14 Nisan 2016 11:11

HDP'li Bilgen: Kılıçdaroğlu'nun sözleri suça ortak olmaktır

Daha önce herhangi bir partiye ayrımcılık yapılmamasını ve kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlığın kaldırılmasını talep eden CHP, AKP'nin sadece HDP'lileri hedef alan tasarısına destek verecek olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu'nun "Anayasaya aykırı ama destek vereceğiz" sözlerini değerlendiren HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise, bunun "Suça ortak olmak ve Meclis'in tümüyle Saray'ın denetimine girmesine onay vermek anlamına geldiğini" söyledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği ve "Niye ayak sürüyorsunuz" diyerek sıkıştırması üzerine dokunulmazlık meselesine ilişkin ilk adımı atan AKP, Anayasa'nın 83'üncü maddesine ek madde ekleyerek özellikle HDP'li vekilleri "yargının önüne" atma hedefinde. Dokunulmazlıklar konusunda HDP'lilerle şimdiye kadar neredeyse aynı yerde duran CHP ise, AKP teklifinden sonra ayrışmaya başladı. 

HDP durduğu pozisyonu korurken, daha önce "Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kalksın" diyen CHP, bu kez AKP'nin teklifine destek vereceğini açıkladı. 

DÜN 'DESTEK VERMEYECEĞİZ' DİYEN BEKAROĞLU YORUM YAPMAKTAN KAÇINDI!

Üstelik CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu desteği dün verdiği bir demecinde "Anayasaya aykırı ve sadece HDP'li vekilleri hedefliyor ama biz bu teklife destek vereceğiz" sözleriyle açıkladı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları öncesinde DİHA'ya konuşan ve "Biz bu haliyle teklife destek vermeyeceğiz" diyen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da bugün konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. Ankara dışında olduğunu ve Kılıçdaroğlu ile yaptığı açıklama konusunda konuşma imkanı bulmadığını dile getiren Bekaroğlu, "Herhalde dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek veren bir açıklama yapılmış. Ben bu konuda yorum yapmayayım" dedi. 

'KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ BİZİ BAĞLAR'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, dokunulmazlıklar konusunda "Bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduklarını" dile getirdikten sonra, "Genel Başkanın yaptığı açıklama partiyi bağlar" dedi. Ancak bu konuda grup kararı alınamayacağını da hatırlatan Gök, "Gelişmeleri genel kurulda takip edeceğiz" demekle yetindi. 

HDP'Lİ BİLGEN: CHP'NİN TUTUMU, SUÇA ORTAK OLMAKTIR

CHP'nin tutumunu değerlendiren HDP Parti Sözcüsü, Ayhan Bilgen ise CHP'yi "AKP'ye koltuk değneği olmama" konusunda uyardı. Bilgen, Kılıçdaroğlu'nun "Anayasaya aykırı ama destek vereceğiz" sözlerine ilişkin ise "Suça ortak olmaktır" yorumunda bulundu.

Bilgen, CHP'ye ilişkin değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Bu açıklama, siyasetin ve parlamentonun tasfiyesine oy verme beyanıdır. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Türkiye fiili darbe süreçlerine siyasi liderlerin küçük hesapları ve taktik restlenmeleri ile sürüklenmiştir. CHP'nin bir an önce demokrasiyi ve siyaseti savunan bir pozisyon alması gerekir. Tıpkı 7 Haziran sonrası Suriye tezkeresine evet denen psikoloji içerisinde hareket edip, geri dönüşü olmayacak bu kaosun parçası olmamalıdır. Cumhurbaşkanının iktidar partisini kontrol altına almakla yetinmeyip tüm parlamentoyu rehin alması hamlesi karşısında AKP'nin iç tartışmalardan kaçınmasına ana muhalefet koltuk değneyi olmamalıdır. Türkiye'yi başkanlık macerasına götürmenin dönemeçlerinden birisi seçimle korkutup dokunulmazlık hamlesi ile referandumun koşullarını oluşturmaktır. Milletvekilleri Bunun farkında olarak bu sınavda saflarını belirlemelidir." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İslam Zirvesi İstanbul’da toplandı: İran'a karşı işbirliği zirvesi

SONRAKİ HABER

Valilik 77 yaşındaki Sise nineyi 'işbirlikçi' ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa