23 Ocak 2016 18:00

CP Piliç işçilerinden kıyıma karşı birlik çağrısı

Paylaş

DİSK/Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler CP Piliç’te yaşanan işçi kıyımını protesto etmek için firmanın Mecidiyeköy’de bulunan genel merkezi önünde eylem yaptı. “Atılan işçiler geri alınsın”, “Köle değil işçiyiz sendikayla güçlüyüz”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “ “CP işçisi yalnız değildir” sloganlarının atıldığı eylemde, tüm işçilere birlik ve mücadele çağrısı yapıldı.

Eylemde konuşan Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, asgari ücrete yapılan göstermelik zamla birlikte her iş kolunda hak gaspları ve işçi kıyımlarının arttığını söyledi. CP Piliç patronunun ücret artışını bahane ederek, işçilerin dört ikramiye hakkını ortadan kaldırmak için işçileri bireysel sözleşme imzalamaya zorladığını dile getiren Aslan, firmanın Manisa Turgutlu, Bilecik Osmaneli ve Bursa İnegöl fabrikalarında bu sözleşmeyi kabul etmeyen, Gıda-İş üyeleri başta olmak üzere yüzlerce işçinin işten atıldığını bildirdi. Patronun dayattığı sözleşmenin işçilerin yıllık 4-7 bin lira arası kayıp yaşamasına neden olacağına dikkat çeken Aslan, “CP Patronu diğer bütün patronlar gibi, asgari ücret zammını bir fırsata dönüştürerek, hem devletten teşvik almak, hem işçilerin ikramiyesini kaldırarak bir taşla iki kuş vurmak istiyor” dedi.

PATRON MÜCADELEYİ ENGELLEMEK İSTİYOR

Yapılan kıyımlarla sendikalarında örgütlenen CP işçilerinin mücadelesini engellenmek istendiğini ifade eden Aslan, şöyle devam etti: “İşten atılanların büyük çoğunluğu sendikamızın üyesidir. Bir dünya devi olan CP tavukçuluğun diğer ülkelerdeki fabrikalarında işçiler sendikalı çalışırken Türkiye de tam bir sendika düşmanı tutum içindedir. Çünkü Türkiye de hükümetler çıkardıkları yasalarla ülkeyi sermaye için cennete, işçiler için ise tam bir cehenneme çevirmiştir. Şimdi de üç ay içinde çıkaracağız dedikleri yeni yasalarla kıdem tazminatını ortadan kaldırmayı, kiralık işçilik uygulamasını yaygınlaştırmayı amaçlıyorlar. Belli ki patronlar bu cesareti, asgari ücret zammı konusunda da işçileri aldatan hükümetten alıyorlar.”

CP patronu işçilerin örgütlenmesini engellemek ve bölmek için işbirlikçi sendikayı de devreye soktuğunu dile getiren Aslan, “Kendisine işçi sendikası diyen bu patron işbirlikçi anlayış, işçilere bireysel sözleşmeleri imzalayın diyerek adeta işverene çalışmıştır. Gıda-İş Sendikası olarak üyemiz olsun olmasın tüm işçilerimizin yanında olacağız. Yapılan bu işçi kıyımını kabul etmiyoruz ve atılan işçiler geri alınsın istiyoruz. İşçilerimizle birlikte mücadeleyi büyütmeye, örgütlenmemizi sürdürmeye kararlıyız ve başaracağız” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘The Art of Banksy’ sergisi tartışmalı başladı

SONRAKİ HABER

Media Markt'ta zam yerine işten atma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...