22 Ağustos 2017 06:28

Yağışlı hava etkili olmaya başladı

Yağışlı hava yurdun batısından başlayarak etkili olmaya başladı. Beklenen yağış İstanbul'da etkisini gösterdi. Meteoroloji 7 kenti uyardı.

Paylaş

İstanbul'da beklenen yağmur başladı. Batı ilçelerinden Beylikdüzü'de yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslanmaktan kurtulamadı. D-100'de trafikte yoğunluk oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Samsun, Sinop ve Giresun'da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Balıkesir'de 5 dakikalık sağanak, hayatı felç etmeye yetti.

İSTANBUL'DA DOLU ÖNLEMLERİ

27 Temmuz'daki sıra dışı dolu yağışı ve bu yağışın özellikle otomobillerde yol açtığı hasarlar, araç sahiplerini kapalı otoparklara sevk etti.

Doğan Haber Ajansı, Üsküdar'da otoparkların ağzına kadar dolduğunu duyurdu.

Kapılarını kapatıp artık otomobil almayan parklardan biri de 4 katlı bu otopark. Kapıya kadar gelip "dolu" tabelasını gören İstanbullu sürücüler bir başka otopark arayışına giriyor. Otopark çalışanı , “Dolu yağacak dediler otopark tamamen dolu. Daha önce bu kadar yoğunluk hiç olmadı.Meteorolojinin uyarısı nedeniyle otoparkımız doldu" diye konuştu.

İstanbul'da oto galerisi sahiplerinin araçları naylonla kapladığı görüldü. 

İstanbul'un tamamında İSPARK katlı otoparklarında yoğunluk yaşanıyor. Bazı katlı otoparklar dün geceden kapılarını kapattı. Abone olan araçlar içeri alınırken, dolu yağışı sebebiyle aracına otoparka bırakmak isteyenler kapıda kaldı.  Özel otoparklarda fiyat artışları yaşanırken, İSPARK otoparklarının fiyatları, tüm gün 5 TL ile 20 TL arasında değişiyor. Doluluğu yüzde yüze ulaşan otoparklarda koridorlara da araç park edilmek zorunda kaldı. Hem özel otoparklardaki fiyat artışı hem de İSPARK'ların doluluğu sebebiyle otomobilleri dışarıda kalan araçların tercihi de AVM otoparkları oldu.   

Bazı sürücüler de arabalarını paspas ve straforla korumaya çalışıyor.

HALI VE KİLİMLE DOLU ÖNLEMİ

Kapalı otoparkı olmayan  otomobilini sokağa park edenler doluya karşı kendi çarelerini buldu. Halılar, kilimler, kartonlar hatta güneşliklerle örtülü araçlar sokakları doldurdu. Bir halının fiyatının dolunun araca vereceği zararla kıyaslanamayacağını söyleyen Ramazan Durmuş, eşiyle birlikte otomobilini korumaya aldı. 

EMİNÖNÜ'DE ALT GEÇİTLERDE KUM TORBALI ÖNLEM

Eminönü ve Sirkeci'deki alt geçitlerle kuvvetli yağışa karşı kum torbalı önlem alındı. Belediye ekipleri, Eminönü'ndeki tramvay altgeçitlerine sel sularının basmaması  için kum torbaları koydu. Yanyana dizilen torbalarla sel sularına karşı set oluşturuldu. Geçen ay yaşanan kuvvetli yağışlarda birçok alt geçidi su basmıştı.


BALIKESİR'DE SAĞANAK 5 DAKİKADA HAYATI FELÇ ETTİ

Balıkesir'de bugün etkili olan gök gürültülü sağanak yaşamı olumsuz etkilerken, yollar, 5 dakika içerisinde su içinde kaldı. Kentte elektrikler kesildi, çok sayıda ağaç kökünden kırılıp, devrildi. Yollar göle dönerken, üzerine ağaçlar devrilen bazı otomobiller de hasar gördü.

Balıkesir'de saat 10.30'da başlayan ve sadece 5 dakika süren sağanak yağış özellikle kent merkezi ile Adnan Menderes Mahallesi'nde etkili oldu. Merkezde tarihi Zağnospaşa Camii'nin hemen önünde bulunan ve 150 yıllık olduğu söylenen çınar ağacı yağmura dayanamadı. Çınarın dev dallarından biri kopup, otobüs durağının üstüne yıkıldı. Durağın camları tuzla buz olurken, durakta o an sadece bir kişinin bulunması büyük bir faciayı önledi. Çınar ağacının hemen altında dükkanları olan esnaf  "Ağaç yıkıldığında durakta bir kişi vardı, onu da Allah korudu" diye konuştu.

EN BÜYÜK HASAR ADNAN MENDERES'TE

Adnan Menderes Mahallesi'nde zaman zaman etkili olan fırtına ve dolu sonrası çok sayıda ağaç zarar gördü. 23 Nisan İlkokulu'nun bahçesindeki ağaçlar yarılıp, kırıldı. Çöp kutuları ve konteynerler devrildi. Okul duvarından yola yağmur suları ile birlikte balçık aktı. Bazı yollar dolu nedeniyle zarar gördü. Mahalle sakinleri yeterli altyapı çalışmasını yapmadığı için Karesi Belediyesi'ne tepki gösterdi. Bölgedeki bazı ağaçların elektrik telleri ile temas etmesi de mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı. TEDAŞ ekipleri bölgeye gelerek elektrikleri kesti. Mahalle sakinleri ağaçların mutlaka budanması gerektiğini belirtirken, mahalle muhtarı Celal Karabulut ise, "Mahallemiz yüksekte olduğu için elektrik hatlarının en kısa zamanda yer altına alınması gerekiyor. Yoksa özellikle sonbahar ve kış aylarında üzücü olaylar yaşanabilir" dedi.

KÜÇÜK KUMRU DA YAĞMUR KURBANI

Adnan Menderes Mahallesi'nde birçok ağacın dallarının kırılmasına neden olan sağanak yağmur küçük bir kumruyu da annesinden ve yuvasından etti. Çevre gönüllüsü, emekli öğretmen Nuri Babadağlı, evinin bahçesinde bulduğu küçük kumruya sahip çıktı.


METEOROLOJİ'DEN 7 KENTE UYARI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı illerinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 7 il için kuvvetli yağış uyarısı şöyle:

ARTVİN

Artvin'in kıyı kesimlerinde yarın görülecek yağışların şiddetli (71-100 mm) ve yer yer aşırı (100 mm üzere) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (23.08.2017 12:00 - 24:00 Tsi)

RİZE

Rize çevrelerinde görülecek yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren şiddetli (71-100 mm) ve yer yer aşırı (100 mm üzere) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (23.08.2017 10:00 - 24:00 Tsi)

TRABZON

Trabzon çevrelerinde görülecek yağışların batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (23.08.2017 10:00 - 24:00 Tsi)

ORDU

Ordu çevrelerinde gece saatlerinden sonra kuvvetli yağış(21-50 mm) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (23.08.2017 03:00 - 15:00 Tsi)

SAMSUN

Samsun çevrelerinde bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış (21-50 mm) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (23.08.2017 00:00 - 09:00 Tsi)

SİNOP

Sinop çevrelerinde bu gece saatlerinden yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli yağış(21-50 mm) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (23.08.2017 00:00 - 06:00 Tsi)

GİRESUN

Giresun çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış (30-50 mm) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (23.08.2017 08:00 - 18:00 Tsi) (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafı tartışılıyor

SONRAKİ HABER

2 kişiye, çocuğa cinsel istismardan 15'er yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...