21 Şubat 2017 07:00

Bahçeli, Suriye'de 'fren' istemiyor

Rakka pazarlığına değinen Bahçeli 'Taktik destek vereceğiz' diyen Yıldırım'a 'Gerekirse Rakka'ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir' yanıtını verdi.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD ile görüşülen 'Rakka' pazarlığına değindi.

'Türkiye hiçbir şart altında terör örgütü YPG ile aynı çizgide düşünülemez' diyen Bahçeli, Binali Yıldırım'ın, Münih Güvenlik Konferansı'nda sarf ettiği 'Rakka'da doğrudan operasyona girmeyeceğiz' ifadelerine de tepki gösterdi: "Gerekirse Rakka'ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir."

Bahçeli, Erdoğan gibi 'Hayır' diyenleri hedef almayı da sürdürdü: "PKK'nın, CHP'nin, TKP'nin, EMEP'in, elinde kan olan aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki değil midir?"

Bahçeli'nin açıklamalarından ilgili bölüm şöyle:

Türkiye olağanüstü şart ve dönemdedir. El Bab sonuç vermiş, kentin büyük bölümünde kontrol sağlanmıştır. Türkiye'nin El Bab'da mevzi kazanımı, terörizmi odağında etkisiz hale getirmesi bakımından önemlidir. Rakka operasyonu sıradadır. Konuyla ilgili görüşmeler yoğunlaşmıştır. İddia odur ki, İncirlik'in seçilmesi Rakka operasyonun harekat merkezi olarak kullanılması düşünülmektedir. Türkiye'nin ABD ile Rakka operasyonu ile iki ayaklı taslak plan paylaşıldığı anlaşılmaktadır. ÖSO'nun Tel Abyad'dan girip Rakka'ya yönelmesidir. İkinci olarak da El Bab'da Mümbiç ve buradan Rakka'ya harekettir. Burada zorlu coğrafi şartlar bilinen gerçektir. YPG'nin doğudan bağımsız girmesi, ÖSO'nun da kuzeyden güneye ilerlemesi ABD'nin talepleri arasındadır. Türkiye hiçbir şart altında terör örgütü YPG/PYD ile aynı çizgide olması düşünülemeyecektir. Başbakan'ın MGK'da 'Prensipte anlaşırsak doğrudan operasyona girmeyeceğiz. Taktik, destek vereceğiz. ÖSO önde biz arkada olacağız' ifadeleri yeni bir boyut getirmiştir. Gerekirse Rakka'ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir.

Mesele Türkiye'nin savunmasıdır. Rusya ve İran'ın izleyeceği politikalar da titizlikle izlenmeli, işbirliği ve diyalog kanalları açık tutulmalıdır. Rusya'nın PYD'ye kucak açması dikkatlerimizden kaçmamaktadır. Moskova'daki bölücülük konferansına HDP'den de katılımlar olması bizim için vatana ihanettir. Astana ve Cenevre süreçlerine sekte vurulması konusunda Rusya'nın heves içinde olması bizim için iyi okunmayacaktır. Ortadoğu yanarken ülkemiz hiç rahat değildir."

BAHÇELİ: ASIL ÇELİŞKİ PKK'NIN, CHP'NİN, TKP'NİN, EMEP'İN KUYRUĞUNA TAKILMAK DEĞİL Mİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi başkanlığa 'hayır' diyenleri hedef almayı sürdüren Bahçeli, "Son kararın milli irade tarafından verilmesi konusunda uzlaşmaya vardık. Biz devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için evet diyeceğiz. Devlet, millet kaynaşmasına destek olacağız. FETÖ'nün yanında mı duracaktık, niye çelişelim, PKK'nın, CHP'nin, TKP'nin, EMEP'in, elinde kan olan aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki değil midir? Biz vatan millet diyoruz elimizin taşın altına sokuyoruz" ifadelerini kullandı.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da adliyeye saldırı: 5 ölü 20 yaralı

SONRAKİ HABER

Libya'nın doğusunda kadınların seyahat özgürlüğü kısıtlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...