İşten atılan Hugo Boss işçisi direnişe başladı

İzmir'de Hugo Boss Fabrikası'ndan TEKSİF üyesi olduğu için işten atılan Mehmet Fatih Uyda direnişe başladı.

13 Mayıs 2017 11:28
Paylaş

Metehan UD
İzmir
 

Hugo Boss Fabrikası'ndan TEKSİF üyesi olduğu için işten atılan Mehmet Fatih Uyda isimli işçi tek başına direnişe başladı. Yapılan açıklama ile de Hugo Boss yönetimine sendikal haklara saygı duyma çağrısı yapıldı.
     
Gaziemir Ege Serbest Bölgesi'nde (ESBAŞ) kurulu olan dünyanın en büyük tekstil firmalarından Hugo Boss'ta sendikal haklara yönelik ihlaller devam ediyor. İşçilerin örgütlenme hakkını tanımayan Hugo Boss işvereni, TEKSİF üyesi işçilere ilk olarak baskı ve mobbing uyguluyor ve vardiyasını, üretim yaptığı bandını değiştiriyor. Son olarak işçinin sendikadan istifa etmemesi durumunda da çeşitli bahanelerle tazminatsız bir şekilde işten çıkarıyor.
 
Geçtiğimiz haftalarda 15 yıllık tazminatı verilmeden işten çıkarılan Mehmet Fatih Uyda isimli işçi ESBAŞ bölge girişi önünde tek başına direnişe başladı. Direniş yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Sendika Genel Merkez yöneticilerinin, Hugo Boss işçilerinin, daha öncesinde işten atılan işçilerin, DERİTEKS, Eğitim Sen ve EMEP yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında, Hugo Boss işvereninden daha önceki müzakerelerde alınan kararlara uyulması ve atılan işçilerin işe geri alınması istendi.

Açıklamada “Hugo Boss fabrikasından atılan işçiler geri alınsın” pankartı açılırken “Sendikal mücadeleye saygı”, “Direne direne kazanacağız” ve “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” dövizleri taşındı. 
 
Hugo Boss işçisi Mehmet Fatih Uyda, 12 yılda 350 civarında işçinin sendika üyesi olduğu için fabrikadan çıkarıldığını hatırlatarak, “Hugo Boss yönetimin verdiği hiç bir sözü yerine getirmemesi, oyalama taktikleri ile süreci baltalamaya çalışan art niyetli tavrı müzakereleri tıkamıştır. Hugo Boss işvereni ekmeğimize gözyaşı dökmeye devam etmektedir" dedi.

HUGO BOSS İŞÇİLERİNE BİRLEŞME ÇAĞRISI

Hugo Boss işçilerine sendika çatısı altında birleşme çağrısında bulunan Uyda şunları söyledi: “Gözünü kar hırsı bürümüş patronların karşısında işçiler birlik olmalı ve dayanışma ve mücadele ile bu oyunu bozmalıdır. Hugo Boss işvereni sorgulamayan, hakkını aramayan işçi profili yaratmaya çalışsa da bizler inadına ve sendikamızla birlikte bu yoldan dönmeyeceğimizi buradan bir kere daha hatırlatmak isteriz. İşverenlerin sendikalara karşı kurmuş olduğu birliği beraberliği yine işçi sınıfı bozacaktır.”

TEKSİF: HUGO BOSS MÜZAKARELERE UYSUN

TEKSİF Genel Başkan Yardımcısı Ersin Çelik, “Teksif Sendikası olarak  haksızlığın, hukuksuzluğun her türlüsünün karşısında olduğumuzu belirtmek isterim. Konfederasyonumuz Türk-İş ve Teksif Sendikası olarak dimdik arkalarındayız. Hugo Boss yönetiminin sendika üyelerine karşı sergilediği düşmanca tavırdan bir an önce vazgeçmesini talep ediyoruz. Aksi halde bu gün Fatih kardeşimizle başlayan bu direniş bütün İzmir’e ardın da bütün Türkiye’ye yayılacaktır. Hugo Boss yönetimini yapılan müzakerelerde alınan kararlara uymaya, akılcı bir şekilde bu süreci yönetmeye bir kez daha davet ediyoruz" dedi. 

Yine basın açıklamasında konuşan Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Türk İş konfederasyonu olarak Hugo Boss işçilerinin örgütlenme mücadelesi başarıya ulaşana kadar destek vereceklerini dile getirdi. 
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İSİG: AKP iktidarında en az 1571 madenci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencisi mezun olduğu gün öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...