07 Mayıs 2016 12:14

Genel İş İzmir 6 Nolu Şube ilk genel kurulunu gerçekleştirdi

Çoğunluğu taşeron belediye işçilerinden oluşan Genel İş İzmir 6 Nolu Şube, ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Paylaş

İlk kongresini gerçekleştiren ve çoğunluğunu taşeron belediye işçilerinin oluşturduğu Genel İş İzmir 6 Nolu Şube'nin Genel Kurulunda,  işçi sınıfının saldırılar karşısında mücadeleye hazır olduğu vurgulanarak, sendikal bürokrasinin bölücü ve dağıtıcı etkisine son vermenin çözümünün de  işyeri komiteleri üzerinden söz ve karar yetkisinin işçide olduğu sınıf sendikacalığında olduğu belirtildi.

Bayraklı Belediyesi'nde çalışan taşeron ve kadrolu işçiler arasında örgütlü olan ve yakın zamanda kurulan Genel İş İzmir 6 Nolu Şube, ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Bayraklı Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan genel kurula 155 delegenin büyük bir kısmı, Genel İş Genel Merkez Yöneticileri, Genel İş İzmir Şubelerinin yöneticileri, direnişteki Dostcam işçileri ve Emek Partisi yöneticileri katıldı.

'İŞÇİ SINIFI MÜCADELEYE HAZIR'

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Emine Yılmaz, kongrelerini işçi sınıfına yönelik, sermaye saldırılarının en yoğun olduğu bir dönemde yaptıklarını vurgulayarak "Bütün konfederasyonlar kıdem tazmınatı kırmızı çizgimizdir, grev gerekçesidir diyor ama kıdem tazmınatının fona devredilmesine ilişkin düzenlemelere ve kiralık işçilik yasasına karşı ciddi yaptıkları hiçbir şey yok. Oysa İzmir'de ve Türkiye'nin bütün kentlerinde katliam tehditlerine rağmen yaygın ve kitlesel katılımla kutlanan 1 Mayıs'ta gösterdi ki işçiler her türlü mücadeleye hazırdır" dedi.

'SINIF SENDİKACILIĞINI HAYATA GEÇİRMELİYİZ'

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü "Peki, işçi hareketi sermaye saldırılarına karşı sendikal bürokrasiyide aşarak mücadeleyi nasıl ilerletecektir? Kuşkusuz kendi mücadele deyimimizden öğrenerek ve ayrı ayrı ilerleyen mücadeleleri birleştirerek tek cepheden saldırılara karşı işyerlerinden başlayarak fiili meşru mücadeleyi esas alan sınıf sendikacılığı temelinde sendikalarımızı yeniden örgütleyerek hem ihanetçi bürokratik sendikacılığı hemde sermaye saldırılarını püskürtebiliriz çünkü herşeyi yaratan güç biziz bizim birliğimizdir. Sendikal bürokrasinin bölücü ve dağıtıcı etkisine son vererek, işyerlerimizden başlayarak sağlam örgütlülük ve işyeri insiyatifi ile söz karar hakkının işçide olduğu sınıf sendikacılığı şubemizde hayata geçirerek örgütsüz örgütlü tüm işçi mücadelelerine katkı sunmayı başardığımız ölçüde kendi sorunlarımızı da çözüme kavuşturabiliriz.

'BU ÜLKEDE BAŞBAKANIN BİLE GÜVENCESİ YOK'

Daha sonra konuşan Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da, bu ülkede başbakanın bile güvencesinin olmadığını dikkat eçkerek "Böylesi bir ülkede sınıf, emek ve demokrasi mücadelesi yürütüyoruz. Bu ülkedeki karanlık tabloya ve anti demokratik uygulamalara seyirci kalarak, günü birlik başarılarla elde ederek, örgütlülüğümüzü koruyamayacağımızın farkında olmalıyız. Bu baskıcı AKP yönetimine, sadece emeğe yönelik değil, demokrasiye yönelik bu saldırılarına karşı da DİSK ve Genel İş olarak sonuna kadar direneceğiz" dedi.

'DİRENİŞLERİ BÜYÜTELİM'

Direnişteki Dostcam işçisi Süleyman İssi de, Dostcam işçileri olarak örgütlenmekten başka çarelerinin olmadıklarının farkına vardıklarını hatırlatarak "DİSK'e bağlı Cam Keramik iş sendikasında örgütlendik. İstediği gibi kölece çalıştırabileceğini, istediğini işten çıkarabildiğini sanan patronlar bu kez istediğine ulaşamadı. İşten atılan arkadaşlarımıza sahip çıktık. Ülkemizde sendikaların kan kaybettirilmeye çalışıldığı bir dönemde bizler 'İnadına sendika, İnadına DİSK' dedik. İşten atılarak açlığa, yokluğa mahkum edildik ama yılmadık. Direnişimizi büyütmeye çağırıyoruz ve başarılara diliyoruz" dedi.

Yine genel kurulda konUşan Emek Partisi GYK üyesi Gürsoy Turan da "Bugün sermayenin işçi sınıfının kazanılmış haklarına saldırılarına karşı mücadele, ertelenemez bir görev olarak işçi sınıfının önünde durmaktadır. Bu saldırılar kapsamlı bir şekilde yöneltilmesine rağmen henüz işçi sınıfı ve sendikal hareket gerekli yanıtı verebilmiş değil. İşçi sınıfının sendikalarını sadece toplumsal muhalefet değil esas olarak işçi sınıfının mücadele örgütü olduğunu işyerlerinde kurulacak komitelerle hem sermayeye göstermeliyiz hem de sendikalara işçi sınıfının sınıf sendikacılığını işyerlerinde yeniden örebileceğini gösterebilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla sendikaların yenilenmesi yeniden mücadele örgütü olarak hayata geçirilmesinde en önemli dayanaklardan bir tanesi yeni örgütlenen işyerleri olacaktır" dedi.

İŞYERİ KOMİTELERİ KURMA KARARI ALINDI

Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. Seçimlere mevcut başkan Emine Yılmaz'ın başkanlığındaki tek liste ile gidildi. Yeni yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu :Emine Yılmaz, Volkan Uykur, Erkan Kulaşan, Gül Kaygusuz, Dinçay Daşdemir. Ayrıca genel kurulda işyeri komitelerinin ve kadın komisyonunun kurulmasına da karar verildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGS İzmir Şubesi genel kurulunu gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

Ne büyük isyandır bir gün de kendine gezmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa