07 Mayıs 2017 09:58

MUÇEP'ten 'Cennet koylardan elinizi çekin' bildirgesi

Muğla Çevre Platformu SİT alanlarının imara açılmasını değerlendirdiği toplantı sonunda yaşam alanlarını savunmakta kararlı olduğunu vurguladı.

Paylaş

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) tarafından yayınlanan bildirgede, doğanın dönüşü olmayan şekilde tahrip edilmesine yol açan ve korunan alanlara zarar veren girişim ve uygulamalara karşı, her türlü karşı duruşu göstermeye ve mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

MUÇEP düzenlediği toplantıyla Muğla'nın cennet koylarındaki doğal SİT alanlarının imara açılması masaya yatırdı. Bitez Mahallesi'nde bir düzenlenen ve yaklaşık 8 saat süren toplantının ardından bir bildirge yayınlandı. Bildirgeyi MUÇEP Bodrum Sekreteri Rezzan Şebin okudu. Doğanın, çevrenin cennet koyların tarih ve kültürün korunması için MUÇEP olarak bir dizi karar aldıklarını belirten Şebin, "Bu kararları, doğal SİT alanlarını imara açan planları hazırlayan ilgili bakanlıklara göndereceğiz. Öncelikle Muğla olmak üzere, ülke ve dünya genelinde yaşam kaynağımız olan doğanın geri dönüşü olmayan şekilde tahrip edilmesine yol açan ve korunan  alanlara  zarar veren  girişim ve uygulamalara karşı, her kim ve kuruluş olursa olsun, her türlü karşı duruşu göstermeye ve mücadeleye devam  edeceğini  bir kez daha belirtiyoruz. Doğal SİT alanları başta olmak üzere tahribatın yaşandığı bölge aciliyetine göre, gündeme öncelikli olarak alınacak ve yol haritası çizilecektir. Ayrıca uluslararası sözleşmelere aykırı gelişen uygulamalar  için başlattığımız uluslararası ilişkileri geliştirerek sürdürmeve hızlandırma kararı aldık" dedi.

Turgut Yardımlaşma Tabiat  Ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği'nin Yatağan'ın kırsal Turgut Mahallesi'ndeki zeytinlik alanların tahribatı ve çevre sorunları mücadelesine karşı verdikleri mücadeleyi destekleme kararı aldıklarınıda vurulayan Şebin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen 04 Mayıs'ta Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkartılan Bodrum'un Yalı mahallesi, Adayalı turizm merkezi sınırları içerisinde kalan 1/5 bin ve 1 /1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı ve Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Muğla'nın Marmaris İlçesi Okluk Koyu mevkisine ait 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı için gerekli girişimlerde bulunmaya, süreci yakından takip etmeye ve yol haritası çizmeye de karar verdik.

Geçen 27-28 Nisan tarihlerinde 'MUÇEP Bahar Etkinlikleri' kapsamında yapılan 'Gökova Deniz Turu' etkinliğinin, kamuoyunda farkındalık yaratma amacına başarı ile ulaşmasının ardından, bu tür etkinliklerinin sürekliliğinin sağlanmasına ve 17-20 Mayıs tarihleri arasında Bodrum'un Ortakent mahallesinde yapılacak OYFEST'e (Ortakent-Yahşi Festivali) MUÇEP standı ile katılmaya, 15-19 Mayıs tarihleri arasında gelenekselleşen Gökova Bisiklet Turu'nda da yer alma konusunda da görüş birliğine vardık. Bir sonraki toplantımızı ise 10-11 Haziran tarihlerinde Datça'da yapacağız"

Toplantıya, MUÇEP'in Milas Sekreteri Abide Zübeyde Elbaşı, Ören sekreteri Meliha Tekin, Fethiye sekreteri Kamil Ovacık, Marmaris sekreteri Nazan Bayındır, Datça sekreteri Oya Özgüven, Köyceğiz sekreteri Recep Nevzat Özata, Akyaka sekreteri Serdar Denktaş, Muğla sekreteri Şamil Bestoy, Dalyan sekreteri Meral Metin ve Yatağan sekreteri Süleyman Nalbant katıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da yerel gazeteye silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

10 yıllık çizeri yazdı: Penguen neden bu hale geldi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...