10 Mayıs 2016 07:28

Devlet Bahçeli’den AKP'ye ‘aracısız, şartsız’ destek

Bahçeli: AKP'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrar ve tavsarsa, TBMM'de her türlü ilave desteği vermekten çekinmeyiz.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'ye koalisyon teklifi olarak yorumlanan “Hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek” sözlerinin ardından bir destek açıklaması daha yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçiminin üzerinden 6 ay geçtiğini, buna rağmen yeni bir seçim havası oluşturmak ve yeniden sandık yolunu işaret etmenin ülkeye ihanet olacağını söyledi. MHP'ye yönelik eleştirilere de yanıt veren Bahçeli, şöyle konuştu: "Şimdi bu bayağı söylentilere lütfen dikkat ediniz; Erken seçim için MHP bekleniyormuş. MHP'deki olağanüstü kurultayla ilgili gelişmeler bundan sonrası için tayin edici ve belirleyici olacakmış. MHP'de mevcut yönetim kalırsa baraj altı, giderse yüzde 25 çıkarmış. Ağzı olan konuşmuş sözde okuması yazması olan ümmi yuvaları atıp tutmuştur. Bu sefil ve yalancılar korusu algı ve aldatma düzeneklerini el yapımı patlayıcılar gibi partimizin etrafına döşemeye kalkmışlardır. Bizim korktuğumuzu çekindiğimizi hayasızca iddia edenler en başta bizden görünüp aslına bizimle geceyle gündüz kadar farklı zavallılardır. MHP değil barajdan Allah'tan başkasına kulluk etmez hiçbir şeyden korkmaz, korkmamış korkmayacaktır. MHP gazete köşelerinden, sosyal medyadan üretilmiş edepsiz dedikodularla yönetilemez yönlendirilemez. Sabahları kameralar karşısına geçip sırayla sütünü içmeden ve içtikten sonra yorum yapanların ciddiye alınacak bir tarafı olmayacaktır. Bu tipler yalnızca sütünü içerek avunsunlar. Küçücük akıllarıyla MHP'ye çelme takmak istiyorlar. Zeka fukarası kafalarına göre MHP'nin yutulmasını projelendiriyorlar. MHP sırtını ona buna değil egemenliğin yegane ve asil sahibi Türk milletine dayanmıştır. Allah'tan başka himmet beklediğimiz milletten başka yardım istediğimiz yoktur. Aksini söyleyenler hadsizdir, seviyesizdir. MHP zayıflar ve kara kampanya elebaşlarının elinde oyuncak olursa Türkiye'nin tökezleyip kendi kendini yiyip bitirmesi kaçınılmaz görülmektedir. Bizim için siyaset kısa metrajlı bir film, menzilli bir konu değildir. Biz siyasette tavşana kaç tazıya tut demeyiz. Tavşan arayanlara Bozkurt'u hatırlatır akıllarını baştan alırız."

'TBMM'DE İLAVE DESTEĞİ VERMEKTEN ÇEKİNMEYİZ'

Bahçeli, "Eğer ihtiyaç hasıl olursa verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek" sözlerine de açıklık getirerek, "MHP'nin hukuki boyutta vereceği destek bir hükümet mantığı içinde ele alınmalıdır. Söylemek istediğimiz şudur: MHP diğer eleştirileri saklı kalmak kaydıyla ön şart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır. AKP'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrar ve tavsarsa, parti olarak TBMM'de her türlü ilave desteği vermekten çekinmeyiz. Bunu da milli görev sayarız. Türkiye huzuruna ulaşana, terörün kökü son militanına kadar kazınana, son kanlı silah teslim alınana kadar üzerimizde ne düşüyorsa sabırla yapmaya açığız. Terörizmi yok etmek amacıyla MHP her uzlaşma teklifine her ahlaklı çağrı ve davete gönüllüdür. Bizim hukuki boyutta maksadımız bunlardır" diye konuştu.

'YARGITAY'IN ALACAĞI KARARA SAYGILIYIZ'

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Yargıtay'ın MHP'deki kongre sürecine ilişkin kararının bugün açıklanabileceğinin anımsatılması üzerine "Yargıtay'ın kararını herkes bekliyor. Biz de bekliyoruz. Yargıtay'ın alacağı karara da saygılıyız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mars’ta oksijen bulundu

SONRAKİ HABER

Aort damarı neden ve nasıl yırtılır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa