10 Ağustos 2016 00:55

Çocuklar için Nazi kampları kurmuşlar

Sturmvogel adlı aşırı sağcı ve ırkçı örgütlenme, Alman çocuklarını İsveç’te kurduğu Nazi kamplarında askeri ve ideolojik eğitimden geçiriyor.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Sturmvogel adlı aşırı sağcı ve ırkçı örgütlenme, Alman çocuklarını İsveç’te kurduğu Nazi kamplarında askeri ve ideolojik eğitimden geçiriyor.

Irkçı ve yabancı düşmanı parti ve akımların çalışmalarını araştırmak ve kamuoyuna duyurmak amacıyla yayıncılık yapan Expo Dergisi, Kvällposten Gazetesi ile birlikte Almanya’da çalışma yürüten ırkçı ve Nazi grupların, yaşları 7 ila 15 arasında değişen Alman çocuklarını Güneybatı İsveç’te bulunan Skåne bölgesinde askeri ve ideolojik eğitimden geçirdiklerini açığa çıkardı.

En yakın yerleşim birimine 10 kilometre uzaklıkta olan eğtim kampı ormanın içinde kurulmuş. Sahibi ise uzun yıllar Almanya’da Nazi ve aşırı sağcı gruplardan birinin liderliğini yapmış  90 yaşlarında bir Alman.

ÇOCUK KAMPINDA ASKERİ DİSİPLİN

Bir hafta boyunca kamptaki yaşamı uzaktan izleyerek kaydeden Expo ve Kvällposten muhabirleri kamptaki yaşamı şu şekilde özetliyor:

Sabah saat 07.00’de kısa pantolon ve beyaz atlet giyen  yaşları 7 ila 15 arasında değişen 15 çocuk tek sıra halinde koşmaya başlıyor. Koşudan sonra kampa dönen çocuklar saat 08.30’da sıraya giriyorlar ve kırmızı-beyaz-siyah renkli bayrak göndere çekiliyor. Daha sonra bir komut veriliyor. Çocuklar hep birlikte geleneksel Alman halk türkülerini söylüyor. Daha sonra çocuklar ormanda kurulan çadırlarda kahvaaltılarını yapıyor.

KÖKLERİ NAZİZME VE SOYKIRIMA DAYANIYOR

Göndere çekilen bayrakta Sturmvogel adlı aşırı sağcı grubun amblemi olan bir yırtıcı kuşun resmi bulunuyor. Alman uzmanlar, Strumvogel’i kökleri Nazizme ve soykırıma dayanan aşırı sağcı bir örgüt olduğu değerlendirmesini yapıyor.

1987 yılında kurulan örgütün kurucuları arasında Almanya’da yasaklanan Nazi örgütleri; Wiking Jugend ve Heimattreue Deutsche Jugend’de (HBJ) aktif çalışma yürütenler de bulunuyor. Örgüt esas olarak Wiking Jugend’in aktif üyeleri tarafından kurulmuş.

Alman yasalarının Nazi örgütleri yasaklandığı için  Strumvogel’in oldukça düşük bir profil çizdiği, gösteri yapmadığı ve medyanın söyleşi yapma taleplerini reddederek kendisini gizlemeyi başardığı belirtiliyor.

Strumvogel, bir izci örgütü olduğunu ve çocuklar için kamplar kurarak yaz ve kış aylarında izcilik çalışmaları yürüttüğünü iddia ediyor. Alman polisinin takibinden kurtulmak ve daha rahat çalışma yürütmek için Almanya’da kamp açmak yerine zaman zaman İsveç’te kamp kurmayı tercih ediyor.

‘AŞIRI SAĞCI PARALEL TOPLUM GELİŞİYOR’

Almanya’da Nazizm üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Andrea Röpke, İsveç’te kurulan kamplarda çocukların sıkı bir Nazi disiplin ve eğitimden geçirildiklerini belirttikten sonra “Strumvogel’in düzenli olarak gerçekleştirdiği gizli çadır kamplar çocuklara katı ideolojik eğitim ve askerlikten esinlenen aşırı sağcı terbiye verildiği için oldukça tehlikeli. Kamplarda pek çok yeni ilşkiler gelişiyor ve bu şekilde on yıllar içinde aşırı sağcı paralel toplum gelişiyor” diyor.

Okul tatillerinde çocukların “nefret edilen demokratik toplumdan” uzaklaşmaları, yabancılar, “zayıf insanlar” ve politik muhaliflerin olmadığı bir ortamda “halk birliğini “  gerçekleştirmek için kurulan kamplarda rkçı düşüncelerle Üçüncü Cumhuriyet’in idealleri gerçekleştirmek için eğitildiğini ve küçük yeni Führerlerin yaratılmaya çalışıldığını söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Dr. Sezai Berber: Bir daha yaşanmasın diye...

SONRAKİ HABER

Osmangazi Köprüsü: Sefası şirketlere cefası halka

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...