16 Nisan 2016 10:55

EMEP Kocaeli il örgütünden 1 Mayıs açıklaması

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, yaklaşan 1 Mayıs nedeniyle yaptığı açıklamada '1 Mayıs en yaygın ve kitlesel biçimde kutlanmalıdır' dedi.

Paylaş

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, yaklaşan 1 Mayıs’a ilişkin il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Parti olarak 1 Mayıs’ı yerellerde kutlayacaklarını belirten Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, “1 Mayıs, en yaygın ve kitlesel biçimde kutlanmalıdır” dedi. Açılamanın sonunda Erkan basın mensuplarına kitap hediye etti.

'İÇERİDE SAVAŞ, DIŞARIDA SAVAŞ'

Erkan, “Türkiye işçi sınıfı ve emekçiler, işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs’ı ekonomik, sosyal ve politik cephelerde ağır saldırılarla karşı karşıya geldiği savaş ve çatışma ortamında kutlamaya hazırlanmaktadır. Devlet ve hükümetin ısrarla sürdürdüğü ‘içeride savaş, dışarıda savaş politikaları’ ülkemizi Ortadoğu bataklığının içine her gün daha fazla çekerken, işçi sınıfı ve halklarımız üzerinde dizginsiz bir devlet terörü ve baskı uygulanmaktadır” dedi.

Kürt illerinde tank ve toplarla kentlere girilip halkın evlerinin başlarına yıkıldığını belirten Erkan, yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden sivil halk katledilirken, işçilerin ise hak arayışlarının TOMA’lar eşliğinde fabrikalara girilerek bastırıldığını aktardı.

Savaş ve çatışma ortamı gerekçe edilerek işçi ve emekçilerin her talebinin geriye itildiğini vurgulayan Erkan, “Ülkemizi sermaye için bir sömürü cennetine dönüştürecek kiralık işçilik, kıdem tazminatının fona devredilmesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirilerek kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırılması gibi düzenlemeler peş peşe gündeme getirilmektedir. Her milliyetten ve her inançtan Türkiye işçi sınıfı, bu bağlamda 2016 1 Mayıs’ında gerici faşist politik bir rejimini yeniden inşası girişimlerine ve kendisine dayatılan kölelik koşullarına karşı en güçlü şekilde yanıt vermelidir” ifadelerini kullandı.

GEBZE’DE ORTAK, İZMİT’TE NET DEĞİL!

İşçi sınıfının ve vatandaşların karşı karşıya bulunduğu sorunlar göz önüne alındığında sendika konfederasyonlarının 1 Mayıs’ta işçilerin birleşmesini önleyen girişimlerden uzak durması gerektiğini belirten Erkan, Kocaeli’de henüz yan yana gelinemediğini de aktardı. Bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Erkan, “Devlet terörü ve baskıyla hak arayışlarının bastırıldığı, kitlelerin sindirilmeye çalışıldığı bu dönemde yaratılan kaos ve karanlığın perdesinin yırtılıp atılmasında birleşik kitle eylemlerinin öneminin tartışılmaz olduğunu hepimiz görüyoruz. Fakat ilimizde bulunan sendikalar, odalar ve diğer demokratik güçlerin 1 Mayıs’a sayılı günler kala hala yan yana gelememesini anlayabilmiş değiliz. İşçi sınıfına dönük bu denli saldırıların olduğu bir ortamda bütün güçlerin; sendika, oda, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bir araya gelmesi ve mücadele etmesi kaçınılmazdır. Gebze’de ise daha önceki senelerde olduğu gibi Gebze Sendikalar Birliği, sendika farkı gözetmeksizin 1 Mayıs’ı alanlarda kutlayacaktır. İzmit’te, Gebze’ye benzer bir durumun henüz gerçekleşememesi gerçekten anlamsız ve kabul edilecek bir durum değildir. Her türlü saldırıya rağmen partimiz, bütün araç ve olanaklarıyla sermaye ve AKP hükümetinin saldırılarına karşı iş, barış, özgürlük talebiyle 2016 1 Mayıs’ının en kitlesel biçimde kutlanabilmesi için çalışma yürüten işçilerimizin ve mücadeleci sendikacılarımızın yanındadır” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Meslek odaları susmaz, güneş balçıkla sıvanmaz

SONRAKİ HABER

Emekli polis, AVM'de damadını vurdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...