudaw’ın haberine göre  Irak Kürdistan Bölge Başkanlık Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Haber ajanslarından bildirildiğine göre, yapılan şüpheli bir anlaşmayla Lübnan’dan Irak sınırına çok sayıda terör gücü naklediliyor” denildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu gücün Lübnan’dan Suriye’nin doğusu ile Irak sınırına getirilmesi şüphe uyandırmaktadır ve ciddi şekilde takip edilecektir. Bunu, 2014 yılında uygulanan ve Irak’a ve bölgeye huzursuzluk getiren senaryonun tekrarı olarak görüyoruz. Kürdistan Peşmerge Gücünün, her gelişme karşısında Irak ordusuyla iş birliğinin tam olduğunu bildiriyoruz.”

 

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyinden önceki akşam yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmayla, Lübnan sınırındaki yüzlerce örgüt mensubunun, askeri mühimmatlarla Irak sınırına aktarıldığını duyurulmuştu. Açıklamada, IŞİD ile Lübnan Hizbullahı ve Suriye arasında yapılan 3 yıllık anlaşmayla örgüt mensuplarının Irak sınırına yerleştiği belirtildi.

 

27 Ağustos’ta Lübnan Hizbullahı ve Suriye hükümeti, Lübnan’ın doğusundaki Kalemun bölgesinde IŞİD’le ateşkes ilan etmişti. Amaç, “IŞİD’in kaçırdığı belirtilen 9 Lübnanlı askerin bulunması” olarak açıklandı. Anlaşmaya göre, Suriye ordusuna teslim olan IŞİD mensupları Deyrizor’a nakledilecek. Yine anlaşma çerçevesinde IŞİD, rehin aldığı Lübnanlı askerleri serbest bırakacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 30 Ağustos 2017 Çarşamba

SONRAKİ HABER

KESK Manisa Şubeler Platformu: Yine barış diyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...