13 Aralık 2016 02:09

Bakan Albayrak tarafından ‘Görülmüştür’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait olduğunu ileri sürülen e-postalara göre; Albayrak, röportaj ve açıklama metinlerini denetlemiş.

Paylaş

Wikileaks’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait olduğunu ileri sürdüğü e-postalar tartışılmaya devam ediyor. Yayınlanan e-postalar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak’ın kendisine verilen resmi görevinin ötesinde bazı denetleme görevlerini üstlendiğini gösteriyor. E-postalara göre gazetelerde yayımlanacak röportajdan, komisyonlarda yapılacak konuşmalara kadar pek çok açıklama ve ifade önce Bakan Berat Albayrak’ın onayından geçmiş.

KOMİSYONDA YAPILAN SAVUNMA ÖNCE DAMADA GİTMİŞ!

Bunlardan ilki, 17-25 Aralık yolsuzluk iddialarında adı ilk sıralarda geçen dönemin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın, o dönem henüz siyasette görevlendirilmemiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a gönderdiği iddia edilen e-posta.

22 Kasım 2014 Saat 14:20’de gönderildiği iddia edilen e-posta Bağış’ın Meclis’te kurulan Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’nda yapacağı konuşmaya ilişkin. Egemen Bağış’ın “Perşembe Komisyonda yapacağım konuşma” başlığıyla Berat Albayrak ve Serhat Albayrak’a gönderdiği e-postada ekli “Komisyon Konusma son.docx” isimli bir word dosyası bulunuyor.

Ekli metin dosyasında yapmayı planladığı konuşmaya yer veren Bağış, hakkındaki yolsuzluk iddialarını reddederken; bu iddialarla kendisinin mağdur edildiğini ileri sürüyor.

‘BAĞIŞ’IN SAVUNMASI’

17 ve 25 Aralık yolsuzluk iddialarını ‘darbe girişimi’ olarak niteleyen Bağış, “Bu suç şebekesi (Paralel yapı için) tam da yerel seçimler öncesinde, zaman ayarlı başlattığı operasyon kapsamında şahsımıza, ailemize, itibarımıza önceden planlandığı çok açık olan bir linç kampanyası başlattı. Hukukun en temel ilkeleri, masumiyet karinesi ayaklar altına alındı, bizleri ve bizim üzerimizden Partimizi itibarsızlaştırmak için organize bir algı operasyonuna, itibar cellatlığına girişildi” ifadelerine yer veriyor.

Yolsuzluk iddialarını da iftira olarak niteleyen dönemin AB Bakanı Bağış, “Ama çok geçmeden, hamdolsun milletimiz oynanan oyunu çok iyi gördü ve hem yerel seçimlerde, hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve son olarak da HSYK seçimlerinde paralel yapıya gereken dersi verdi” diyor.

BAKAN MI EDİTÖR MÜ?

Wikileaks’ın yayınladığı ve yine Berat Albayrak’a ait olduğu iddia edilen bir diğer e-posta ise hükümete yakınlığıyla bilinen İktisatçı-Akademisyen Kerem Alkin’den geliyor.

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Kerem Alkin’in 8 Mayıs 2016 Saat 18:47’de Berat Albayrak’a gönderdiği iddia edilen e-posta ‘Sn Bakanım, Saygılar’ başlığını taşıyor. E-postanın içeriği ise Star Gazetesi’nde yayınlanması planlanan bir röportaja ilişkin. Alkin, Star Gazetesi editörlerinden Selim Efe Erdem’in kendisine yönlendirdiği başkanlık sistemi ve ekonomiye ilişkin soruları ve yanıtlarını önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a göndermiş. E-postada Kerem Alkin’e ait olduğu iddia edilen bir ifade ise dikkat çekici: “Sayın Bakanım, Star Gazetesi'nin hafta ortası başlayacağı bir yazı dizisi için, benden bu soruları cevaplamamı istediler. Size de takdim etmek istedim cevaplarımı. Saygılarımla...” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van'da 4.4 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

İstanbul'un göbeğinde futbolcuları dövdüler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa