27 Mayıs 2012 12:42

Katliamın hesabını sormak istismarcılıkmış

AKP İstanbul İl Kongresi, açılışında Başbakan'ın yuhalandığı TT Arena Stadı'nda yapılıyor. Roboski katliamına yönelik uluslararası bir kampanyanın yürütüldüğünü ve bunun içinde BDP, CHP ve belli medya organlarının olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kimse bize insanlık dersi veremez" dedi.  Erdoğan, BDP

Katliamın hesabını sormak istismarcılıkmış
Paylaş

Kongreye, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda partili katıldı.

Başbakan Erdoğan, Türk Telekom Arena Stadı'nda düzenlenen partisinin 4. İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasete İstanbul'da başladığını, gençlik kolları başkanlığı'ndan il başkanlığına, oradan büyükşehir belediye başkanlığı görevine kadar, siyaseti, İstanbul'a ve İstanbullu'ya hizmet olarak gördüğünü dile getirdi.

Kongreyi düzenledikleri günün iki tarihi önemi olduğunu dile getiren Erdoğan, 27 Mayıs darbesini ve Adnan Menderes'in idamını hatırlattı.

Erdoğan, İstanbul'un da 29 Mayıs 1453'te fethedildiğini belirterek "Bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan 29 Mayıs 1453’ü yani İstanbul’un Fetih Yıl dönümünü kutluyoruz. Fatih Sultan Mehmet ve onun askerlerini, Akşemsettin’i, Molla Gürani’yi, Molla Hüsrev’i, Ulubatlı Hasan’ı, onlar gibi nice yiğit, nice kahraman, nice alim insan varsa rahmetle, minnetle yad ediyoruz" dedi.

'KÜÇÜK BEYİNLİLERE KARŞI'

Erdoğan, konuşmasına 9,5 yıllık iktidarları döneminde Türkiye'ye çok büyük sevinçler, tarihi nitelikte başarılar, rekorlar yaşattıklarını öne sürerek başladı.

9.5 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttüklerini, bölgesel bir güç haline getirdiklerini belirten Erdoğan, bunları İstanbul'dan aldıkları ilhamla yaptıklarını söyledi. Kongreyi yaptıkları TT Arena'yı da kendilerinin yaptırdığını hatırlatan Erdoğan "Bunlar küçük beyinlilere karşı ne denli büyük projeleri gerçekleştirdiğimiz noktasında en önemli ispattır" dedi.

'TÜRKİYE YÜZYILI'

Partilerinin İstanbul teşkilatının önemine dikkat çeken Erdoğan, "Siz arkamızda oldukça Allah'ın izniyle 21'inci yüzyılı bir Türkiye yüzyılı yapacağız" dedi.

Salı günü partisinin grup toplantısında Uludere Katliamı'na yönelik tartışmalara daha detaylı gireceğini belirten Erdoğan "Neyin ne olduğunu, kimin nerede durduğunu, kimlerin kimlerle iş tuttuğunu daha açık şekilde ortaya koyacağım" dedi.

KİMSE AKP'YE İNSANLIK DERSİ VEREMEZMİŞ

Ülkede 30 yılı aşkındır süren savaşa değinen Erdoğan, ''Binlerce askerimiz, polisimiz, güvenlik görevlimiz bu kanlı eylemlerde şehit edildi. Maalesef, bu topluma, bu millete, işte bu acı ölümleri sorgulama, bunlarla ilgili soru sorma hakkını, fırsatını, imkanını vermediler. Medya, doğru soruları sormaktan kaçındı. Bazı partiler, şehitlerimiz üzerinden istismar üretti. Bazı partiler, gözlerini kapatarak, ölümlere sessiz kaldı, tepkisiz kaldı, duyarsız kaldı. Bazı partiler, terörü teşvik ederek, dağdaki gençleri teşvik ederek, tahrik ederek kan üzerinden siyaset üretti ve kanla beslendi. İlk kez AK Parti çıktı, bu istismar siyasetine, bu duyarsız siyasete, bu kanlı siyasete duyarlı olmak suretiyle samimiyetle, gönülden, cesaretle 'dur' dedi. Biz, milletimizden hiçbir şeyi saklamadık, saklamayız. Biz, hiçbir hadisenin üzerini örtmedik, örtmeyiz. Tam tersine, biz, tarihin en karanlık dönemlerini, Dersim'i, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, 27 Mayıs'ı faili meçhulleri sorgulayan tek partiyiz, özelliğimiz bu" dedi.

Yasakları kaldıran, perdeleri dağıtan, karanlık suç odaklarına, cuntaya karşı millet iradesini cesaretle savunan bir parti olduklarını dile getiren Erdoğan inkar, ret ve asimilasyon politikalarını ortadan kaldırdıklarını öne sürdü. Erdoğan "Kürt kökenli vatandaşlarımızla kucaklaşan, bir helalleşme sürecini başlatan bir partiyiz. Hiç kimse bize vicdan dersi, insanlık dersi vermeye yeltenmesin" dedi.

Roboski Katliamı üzerinden Türkiye'de bir istismar kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan bu kampanyanın uluslararası bir kampanya olduğunu ve içinde PKK, BDP, CHP ve belli medya kuruluşları olduğunu söyledi.

34 CAN 'HATAEN' KATLEDİLMİŞ!

Katliamı "hepimizi üzen bir hata" olarak niteleyen Erdoğan,  "Bakın, olay sınırımızın dışında olduğu halde, bu kişiler terör bölgesinde bulundukları ve yasal olmayan bir iş yaptıkları halde, hataen vurulan bu insanlar konusunda devlet yapması gereken neyse hepsini yapmaktadır. Bugüne kadar sıkıntılarına çare olmak üzere girişimler yapıldı, aileler en üst düzeyde ziyaret edildi" dedi.

Ziyarete eşinin, kızının ve ilgili bakanın eşinin de gittiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, ''Yasal tazminatın dışında hesaplarına tazminat ödendi. Mesele orada bırakılmadı. Birileri anlamak istemiyor, görmek istemiyor ama Uludere konusunda adli, idari soruşturma başlatıldı, onlar da şu anda devam ediyor. Mesele kapanmış değil, meselenin üzeri örtülmüş değil, vicdansızca, insafsızca, cahilce yazdıkları gibi, söyledikleri gibi tazminat ödenip kapatılmış değil'' şeklinde konuştu.

Kayseri Pınarbaşı'da Emniyet'e yönelik gerçekleşen saldırıya değinen Erdoğan, "Siviller öldürülse istismarcılar ayağa kalkacaktı" dedi.

KAPLAN'IN SÖZÜNÜ ÜSTÜNE Mİ ALINDI?

"Roboski katliamında emri hangi hayvan verdi" diye soran Hasip Kaplan'a "kendini bilmez, terbiye yoksunu, güya milletvekili" diyen Erdoğan, katliam sonrası zil takıp basın toplantısı düzenlendiğini iddia etti. Erdoğan, BDP'lilere nekrofil yani ölü sevici diye hakaret etti.

BDP'LİLERE AĞIR HAKARET

Erdoğan, "Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum" diyerek "Biz sizinle, biz milletimizle aracısız konuşuruz. Biz, birbirimizin dilini anlarız. İstismarcılara kulak vermeyin, Uludere üzerinden, ölüm, kan, gözyaşı üzerinden siyaset yapanlara kulak vermeyin" dedi.

SAVAŞTAN 'TAVİZ' YOK

Erdoğan, ''Uludere istismarıyla, kardeşliğimizin yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin düşmanlarına, Türkiye'nin hasımlarına asla ama asla fırsat vermeyeceğiz. Burada tekrar ediyorum. Demokrasiden, demokratikleşmeden, reformlardan, yatırımlardan asla taviz yok. Aynı şekilde, terörle kararlı şekilde mücadeleden asla taviz yok'' diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kaybetme bir devlet politikasıydı

SONRAKİ HABER

Bilimin reddettiğini Danıştay uygun buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...