29 Mayıs 2012 12:33

TOGO’ya destek ziyaretleri sürüyor

TOGO Ayakkabı fabrikasında sendikalı olmalarının ardından işten atılan işçilerin direnişine destek büyüyor. BTS ve Mamak’tan kadınlar işçileri ziyaret ederek, dayanışmalarını sergiledi.Yaklaşık bir aydır direnişte olan işçileri önceki gün BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi S&uum

TOGO’ya destek ziyaretleri sürüyor
Paylaş

Yaklaşık bir aydır direnişte olan işçileri önceki gün BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Enginar ve Aziz Mustafa Şimşek ile Esenboğa Havalimanı İşyeri Temsilcisi Volkan Gümüş’ ile Havalimanından BTS üyeleri ziyaret ettiler.

TOGO işçilerine seslenen Yavuz Demirkol, işçilerin mücadelelerini desteklediklerini ve yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler.

Emek Partisi Mamak İlçe Örgütü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar da işçileri yalnız bırakmadılar. Önceki gün işçileri ziyaret eden kadınlar, el emekleriyle hazırladıkları yiyecekleri işçilere ikram ettiler. Kadınlar adına konuşan Aysel Dinçdemir, “AKP’nin uyguladığı politikalarla sadece bizlerin değil çocuklarımızın geleceğini nasıl çaldığını açık bir şekilde görmekteyiz. Sizlerle dayanışma içinde olurken aynı zamanda çocuklarımızın geleceği için de mücadele ettiğimizi biliyoruz” diye konuştu.

KAZANANA KADAR YANINIZDAYIZ

Dinçdemir  hükümetin Türkiye’nin bütün kaynaklarını sermaye kesimine sunarken hakkını arayan işçiye “kaynak yok” dediğini belirterek, “Emek Partili kadınlar olarak sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. General Zeki Doğan Mahallesi Kadın Komisyonu adına konuşan Nigar Iğdır da, işçilerin yanında olduklarını ifade etti.

İşçiler adına konuşan Soner Şimşir ise ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirdikten sonra sözlerine şöyle devam etti: “Sendikaya üye olduğumuz için bizleri kapının önüne koydular. Gözaltına aldılar. Bizim buradan gideceğimizi zannedenler yanıldılar. Bizler işyerimize kazanarak geri döneceğimize inanıyoruz ve kazanacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olacak 22 EMO-Genç üyesi, TOGO işçilerine destek olmak için fabrika önüne gittiler İşçilerin süreç hakkında bilgilendirmesinden sonra attıkları sloganlar ile işçiler ile dayanışma içinde olduklarını belirten genç mühendisler, “TOGO işçilerinin haklı mücadelesini destekliyor ve tüm öğrenci ve emekçilere sesimizi daha gür çıkarmamız için sesleniyoruz: Yaşasın sınıf dayanışması, yaşasın örgütlü mücadele” dediler. EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri de sendikalı oldukları için işten atılan TOGO işçilerine bugün destek ziyaretinde bulunacaklar.

ÖNCEKİ HABER

3. köprüyü yapacak şirket belli oldu

SONRAKİ HABER

Sodada grev kararlılıkla sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...