01 Mart 2017 10:10

Kadınlar: 'Hayır'ın sesini yükseltmeye çağırıyoruz

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu 5 Mart’ta Bakırköy’de düzenlenecek miting için çağrı yaptı.

Paylaş

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, “Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz, bedenimiz, emeğimiz için Hayır” şiarıyla düzenlediği basın açıklamasında, 5 Mart Pazar günü saat 13.00'da Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda gerçekleşecek olan 8 Mart mitingine çağrı yaptı. Açıklamada, “Bu 8 Mart’ta da hayatımız, bedenimiz ve geleceğimizle ilgili bizlere sormadan kararlar alan, kurallar çizenlere inat tüm itirazlarımızı, ‘hayır’larımızı birleştiriyoruz” denildi.

Makina Mühendisleri Odası'nda gerçekleşen açıklamayı İstanbul 8 Mart Kadın Platformu adına Şenay Kumuz okudu. Rejim değişikliği tehlikesi ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden Kumuz, “Bu saldırıyı yine bizim örgütlü gücümüz ve dayanışmamız püskürtecek” dedi. Son 2 yılda patlayan bombalar nedeniyle insanların sokağa çıkmaya çekinir hale geldiğini söyleyen Kumuz, “15 Temmuz darbe girişimini lütuf olarak gören cumhurbaşkanı, krizi fırsata çevirip bütün yaşam alanlarımıza topyekûn saldırır oldu. Her istediğini tek gecede fermana döken zorbalar, OHAL’le en önce yine bize saldırdı. Birer kararname ile kadınların sesini duyuran gazeteler, televizyonlar kapatıldı, haklarımız için mücadele eden, şiddet gördüğümüzde mahkemelerde yanımızda duran kadın dernekleri, örgütlerini kapattılar; kayyımla gasp ettiği belediyelerde önce kadın merkezlerini yok ettiler, kadın işçileri çıkardılar, aşımızı işimizi ellerimizden aldılar. Fırsat bu fırsat diyerek çocuk istismarının, tecavüzün önünü açacak yasaları meclise getirdiler. Laikliği savunanları tutuklayıp, kadınlara şiddet uygulamayı dini kurallara dayandıran belediyeler bu konuda tebliğnameler dağıttı” dedi.

‘ÇÖZÜM TEK ADAMDA DEĞİL KADIN DAYANIŞMASINDA’

Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kutuplaştırmalarla kriz yarattığını belirten Kumuz, “Tüm yetkiyi bana verin, diyen tek adama buradan hep beraber yeniden haykırıyoruz: Çözüm sende değil, kadın dayanışmasında. Biz bu karanlığa karşı yalnız değiliz, birlikteyiz, bir aradayız ve güçlüyüz! İtiraz ederek, ‘hayır’ diyerek, hayatımıza sahip çıkarak kazandıklarımız, kadınların ortak hafızasında duruyor ve biz hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Bütün kadınlar ile LGBTİ'leri direnmeye ve 'hayır'ın sesini yükseltmeye çağıran Kumuz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yaşam, eşitlik, barış ve özgürlük için isyan, direniş ve dayanışma ile hayatı hep birlikte örgütlüyoruz. Mücadelemizi haykırdığımız, tehditlere geri adım attırdığımız bu meydanlara çıkmanın neredeyse imkansızlaştığı bu dönemde, asla terk etmediğimiz sokaklara, hayır sesini yükseltmeye çağırıyoruz! Hayatımız, bedenimiz ve geleceğimizle ilgili bizlere sormadan kararlar alan, kurallar çizenlere inat tüm itirazlarımızı hayırlarımızı birleştiriyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES'ten hasta tutuklu üyesi Civan Yıldırım için çağrı

SONRAKİ HABER

KHK ile ihraç edilen 4 kamu emekçisi 46 gündür eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...