15 Aralık 2016 10:39

HDP binasına bir ayda 3 kez saldırı düzenlendi

HDP İskenderun ilçe binası, hemen çaprazında bulunan polis kulübesine rağmen bir ayda 3'üncü kez saldırıya uğradı. 

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun ilçe binası 14 Kasım’dan bu yana 3’üncü kez kimliği “belirsiz kişi veya kişiler” tarafından saldırıya uğradı. Binanın köşesinde bulunan polis kulübesine rağmen daha önce iki kez saldırıya uğrayan ilçe binası dün gece yine saldırıya uğradı. Saldırganlar parti binasını taşlayarak uzaklaşırken, binanın camları kırıldı. Saldırı sonrası inceleme yapan polisler, daha sonra parti binasından ayrıldı. 

HDP binasına yönelik saldırılar HDP ilçe yöneticileri ve üyeleri, İHD ve Emek Partisi yöneticileri tarafından protesto edildi.

ÖNCEKİ SALDIRILARI YAPANLAR CEZA BULMUYOR, YENİ SALDIRILAR YAŞANIYOR

Taşlı saldırıya uğrayan ilçe binasının üçüncü kez camları kırıldı. Sabah parti binasına gelen HDP’liler gördükleri tablo karşısında yine güvenlik güçlerini haberdar etti. Olay yeri inceleme ekibi gelip tutanak tuttu. Saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bulunması için çalışma yapılacağı belirtildi.

HDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Aysel Eşiyok, saldırının bir ay içinde üç kez tekrarlandığını hatırlattı. Gültepe temsilciliğine de molotoflu saldırı ile birlikte İskenderun’da HDP’ye yönelik toplam dört saldırının gerçekleştiği bilgisini verdi.

Eşiyok, ilk saldırıda gerekli önlemlerin alınmaması ve faillerin bulunup yargılanmamasının yeni saldırılara kapı araladığını söyledi. Eşiyok, faillerin acilen yargı önüne çıkarılmaması halinde bu durumun yeni provokasyonlara yol açacağını söyledi.

DAHA ÖNCE DE POMPALI TÜFEK VE TABANCA İLE ATEŞ EDİLMİŞTİ

Kim veya kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen üç saldırı için HDP ilçe yönetimi suç duyurusunda bulunmuş her saldırı için güvenlik güçleri gelip incelemelerde bulunmuştu. Daha önce iki defa silahlı saldırı yaşanmış, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler parti binasının camlarına ateş açmışlardı. İlk silahlı saldırı pompalı silahla yapılmıştı. Silahtan çıkan saçmalar bina içindeki elektronik malzemelere ve dosyalara zarar vermişti. İkinci saldırıda ise kurşunlardan biri ilçe binasındaki bilgisayara denk gelmişti. İkinci saldırı önceki saldırıdan daha ağır yaşanmış içeri 5 adet kurşun isabet etmişti.

Her iki saldırıda da maddi hasarın meydana geldiği HDP parti ilçe binasında, partililerin haber vermesi üzerine gelen polislerce inceleme yapılmıştı. Parti binasına 14 Kasım'da gerçekleştirilen ilk saldırıda maddi hasar meydana gelmiş ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan saldırgan Mehmet Çağlayan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Şam'dan 3674 militan İdlib'e götürüldü

SONRAKİ HABER

Tuğluk: HDP siyaset dışına itiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa