27 Aralık 2015 14:56

Kayseri EMEP: Sokağa çıkma yasakları son bulsun, operasyonlar dursun

Paylaş

Bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları ve saldırıları protesto etmek için Kayseri Emek Partisi İl Örgütü basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açılamasına Kayseri Kırkkısraklılar Derneği, HDK, HDP, Kayseri Hacı Bektaş Derneği ve SES destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Ferhat Kiş; çatışmaların tırmandırıldığını, barış ve kardeşlik umutlarının baltalandığını vurgulayarak “Ülkemizin bir bölgesinde bir süredir sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Ana akım medya hükümetin baskı ve sindirme politikaları nedeni ile yaşanan durumun vahametini yeterince verememektedir. Emek Partisi olarak, işçilerin, emekçilerin, mazlum halkların her zaman sesi olduk. Bugün de olmaya devam edeceğiz. Ve sizlerle bir takım verileri paylaşma gereği duyuyoruz.
İçinde Mazlum Der ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın da bulunduğu önemli insan hakları kuruluşlarının araştırmasına göre; 16 Ağustos 2015 tarihinden bu yana başta Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkâri olmak üzere toplam 7 ildeki, en az 17 ilçede, resmi olarak tespit edilebilen 56 süresiz ve gün boyu sokağa çıkma yasağı ilanı gerçekleşmiştir.
TİHV verilerine göre en az 124 sivil sadece resmi sokağa çıkma yasağı ilanı olan zaman dilimleri içerisinde bu bölgelerde yaşamlarını yitirmiştir.Son 2 hafta içerisinde, 41 sivil öldürülmüş (7’si çocuk, 1’i ateşli silahla vurulma sonucu anne karnında ölüm, buraya dikkat edin, 1’i anne karnında kurşunla vurularak ölmüştür.En az 15 kişi kendi evlerinin sınırları içerisindeyken, açılan ateş veya tanklardan atılan top mermilerinin evlerine isabet etmesi sonucu yaşamlarını yitirmiştir” dedi

Sokağa çıkma yasaklarının bir an önce son bulması ve operasyonların durması gerektiğini belirten Kiş: “40 yıldır askeri harekatla bir yere varılamadığından ders çıkarılmalı ve siyasi çözümler devreye sokulmalıdır. Parlamento sorunun çözüm yeri olmalıdır. Siyasi partiler görüşlerini, çözüm önerilerini paylaşabilmedir. Halkların dilinin, kültürünün önündeki engeller kaldırılmalı kendi kendisini yönetmesinin olanakları tartışılmalıdır” diye konuştu.

Yeni bir yılda halklara barış, kardeşlik temennisinde bulunan Kiş “Asgari ücretin belirlendiği şu günlerde Kayseri’de işçilerin yaşadıkları kaygılar da bulunmaktadır. 300 TL’lik bir zam tartışması işçilerin bu güne kadar yürüttükleri mücadelenin sonucudur. 300 TL’lik zamdan fazlası hak eden işçilerimiz, şimdi Kayseri OSB’de işten atılma ile karşı karşıya kalmıştır. Başta büyük fabrikalar olmak üzere küçülmeye gidiyoruz bahanesi ile işçiler sindirilmeye çalışılıyor. İşçiler işten atmalardan, girdi çıktılardan korunmuyor. Emek Partisi olarak işçileri, birlik olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz’’ dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Kocaeli İl Örgütü: Savaş ve ölümlerin tırmandırıldığı bir geleceği önleyelim!

SONRAKİ HABER

‘Roboski katliamının üzeri yeni katliamlarla kapatılmaya çalışılıyor!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...