05 Mart 2016 10:17

Kız kardeşler bir araya geldi

Mamak’tan tüm kız kardeşlerimize sevgiler. Biz çok geniş bir aileyiz. Ayrı kalınca birbirimizi özlüyor, bir araya gelince gözlerimiz gülüyor. Mamak’ta bizi bir araya getiren, bir ana gibi etrafına toplayan ise derneğimiz oldu; Kız Kardeşim Kadın Dayanışma Derneği.

Paylaş

Sevda YEDİBELA KOÇAK 

Mamak’tan tüm kız kardeşlerimize sevgiler. Biz çok geniş bir aileyiz. Ayrı kalınca birbirimizi özlüyor, bir araya gelince gözlerimiz gülüyor. Mamak’ta bizi bir araya getiren, bir ana gibi etrafına toplayan ise derneğimiz oldu; Kız Kardeşim Kadın Dayanışma Derneği.
Daha çok küçüğüz; deyim yerindeyse emekleme dönemindeyiz. Yavaş yavaş büyümeye, öğrenerek yürümeye başlayacağız. Bu sırada elbette boş durmayacağız, etkinliklerimizle daha çok kız kardeşe ulaşacağız.
İşte bu etkinliklerden birinden bahsetmek istiyorum size. Bu senenin başında derneğimizi tanıtmak, maddi katkı sağlamak, çalışmalarımızı aktarmak ve daha çok kadınla buluşmak için bir etkinlik planladık. Benzerini geçen sene şenlik biçiminde yapmış ve bunu dernek geleneği haline getirmeye niyetlenmiştik. Yalnız bu yıl, yanı başımızda ölümler yaşanırken adına şenlik demek içimize sinmedi. Ama 23 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize yine de büyük bir coşkuyla hazırlandık.
Neydik, neler yapmıştık ve neler yapmayı istiyorduk... hepsini etkinliğimizde kadınlara anlatacaktık koromuzla, slaytlarımızla, konuşmalarımızla. Herkes işin bir ucundan tuttu, salonumuz tutuldu, biletler dağıtıldı... Hazırdık.
Etkinlikten önceki gün mevsim kışlığını gösterdi ve Ankara kar altında kaldı ve tabii soğukta buna eklenince her yer buz oldu. Bu bizi korkuttu. ‘Gelen olmazsa, kimse katılmazsa!’ diye. 
Ve işte beklenen gün. Salonda heyecanla bekliyoruz... Ve sesimize ses vermek isteyen dostlar, elimizi tutmak isteyen kız kardeşler yavaş yavaş geliyorlar... 
İşte başlıyoruz... Sunuculuğumuzu üstlenen sevgili Heval ve Özge güzel bir kadın şiiriyle açılış yapıp konuklarımızı selamladılar. İlk konuşma başkanımız. Ayşegül XXXXX yapıyor; duygularımıza tercüman olarak yaptıklarımızı ve yapmak istediklerimizi anlatıyor heyecanlı ve umutlu bir şekilde. Ardından programımız planladığımız gibi aktı gitti.
Şunu eklemeden geçmek istemiyorum; pankartımız. El emeği göz nuru derler ya, tam da öyle oldu. Pankartımızı kız kardeşlerimiz kendi elleriyle yaptılar ve salona da çok yakıştı. Hepsinin  emeğine sağlık.
Kısacası etkinliğimizin her aşaması her ama her şey karşılıksız, gönüllü olarak kadınların emeğiyle gerçekleşti. Yaptığımız şey gerçekten de tam bir dayanışma örneği oldu. Birçok kurum, kuruluş ve kişi sponsorumuz oldu. Onlara bir teşekkür de buradan etmek isteriz. Sanatçı dostlarımız da bizi yalnız bırakmadı. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Emeklerine ve yüreklerine sağlık.
Hayatta yalnız olmamak, yalnız hissetmemek güzel. Kız kardeşlerimizle bir arada olmak ve üretmek ise daha da güzel. 
Takı günlerimiz, mantı günlerimiz, ayraç günlerimiz, okuma ve drama günlerimiz, kurslarımız her biri ayrı güzellikle dolulukla geçiyor. Emeği geçen, bu derneği var eden ve katkı sunan herkese ama herkese yürek dolusu teşekkür ederiz.
İyi ki varsınız, iyi ki varız , iyi ki bir aradayız. Sevgiler

ÖNCEKİ HABER

Kadınların gücünü göstermek istiyorum

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri, kaybedilen kadınları sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...