05 Mart 2017 11:30

Eğitim Sen Adana: KHK ve ihraçlara karşı mücadele edeceğiz

Eğitim Sen Adana Şubesi 10. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Kurulda KHK ve ihraçlara karşı mücadele vurgusu öne çıktı.

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi 10’uncu Olağan Genel Kurulu başladı. Seyhan belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula tek liste ile gidildi. Genel kurulda OHAL ve KHK gölgesinde ihraçlar ve sürgülerlere karşı mücadele vurgusu ve 16 Nisan referandumu öne çıktı.

ADALETSİZLİĞİN KALDIRILMASI İÇİN GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM

Divan’ın oluşturulmasından sonra konuşan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, emekçiler olarak önlerindeki en büyük engelin sendikal hak ve özgürlükleri engelleyen OHAL ve KHK rejimi olduğunu ifade ederek,  “İnsanca yaşam ve insanca çalışma için, gelir vergisi dilimindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması için mücadelelerimizi birleştirelim” dedi.

‘ÜLKEYİ BU HALE GETİRENLERDEN SİYASETEN HESAP SORACAĞIZ’

Genel Kurul’da söz alan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 7 Haziran seçimi sonrası başlayan halk iradesinin yok sayılmasının 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL ile birlikte devam ettiğini belirterek, “Yargı ve basının bertaraf edildiği süreçte sonuç almak için ülkeyi siyaseten bu hale getirenlerden siyaseten hesap sorma aşamasına gelmiştir, 16 Nisan bu yüzden kritik hale gelmiştir” dedi.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ CEZAEVİNDEN MESAJ GÖNDERDİ

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, genel kurula mesaj göndererek eğitim emekçilerinin mücadelesini selamladı. Gönderdiği mesajda emekçilerin hukuk ile bağdaşmayan KHK’lerle ihraç edildiğini belirten Beştaş, emekçilerin verdikleri mücadelenin tüm eğitim emekçilerinin yolunu aydınlattığını ifade etti.

ÖZDİŞ: ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK ANAYASA İSTİYORUZ

Genel kurulda konuşan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, kimseye sorulmadan tek bir kişi için hazırlanan Anayasa metninin toplumsal uzlaşma metni olması gerekirken toplumsal kutuplaşma metni olduğunu ifade etti. 15 Temmuzu fırsat bilerek 20 Temmuz’da kendi darbesini yaptığını belirterek tek suçları demokratik, çağdaş, laik eğitimi savunan emekçilerin işimden olduğunu, akademisyen Traş’ın intihar ettiğini dile getiren Özdiş, Çağdaş demokratik bir anayasa, kimsenin emeğinin çalınmadığı, ölmediği, inanıcından dolayı ötekileştirilmediği bir Anayasa istediklerini, bunun için 16 Nisan’ın önemli olduğunu söyledi.

ARACI: HAYIRI ANLATMAK İÇİN ÇOK FAZLA NEDEN VAR

Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı, Toplumda yükselen bir muhalefet olduğunu belirterek Erdoğan’ın anketlere ara vermesinin nedenini bu olduğunu söyledi. MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın Aydın’da ‘Evet’i gerekçelendiremeyince “Sonra anlatırım” demek zorunda kaldığını fade eden Aracı, “Evet’in gerekçesi yok. Tutarlı yanı yok. bizlerin ‘Hayır’ı anlatmak için imkanlarınız daha fazla ve güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Tecavüz yasasını geri çektiren, İstanbul ve  İzmir 8 Mart yasaklarını kaldırtan kadınların mücadelesinin örnek olması gerekiyor” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilgen: En 'Hayır'lı cevabı sandıkta vereceğinize inanıyorum

SONRAKİ HABER

Hayır! Kadınlar geleceklerini kararttırmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...