25 Ağustos 2017 11:17

Başakşehir ve Konyaspor'un rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi 2017-18 sezonu grup aşamasında mücadele edecek Atiker Konyaspor ve Medipol Başakşehir'in rakipleri belli oldu.

Paylaş

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci turnuvasında, grup eşleşmeleri belli oldu. Kupada Türkiye'yi temsil edecek Atiker Konyaspor ve Medipol Başakşehir'in 4'üncü torbadan katıldığı kura çekimi, Monaco'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirildi. Çekiliş sonucu 48 ekip, dörderli 12 gruba ayrıldı.

Medipol Başakşehir, C Grubu'nda Braga (Portekiz), Ludogorets (Bulgaristan), Hoffenheim'ın (Almanya) ile eşleştiği kurada, Atiker Konyaspor ise, I Grubu'nda Salzburg (Avusturya), Marsilya(Fransa) ve Vitoria'nın (Portekiz) rakibi oldu.

14-28 Eylül, 19 Ekim, 2-23 Kasım ve 7 Aralık tarihlerinde yapılacak grup karşılaşmalarında ilk 2 sırayı alan takımlar, adlarını son 32 turuna yazdıracak. Ekipler, maçlarını son 32 turundan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynayacak, eşleşmelerden galip çıkarak finale yükselmeye çalışacak.

UEFA Avrupa Ligi finali, 16 Mayıs'ta Fransa'nın Lyon şehrindeki Lyon Stadı'nda oynanacak.

Kura sonucu belirlenen 12 grup şöyle:

A GRUBU: Villareal, Maccabi Tel Aviv, Astana, Slavia Prag

B GRUBU: Dinamo Kiev, Young Boys, Partizan, Skenderbeu

C GRUBU: Braga, Ludogorets, Hoffenheim, BAŞAKŞEHİR

D GRUBU: Milan, Austria Vien, Rijeka, AEK

E GRUBU: Olympique Lyon, Everton, Atalanta, Apollon Limasol

F GRUBU: Kopenhag, Lokomotiv Moskova, Sheriff, Fastav Zlin

G GRUBU: Viktoria Plzen, Steau Bükreş, Hapoel Beer-Sheva, Lugano

H GRUBU: Arsenal, Bate Borisov, Köln, Kızılyıldız

I GRUBU: Salzburg, Marsilya, Vitoria Guimares, KONYASPOR

J GRUBU: Athletic Bilbao, Hertha Berlin, Zorya, Östersunds

K GRUBU: Lazio, Nice, Zulte Waregem, Vitesse

L GRUBU: Zenit, Real Sociedad, Rosenburg, Vardar

 

BAŞAKŞEHİR'İN RAKİPLERİNİ TANIYALIM

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele etme hakkı elde eden Medipol Başakşehir'in rakipleri Braga, Ludogorets ve Hoffenheim oldu.

TANIDIK RAKİP BRAGA

Portekiz Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 5'inci sırada bitiren Braga, Avrupa Ligi'ne 3'üncü ön eleme turundan katılmaya hak kazandı. 3'üncü ön eleme turunda İsveç'in AIK takımını eleyen Braga, Play off turunda ise  İzlanda'nın Hafnarfjordu takımını geçerek gruplara katılmaya hak kazandı.

Braga daha önce Sivasspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile karşılaşmıştı. 

Portekiz temsilcisi daha önce Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Sivasspor ile eşleşmişti. 

Braga 2011-2012 yılından Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile 2'nci turda karşılaşmış, deplasmanda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanırken, İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Braga 1-0 kazanmasına rağmen turu geçen taraf Beşiktaş olmuştu.

Bir sene sonra Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile gruplarda karşılaşan Braga, İstanbul'daki maçı 2-0 kazanırken, Portekiz'de oynanan karşılaşmadan Galatasaray 2-1 galip ayrılmıştı.

2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3'üncü turunda Fenerbahçe ile eşleşen Braga, Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı 1-0 kaybetmiş, Portekiz'de oynanan karşılaşmada hakem Ivan Bebek'in skandal kararlarıyla 8 kişi kalan Fenerbahçe'yi 4-1 yenerek turu atlayan taraf olmuştu. 

2008 yılında İntertoto Kupası'nda Sivasspor ile eşleyen Braga 2-0 ve 3-0'lık skorlarla Sivasspor'u iki maçta da yenmeyi başarmıştı.

Portekiz ekibini, yine Portekizli Abel Ferreira çalıştırıyor. Braga maçlarını 30 Bin 286 kişilik Municipal de Braga Stadyumu'nda oynuyor.

BULGARİSTAN ŞAMPİYONU LUDOGORETS

Bulgaristan 1'inci Lig'ini geçen sene şampiyon olarak tamamlayan Ludogorets Şampiyolar Ligi 2'nci ön eleme turunda Zalgiris'i eledikten sonra, 3'üncü ön eleme turunda İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva'ya elenerek, Avrupa Ligi play off turunda Litvanya temsilcisi Sudava ile eşleşti. Bulgaristan temsilcisi sahasında 2-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda 0-0 berabere kalarak UEFA Avrupa Lig'inde gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Ludogorets'i Bulgar Teknik Direktör Georgi Dermendzhiev çalıştırıyor. Bulgar Ligi'nin son şampiyonu iç saha maçlarını 6 Bin kişilik Ludogorets (Gradski Dianko Stefanov) Stadı'nda oynuyor. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN GELDİLER

Başakşehir'in son rakibi ise Almanya temsilcisi Hoffenheim. 30 yaşında Teknik Direktör Julian Nagelsmann'ın çalıştırdığı Hoffenheim, geçtiğimiz sezon büyük bir sürpriz yaparak Bundesliga'yı 4'üncü sırada bitirdi. Geçen sezon elde ettikleri başarıyla Almanya'yı Şampiyonlar Ligi Play off turunda temsil eden ekip, bu turda İngiltere'nin Liverpool takımına iki maçtada yenilerek elendi. Hoffenheim, Avrupa Ligi gruplarında Başakşehir'in rakibi oldu. Mavi-Beyazlı ekip maçlarını 25 Bin 475 kişilik Rhein Neckar Arena oynuyor. 

KONYASPOR'UN UEFA AVRUPA LİGİ'NDEKİ RAKİPLERİNİ TANIYALIM

Tarihinde ikinci kez UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan Konyaspor, I Grubu'nda Red Bull Salzburg, Olimpik Marsilya ve Vitoria Guimarães'le eşleşti.

AVUSTURYA'NIN EN İYİSİ

RedBull Salzburg, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'na ilk torbadan dahil oldu. Avusturya Bundesliga ekiplerinden olan kulüp, 1933 yılında Austuria Salzburg adıyla kurulmasına karşın 2005 yılında Red Bull tarafından satın alınarak ismi, renkleri ve logosu değiştirileren Avusturya ekibinin lakabı "Boğalar", maçlarını 30 bin kapasiteli Red Bull Arena'da oynuyor

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Red Bull Salzburg, , Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Hibernians'ı geçtikten sonra 3. turda Hırvatistan ekibi Rijeka'ya elendi ve yoluna Avrupa Ligi Play-Off turunda devam etti. Romanya temsilcisi Viitorul'u 4-0 ve 3-1'lik skorlarla mağlup eden Salzburg, adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı. Avusturyalı ekibin uluslar arası en büyük başarısı ise, 1994 yılında oynadığı Uefa Kupası finalidir.

10 Takımlı Avusturya Bundesliga'da 5. hafta geride kalırken, 13 puanı bulunan Red Bull Salzburg, 15 puanlı Sturm Graz'ın ardından 2. sırada yer alıyor. Yaş ortalaması 23,9 olan kadroda öne çıkan isimler ise İsrailli yeni transfer Munas Dabbur ile, Boşnak futbolcu Valon Berisha olarak görülüyor.

GRUBUN FAVORİSİ

I Grubu'na ikinci torbadan giren Olympique de Marseille, maçlarını 67.000 kişilik Vélodrome Stadyumu'nda oynamaktadır.

Fransa Ligue 1'de mücadele eden ve geçtiğimiz sezonu 5. sırada tamamlayan kulüp; ülkesinde 9 kez lig şampiyonu, 10 kez Fransa Kupası galibi, 3 kez Lig Kupası galibi, 3 kez de Şampiyonlar Kupası galibi olmuştur. Mavi Beyazlı ekip, uluslararası arenada ise 1993 yılında Şampiyonlar Ligi'ni, 2005'te Inter Toto'yu kazanmış, 1999 ve 2004 yıllarında ise UEFA Kupası'nda final oynamıştır.

Ülkemizde de forma giyen Mamadou Niang, Didier Drogba, Mathieu Valbuena ve Bafetimbi Gomis gibi yıldızları geçmişte bünyesinde barındıran Marsilya'nın, şu anki kadrosunda Dimitri Payet, Florian Thauvin, Steve Mandanda ve Patrice Evra gibi yıldız futbolcular yer alıyor.

Ligue 1'de geride kalan 3 haftanın ardından 7 puanla 5. sırada yer alan Marsilya, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için 3. turda Belçika ekibi Oostende'yi, Play Off'ta ise Slovenya'dan Domzale'yi eledi.

VİTÓRİA DE GUİMARÃES

Vitória de Guimarães, 1922 yılında Portekiz'in Guimarães şehrinde kuruldu. Renkleri; Siyah - Beyaz'dır. Maçlarını 30,165 kişilik Estadio D. Afonso Henriques'de oynamaktadır. Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan takımın, bu sezon ligde oynadığı 3 maçın ardından 3 puanla 11. sırada bulunan Vitoria'nın 25 yaş ortalamalı kadrosunda Paolo Hurtado ve Sebastián Rincón isimleri öne çıkmaktadır. (SPOR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Üniversitesi'ndeki cübbeli eyleme soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

KHK depremiyle gözden kaçmasın: İşçi haklarına yeni saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...