18 Haziran 2017 06:07

Portekiz’de orman yangını: En az 64 ölü 

Portekiz'de ormanlık alanda çıkan ve köylere sıçrayan yangında en az 64 kişi hayatını kaybetti, 157 kişi yaralandı.

Paylaş

Portekiz’in orta kesimlerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Hızla büyüyen ve köylere sıçrayan yangın en az 64 kişinin ölümüne ve 157 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yüzlerce itfaiyeci ve 160 yangın söndürme aracı, Pedrogao Grande bölgesinde başlayan yangını söndürmek için seferber oldu. Alevlerin hızlıca yayılması itfaiyenin işini zorlaştırıyor. Ülkenin merkez bölgesindeki Pedrógão Grande belediyesinde çıkan yangında, bazıları itfaiyeci olmak üzere en az 64 kişinin öldüğü, 157 kişinin yaralandığı açıklandı. Hükümet yetkililerine göre ölenlerin bazıları alevlere arabalarında yakalandı. Yangının ulaştığı civar köyler tahliye edildi, ancak yangın bazı evlere zarar verdi.

YANGIN HALEN KONTROL ALTINA ALINAMADI

Başkent Lizbon’a 130 km uzaklıktaki Figueirı dos Vinhos belediyesine yakın ormanlık Pedrogao Grande alanında çıkan yangının halen kontrol altına alınamadığı bildirildi. Ülke genelinde 300 askeri birlik destek için olay yerine sevk edilirken hükümet yetkilileri çıkan yangında bazıları itfaiyeci olmak üzere en az 62 kişinin öldüğü, 59 kişinin yaralandığını açıkladı. En az 18 kişinin Leiria bölgesinde Figueiró dos Vinhos  belediyesinden Castanheira de Pera'ya giden otoyolda araçlarının içinde alevlere yakalandığı bildirildi. Ağır yaralılar arasında 4 itfaiyeci ve bir çocuk da bulunuyor.

Yangının ulaştığı civar köyler tahliye edildi, ancak yangın bazı evlere zarar verdi. Hükümet yetkilileri söndürme çalışmaları devam ettiğini ama sıcak hava ve rüzgarın söndürme işini zorlaştırdığını söyledi.

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, yaptığı açıklamada, yangını büyük bir trajedi olarak niteledi, “Maalesef bu orman yangınları açısından son yıllarda gördüğümüz en büyük trajedi gibi görünüyor” dedi. Costa, ayrıca, “Ölü sayısı artabilir. Önceliğimiz, halen tehlikede olabilecek olanları kurtarmak” diye konuştu. 

Ülke çapında 40 dereceye varan sıcaklıklar nedeniyle 60’a yakın orman yangınının çıktığı ifade ediliyor. Yaklaşık bin 700 itfaiyeci, yangınları söndürmek için aralıksız çalışıyor.

AB KOMİSYONU BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker Twitter’dan yaptığı açıklamada yardım için AB sivil koruma mekanizmasının devreye alındığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TBMM Başkanı: İmam hatipler olmasa 'FETÖ' başarılı olurdu

SONRAKİ HABER

İlk Alman heyeti Ürdün'e gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa