12 Ağustos 2017 08:55

Kitap atölyesinin çalışmalarını belediye feshetti

CHP’li Beylikdüzü Belediyesi, Türkolog Ece Ataer’in önderliğinde oluşturulan kitap atölyesinin çalışmalarını gerekçe göstermeden durdurdu.

Paylaş

CHP’li Beylikdüzü Belediyesi, Türkolog Ece Ataer’in önderliğinde oluşturulan kitap atölyesinin çalışmalarını gerekçe göstermeden durdurdu. Atölye katılımcıları karara tepki gösterdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ece Ataer: “2016 nisan ayından beri süregelen yaklaşık 200 katılımcı ile yürüyen “kadınlara yönelik aydınlanma çalışmamız” Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerekçe gösterilmeden feshedilmiştir. İçinde bulunduğumuz sığ günlerin ancak kültür ve sanat  çalışmalarıyla aşılacağına olan inançla yola çıkan grubumuz, bu güne kadar cumhuriyet aydınlanmacılarından ve dünya edebiyatından seçkin örnekleri incelemek ve üzerinde çalışmakla yoluna devam ediyordu. Muhalif  belediyelerin örnek gösterildiği bir süreçte böylesine özenli ve cumhuriyetçi bir çalışmanın taşeron (!) eli ile durdurulması konuya daha da vahim bir boyut kazandırmıştır” dedi. 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK 

CHP’li bir belediyenin isteyerek ya da istemeyerek uyguladığı kararın üzücü olduğunu ifade eden Ataer şöyle devam etti: “Bütün engellemelere ve dar siyasetçi anlayışların hamlıklarına rağmen, kadınlarla olan aydınlanmacı yürüyüşümüz her koşulda ve ortamda devam edecektir. Bu davranış biçiminin yönetimsel bir zaaf olduğunu düşünüyor, başta ana muhalefet partisine ve sevenlerine vereceği zararın üzüntüsünü taşıyoruz.” Konuyla ilgili aradığımız belediyeden haftasonu yetkili kişilerin bulunmaması sebebiyle bilgi alamadık. 

OKUTULAN KİTAPLAR

Çoğunluğu kadınlardan oluşan 200 kişilik atölyede okutulan bazı kitaplar şöyle: “1984” George Orwel (Faşizmin Kitleler Üzerindeki Etkisi), “Kuyucaklı Yusuf”, Sabahattin Ali, “Değirmen”  Sabahattin Ali, “Bütün Öyküleri”,  Sabahattin Ali, “Kürk Mantolu Madonna” Sabahattin Ali, “Dava” Franz Kafka, “Dönüşüm” Franz Kafka , “Fahrenheit 451”  Ray Bradbury, “Körleşme” Elias Canetti, “Kırmızı Pazartesi” G. G. Marquez, “Türkiye’de Kadın Özgürlüğü ve Feminizm”  Zafer Toprak, “Ütopya”,Thomas Moore, “Toprak Uyanırsa” Şevket Süreyya Aydemir. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem nöbetçisi Murat Çelikkan cezaevine uğurlandı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri hak ihlallerine karşı sustular 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...