16 Kasım 2016 16:52

Avukatlar Levent Pişkin ve Cahit Kırkazak serbest bırakıldı

Bursa’da mahkemeye çıkarılan avukatlar Levent Pişkin ve Cahit Kırkazak adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Paylaş

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demitaş ile görüşmelerinin ardından gözaltına alınan avukat Levent Pişkin ile avukat Cahit Kırkazak, Bursa adliyesinde çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen mahkeme ifadeleri geç saatlere kadar sürdü. HDP'li 7 kişinin 4'ü tutuklandı, 3'ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bursa Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Avukat Cahit Kırkazak ve HDP Bursa İl örgütü üye ve yöneticisi 7 kişi 7 Kasım tarihinde, avukat Pişkin ise 14 Kasım tarihinde gözaltına alınmıştı.

Avukat ve HDP İstanbul İl Yöneticisi Levent Pişkin'e emniyetteki sorgusunda, "HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın tutuklanmasına ilişkin notunu Alman menşeli Der Spiegel dergisi aracılığıyla yayınlatarak ülkemiz aleyhine uluslararası alanda lobi faaliyetlerinde bulunulması eylemini organize ettiği" yönünde suçlamalarda bulunuldu.

Pişkin'in, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sebebiyle gözaltına alınan Avukat Cahit Kırkazak'a, Demirtaş'a not yazdırması "talimatı" verdiği iddia edildi.

İNGİLİZCE BİLEN TEK AVUKATTIM, O YÜZDEN SORULARI YANITLADIM

Herhangi bir lobi faaliyetinin olmadığını vurgulayan Pişkin, "Tesadüfen Demirtaş'ı ziyarete gideceğini öğrendiğim meslektaşım Cahit Bey'i arayarak yanına giderken 'Demirtaş'ın kişisel eşyalarını götürür müsünüz' diye sordum. Cahit Bey ile aramda geçen konuşma budur. Kendisiyle ilk defa 6 Kasım Pazar günü bir görüşmem oldu. 5 Kasım günü parti avukatları olarak Demirtaş ve diğer tutuklu milletvekilleri ile Edirne, Silivri ve Kandıra Cezaevlerinde çeşitli görüşmelerimiz oldu. 6 Kasım günü bu görüşmelerin neticelerini kamuoyu ile paylaşmak için HDP İstanbuliİl binasında ulusal ve uluslararası basın mensuplarıyla toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı sonunda uluslararası basın mensupları tarafından İngilizce sorular yöneltildi. Avukatlar arasında tek İngilizce bilen olmamdan dolayı sorulara ben cevap verdim. Toplantının ardından Almanya menşeli Der Spiegel isimli dergiden iki kişi gelerek Demirtaş'tan kendi el yazısıyla durumuna ilişkin bir mesaj getirip getiremeyeceğimi sordular ben de kendilerine bu hafta Edirne'ye cezaevine gitmeyeceğimi ancak gidecek olan başka bir arkadaş varsa onları bu isteklerini Demirtaş'a iletmeleri için söyleyebileceğimi belirttim. Ardından Cahit Kırkazak isimli avukatın Demirtaş'ı ziyarete gideceğini öğrendim onun üzerine Cahit Bey'in telefonunu bularak kendisini aradım. Cahit Bey'e Diyarbakır'dan gelecek olan Demirtaş'a ait kişisel eşyalarını cezaevine götürüp götüremeyeceğini sordum. İlaveten bir Alman dergisinin başkandan el yazısı ile bir mesaj istediğini, bunu başkana iletip iletemeyeceğini, başkan eğer isterse kendi el yazısıyla bir mesajı kendi aracılığıyla gönderip gönderemeyeceğini sordum. Konuşma bundan ibarettir.  Herhangi bir Alman dergisi ile lobi faaliyetimiz söz konusu değildir. Tesadüfen il binasında tek İngilizce bilen insan olmamdan dolayı Cahit Bey ile muhatap oldum olay bundan ibarettir" dedi.

Avukat Pişkin'e 'HDPİSTANBUL' isimli mesaj sisteminden gelen eylem talimatları da soruldu. Pişkin ise "HDPİSTANBUL HDP İstanbul İl Örgütü'nce kullanılan SMS duyuru sistemdir" dedi. Parti üyesi olan herkese mesaj gittiğini belirten Pişkin, "Bu mesajlara cevap yazmam teknik olarak söz konusu değil.  HDP yasal bir partidir ben de bu partinin yasal üyesiyim" dedi.  (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli emniyetinde 2'si müdür 26 polis açığa alındı

SONRAKİ HABER

Bob Dylan, Nobel Ödül Törenine katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa