15 Aralık 2016 18:55

Avukat Bek’i darbeden polisler bir de şikayetçi oldu

Adana Emniyet Müdürlüğünde göz altında tutulan ve ters kelepçe takılarak darbedilen avukat Tugay Bek, hakkında polisler bir de şikayetçi oldu. 

Paylaş

Halil İMREK
Adana

Adana Emniyet Müdürlüğünde gözaltındayken muayeneye götürülürken ters kelepçe takılarak darbedilen avukat Tugay Bek, hakkında polisler bir de şikayetçi oldu.

Çevik kuvvette görev yapan üç polis Tugay Bek’in kendilerine direndiğini, görevlerini yaptırmadığını ve mukavemette bulunduğunu iddia etti. Polislerin şikâyeti üzerine jet hızıyla Bek’in ifadesi alındı. Bek, emniyette ifade vermeyeceğini savcıya ifade vereceğini belirtti.

Adana’da evine yapılan baskınla gözaltına alınan Emek Partisi (EMEP) üyesi ve Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, ters kelepçe takılarak 40 kişilik çevik kuvvet ekiplerince darbedilmişti. 

Bek’i darbeden çevik kuvvet polislerinden üçü avukat Tugay Bek’in kendilerini darbettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Avukat Tugay Bek hakkında “Görevi yaptırmamama için direnme, görevli memura mukavemet” etme suçlamasında bulunan polislerin şikâyeti üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele biriminde tutulan Bek’in ifadesi alındı. 

Bek’in ifadesi alınırken Avukat Sevil Aracı ve Avukat Ülkü Tolunay da hazır bulundu. Yapılan kimlik tesbitiinin ardından Avukat Tugay Bek emniyette ifade vermeyeceğini belirterek şu açıklamayı yazdırdı: “Polisin faili olduğu bir olayda soruşturma savcısının uygun olacağını düşündüğümden ve de avukat olmam hasebiyle emniyette ifade vermek istemiyorum. Başka da diyeceğim bir şey yoktur”

ASIL MAĞDUR TUGAY BEK’TİR ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ

Müdafi avukat Ülkü Tolunay ise “Tugay Bek’in darbedildiği olay yeri görüntülerinin temin edilmesini, olay sırasında aynı yerde bulunan diğer gözaltındaki kişiler ile birlikte adli tıp biriminde sorumlu olan hekim ve personelin sanık olarak dinlenmesini ve nöbet listesinin dosyaya eklenmesini istiyoruz. Müvekkilim avukat Tugay Bek onlarca polis tarafından darbedilmiştir. Asıl mağdur müvekkilimdir. Bu konuda ayrıca güvenlik güçleri hakkında şikâyette bulunacağız” dedi. 

ADLİ TIP DOKTORU EMNİYETE GETİRİLDİ

Adana Barosu avukatlarından Tugay Bek dört gün önce sabaha karşı evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Bek dün gece sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumuna götürüldüğünde, çıkışta ters kelepçe takılmak istenmişti. Ters kelepçe uygulamasının mevzuata, hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu ve kabul etmeyeceğini söyleyen Bek’e çevik kuvvet zorla ters kelepçe takmış ve 40 kişilik bir ekip tarafından darbedilmişti. Oluşan tepkiler ve Adana Baro Başkanı ile kalabalık bir avukat grubunun Cumhuriyet Başsavcı vekili ile görüşmelerinin ardından. Savcılık TEM Şube Müdürünü arayarak bir daha böyle bir durumun yaşanmamasını söylemişti. Bu akşam ise Bek’ Adli Tıp’a götürülmezken adli Tıp doktorunun emniyete getirildiği öğrenildi.

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ile Obama telefonda Halep'i konuştu

SONRAKİ HABER

HDP Genel Merkezi’ne silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...