17 Şubat 2017 12:15

'MİT’te ifadesi alınan belediye başkanı Gökçek mi?'

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında MİT tarafından ifadesi alınan belediye başkanının Gökçek olup olmadığını sordu.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, ‘FETÖ/PDY’ operasyonu kapsamında geçen Ocak ayında Milli İstihbarat Teşkilatı’nda oğluyla birlikte ifadesi alındığı iddia edilen “Ankara’daki belediye başkanı”nın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek olup olmadığını sordu.

CHP’li Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin gerekçesinde, gazeteci Ahmet Takan’ın, Yeniçağ gazetesindeki ‘Adsız’ isimli köşesinde 16 Şubat 2017 günü “Ankara kulisleri durulmuyor!..” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, bu yılın Ocak ayında Ankara’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonla ilgili önemli bazı iddiaları gündeme getirdiğini anımsattı. 

Gazeteci Takan’ın, operasyon kapsamında, Ankara'da bir belediye başkanı ile oğlunun ifadesinin de alındığını iddia ettiği yazısında, “O Belediye Başkanı ve oğlu, ifadelerinin alınacağı gerekçesiyle Emniyet'e değil de Yenimahalle'ye(MİT kampusu-aht-) davet ediliyor. Belediye Başkanı Yenimahalle'ye geliyor. Kendisinden yurt dışındaki paralarının bir bölümünü Türkiye'ye transfer etmesi rica ediliyor. Belediye Başkanı ricayı kıramıyor!.. Oğluna söylüyor ve 650 milyon dolar Türkiye'ye giriyor. Bu arada o belediye başkanı 2 gün Yenimahalle'de misafir ediliyor. O sırada  S... şirketine de operasyon devam ediyor. Operasyon, Ankara ile de sınırlı kalmıyor. İstanbul'daki bir Belediye Başkanına da benzer talep iletiliyor. O da hiç ikiletmeden 400 milyon dolarlık parayı Türkiye'ye sokuyor” dediğini kaydeden CHP’li Emir, aynı yazarın, iki belediye başkanının Türkiye’ye soktuğu 1 milyar dolar civarındaki parayla doların yükselişinin frenlendiğini de gündeme getirdiğini söyledi.

‘O BELEDİYE BAŞKANI İ. MELİH GÖKÇEK Mİ?’

CHP’li Murat Emir’in, Bakan Soylu’ya konuyla ilgili yönelttiği sorular ise şöyle:

* Gazeteci Ahmet Takan’ın, 16 Şubat 2017 tarihli yazısında iddia gibi bu yılın Ocak ayında Ankara’da FETÖ’ye yönelik yapılan operasyon kapsamında Ankara’da bir belediye başkanı ile oğlunun da ifadesi alınmış mıdır?

* Gazeteci Ahmet Takan’ın yazısı, oğlu da en az kendisi kadar tanındığı için ifadeye çağrılan belediye başkanının İ. Melih Gökçek olduğunu akıllara getirmiştir. FETÖ operasyonu kapsamında MİT’te ifadesine başvurulan kişi İ. Melih Gökçek midir?

* Gazeteci Ahmet Takan’ın yazısında ifade ettiği gibi belediye başkanlarının yurtdışındaki paralarını Türkiye’ye getirdiği iddiası doğru mudur? Doğruysa hangi belediye başkanı hangi ülkedeki parasını Türkiye’ye transfer etmiştir ve yazıdaki rakamlar doğru mudur?” (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Mars Grup, salonları Recep İvedik için kapattı 

SONRAKİ HABER

CHP’li Biçer: İç savaş çağrısı AKP’nin ajandasında bir sayfa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...