09 Mayıs 2012 10:19

Bizi hatırlayan var mı?

Depremin ardından ağır kış koşullarıyla boğuşan depremzedeler, şimdi de yol, su ve alt yapı sorunları yaşıyor. Depremzedeler, ‘Bizi hatırlayan var mı’ diye soruyor.Van’ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremin ardından yaşanan sıkıntılar bir türlü çözüme kavuşturulmazken, kış koşullarının ardından şimdi de y

Bizi hatırlayan var mı?
Paylaş
İdris Yılmaz

Van’ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremin ardından yaşanan sıkıntılar bir türlü çözüme kavuşturulmazken, kış koşullarının ardından şimdi de yol, su ve alt yapı sorunu ortaya çıktı. Kentin hemen hemen tüm mahallelerinde sorunlar benzer. Özellikle Dalan Caddesi, Van Yolu Caddesi, Tekevler, Yeşilova, Salihiye mahallelerindeki yolların bozuk olması depremzedelerin tepkisi ile karşılanırken, belediyenin hiçbir çalışma yapmadığını savunuyorlar. Mahallerde kanalizasyon logar kapaklarının olmaması ve çevreye hiçbir uyarı tabelasının konulmaması da depremzedelerin tepkisine neden oluyor.

‘BELEDİYE BİZİ KANDIRIYOR’

Erciş’e yapılan yardımların depremzedelerin yararına kullanılmadığını dile getiren Bahattin Kesik adlı yurttaş, karayolları ve belediye ekiplerinin yollarını onarmadığı için arabalarını her gün sanayiye götürmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Altyapı, su ve kanalizasyon sorunlarının bir türlü çözülmediğini ifade eden ve Başbakana da tepki gösteren Kesik, “Başbakan benzine zam yapıyor, belediyeleri ise bozuk yolları onarmıyor. Araç kullananlar artık benzine ve sanayiye para yetiştirmekten araçlarını kullanamıyorlar. Sayın Başbakanım sayenizde artık hayatımızdan bıktık. Sizin ve belediyelerinizin verdiği vaatlerden sıkıldık artık” diye konuştu.

İlçe merkezi ve Yeşilova mahallesinde belediyeye ait kanalizasyon kanalları üzerindeki logar kapaklarının açık bırakılması tehlike saçarken, her hangi bir uyarı tabelasının olmaması ölüme davetiye çıkartıyor. Mahalle sakinlerinden Zeki İşçi, “Akşamları çocuklarım işten geliyor. Çoğu bisiklet kullanıyor. Karanlıkta bunu fark etmeyen biri logara düşüp ölürse, bunun hesabını kim verecek” diye soruyor.

Muhacir Kalkan ise depremin ardından Erciş Belediyesinin gelen yardımları yandaşlarına dağıttığını iddia ederek, “Acaba halimizi gören var mı?​” diyerek, yetkililere duyarlılık çağrısı yaptı. İlçede her gün yaşanan su kesintisi nedeniyle zor günler geçirdiklerini aktaran Sadık İş adlı yurttaş ise “Sözde belediyenin resmi sitesi var. Telefon numaraları var. Ancak hiçbir yetkili yok. Derdimizi anlayacak kimse yok. Bizi hatırlayan var mı acaba?​” diyerek, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

SU ŞEBEKESİ PATLADI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Erciş Devlet Hastanesini kanalizasyon suyu basmasının ardından dün de aynı caddede su şebekesinin boruları patladı. Patlama sonucu Vanyolu Caddesi sular altında kaldı. Cadde üzerinde esnaflık yapan Şehabettin Meydan, Erciş’te alt yapı sıkıntısının hat safhada olduğunu belirterek, “Yağmurlar artık kabusumuz oldu. En ufak yağışta caddeyi su basıyor. Erciş’in durumu içler acısıdır” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hemşirelerden hükümete uyarı

SONRAKİ HABER

Uyumsuz bir şaman hikayesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...