16 Şubat 2017 05:31

Aladağ'da aileler 78 gündür adalet bekliyor

Aladağ’daki yangına ilişkin Meclis'te kurulan inceleme komisyonundan sonuç çıkmadı. Soruşturma ise 78 gündür tamamlanmadı. Aileler adalet bekliyor.

Paylaş

Adana Aladağ'da yaşanan yurt faciasının üzerinden geçen 78 güne rağmen soruşturma tamamlanmadı. Konuya ilişkin Meclis'te kurulan inceleme komisyonundan da henüz bir sonuç çıkmadı. Aileler facianın üstünün örtülmeye çalışıldığını ifade ederek duruma tepki gösteriyor.

Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar cemaatine ait yurtta 29 Kasım 2016’da yaşanan yurt faciasında 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 kişinin yaralandığı yurt yangınında ihmalleri olduğu gerekçesiyle 8 kişi tutuklu bulunurken, Aladağ Cumhuriyet Savcılığı'nın ise olayla ilgili soruşturması henüz tamamlanmadı. Olayın üzerinden yaklaşık üç ay geçmesine rağmen herhangi bir adım atılmadığını belirten aileler, Meclis'te oluşturulan İnceleme Komisyonu’nun da herhangi bir inceleme yapmadığını kaydetti.

‘ÜSTÜNÜ KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Yaklaşık üç aydır yargılamanın başlatılmasını beklediğini dile getiren yaşamını yitiren Cennet Karataş’ın babası Mehmet Karataş, “Bu olayda sorumlu olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bugüne kadar ne ifadeleri alındı ne de haklarında bir soruşturma açıldı. Rahat şekilde elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşıyorlar. Yurt yöneticilerinin de birkaçı tutuklandı. İnceleme komisyonu kurulmasına rağmen 78 gündür gereken inceleme yapılmadı. Bu olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Biz sonuna kadar hukuki süreci yürüteceğiz” dedi.

'TEK ÇAREMİZ BUYDU'

Sümeyye Yetim’in babası Ahmet Yetim ise, 2 çocuk okuttuğunu ve parası olmadığı için kızını cemaat yurduna gönderdiğini dile getirdi. Yetim, “Aladağ’da başka yurt olmadığı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle iki çocuğumu cemaat yurduna gönderdim. Biri yanarak öldü diğeri ise yaralandı. Tek çaremiz buydu çaresizlikten oldu” dedi.

‘İYİ BAKMAK BU MU?’

Yangında yaşamını yitiren Bahtenur Baş’ın babası Mehmet Ali Baş ise, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çocuklarımız için bir yurt yapılmasını talep etmemize rağmen yurt yapmadı. İlk yıl Pınar Öğrenci Yurdu’na gönderdik, bu yıl ise orada yer olmadığı için mecburen cemaat yurduna gönderdik. Yurdun öğretmenleri evimize kadar gelip çocuklarımıza yurtta çok iyi bakılacağını söyledi. İyi bakmak dedikleri çocuklarımızı öldürmek miydi?” diye sordu.

'ŞİKAYETÇİYİZ HERKESTEN’

Yangında yaşamını yitiren Nurgül Petlek’in annesi Şerife Petlek de çocuklarını cemaate göndermek istemediğini Milli Eğitim Müdürlüğüne aktardığını söyledi. Petlek; Milli Eğitim Müdürlüğünün ise kendilerine “Paranız varsa çocuklarınıza ev tutup okutun” yanıtını verdiğini söyledi.

Petlek, “Çocuklarımızı cemaat yurduna göndermeye mecbur bıraktılar. Çocuklarımıza temizlik yaptırıyorlardı. Hepsinden ve özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü’nden şikayetçiyiz. Olayın üstünü örtmeye çalışıyorlar” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Trabzon'da okullara kar tatili

SONRAKİ HABER

Kazlar, günler sonra suya kavuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...