13 Aralık 2016 23:30

İstismar sanığının eşi istismara maruz kalan çocuğu suçladı

Bursa’da 9 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan S.A’nın eşi Z.A, çirkin ifadelerle istismarcı eşini savundu, istismar mağduru çocuğu suçladı.

Paylaş

Bursa'da 9 yaşındaki kıza çeşitli tarihlerde cinsel istismarda bulunmakla suçlanan 48 yaşındaki S.A.'nın tutuksuz yargılanmasına başlandı. S.A.'nın suçlamayı kabul etmediği duruşmada,  tanık olarak dinlenen sanığın eşi Z.A, “Çocuğun uydurması da olabilir. Çevrede görüp duyduklarından etkilenmiştir. Rüya da görmüş olabilir. Zaten hareketleri de tuhaf bir çocuktu” dedi. Z.A., hakimin, “Hareketlerinde ne gibi tuhaflık vardı?” sorusuna ise “Mesela çok serbest oturan bir çocuktu” yanıtını verdi.

Olay geçen Ağustos ayında merkez Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşandı. İlkokula giden S.S. adlı çocuk, ailesine üst katlarında oturan ‘Amca’ dediği kaynakçılık yapan S.A.'nın çeşitli tarihlerde bodrum katına götürerek cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Ailenin şikayeti üzerine psikolog eşliğinde ifadesi alınan S.S., komşuları S.A.'nın çeşitli tarihlerde kendisini evin bodrumuna götürüp, sarılarak canını acıttığını korkudan bunu kimse ile paylaşamadığını söyledi. Gözaltına alınan S.A., çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

S.A.  hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından toplam 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SKANDAL SAVUNMA: SERBEST OTURUYOR

Çıktığı ilk duruşmada yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen tutuksuz sanık S.A, “Ben iki çocuk babasıyım. Böyle bir şey yapmam mümkün değil” iddiasında bulundu. Mahkeme heyeti, avukatının talebi üzerine sanığın eşi Z.A'yı tanık olarak dinledi. Duruşmada eşinin böyle bir şey yapmayacağını ileri süren Z.A, “Bu çocuğun uydurması da olabilir. Rüyasında görmüştür, çevrede görüp duyduklarından etkilenmiştir. Zaten hareketleri de tuhaf bir çocuktu” dedi. Z.A.'nın, mahkeme hakiminin, “Hareketlerinde ne gibi tuhaflık vardı?” sorusuna verdiği, “Mesela çok serbest oturan bir çocuktu” yanıtı duruşmayı izleyenlerde tepkiye neden oldu.

Duruşma eksik evrakın beklenmesi için ertelenirken, mahkeme heyeti sanığın tutuklanması talebini kabul etmedi.

CHP'Lİ VEKİLDEN SANIĞIN EŞİNE TEPKİ

Davayı takip eden CHP Bursa Milletvekili avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, duruşmada, Z.A.'nın verdiği ifadeye sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kayışoğlu, Facebook hesabında, “İstismar davalarında hep mağduru suçlayacak argümanlar kullanılır. Mağdurun, ki küçücük bebek de olsa, ne kadar serbest, ne kadar rahat, ne kadar hak eden davranışlarda bulunduğu anlatılıyor. Bu ibare bile suçun dolaylı olarak kabul edilmesidir. Ama mahkemelerimiz diğer suçlarla aynı kategoride değerlendirip yüzde yüz ispat arıyorlar. Yazık... Çocuklar korkup adalete güvenlerini yitiriyorlar sonra… Şikayetçi olmuyorlar ama biz susmayacağız” ifadelerini paylaştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nüfusun yarıya yakını internet kullanmıyor

SONRAKİ HABER

Keşfedilen örümceğe Harry Potter karakterinin adı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...