27 Aralık 2015 13:31

Maraş’tan Roboski’ye hesap sormaya

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Alevi bileşenleri ve Antalya Demokrasi güçleri saat=15.00’te, Attolos Meydanı’nda  bir basın açıklaması yaparak Maraş ve Roboskide yaşanan katliamları protesto etti. 

Grup adına Basın açıklamasını okuyan Tarık Eroğlu 22 Aralık 1978 yılında Maraş’ta toplu katliama dönüşen olayların yıldönümünde ‘2 demokrat devrimci öğretmenin ölümünün üzerine devlet yöneticilerinin bilinçli olarak otopsi raporunu geciktirerek cenazelerin Cuma günü kaldırılmasını denk getirdiler. Böylece Ülkücü-Faşist güruhun katliam hazırlıklarını tamamlamasının olanakları sağlanmış oldu. Resmi rakamlara göre yaşanan faşist katliamla 117 kişi, olayı yaşayanlara göre ise daha fazla insan hayatını kaybetmiştir. Bu yaşananlardan sonra Devrimci, Demokratlar suçlu gibi gösterilip, katliam gerçek faillerin üstünün kapanmasıyla sonuçlanmıştır.’’dedi

‘BU TOPRAKLARIN HALKLARINA KATLİAM REVA GÖRÜLMÜŞTÜR’

2011 yılının 28.Aralığında 35 Kürt vatandaşın savaş uçakları ile bombalanarak katledilmesine de değinen Eroğlu, açıklamasının devamında’’ Geçimlerini sağlamak için katırlarına yükledikleri çay, tütün vb. gibi malzemelerle sınırı geçmeye çalışan bir kafile sözde terörist zannettik bahanesi ile bombalanmış 35 sivil hayatını kaybetmiştir. Bombardımana ait tüm detaylar ortada iken, olayın istenmeyen ve yanlış istihbarata dayalı meseleymiş gibi örtbas edilmeye çalışılmasıda bizlere oldukça tanıdık gelmektedir. Sonuç olarak yönetenler bu topraklarda yaşayan kadim halkları öldürmeyi, asimile etmeyi ve yok etmeyi yönetmenin doğal ve normal yöntemi olarak görmektedirler’’dedi.

‘KÜRT İL VE İLÇELERİNDEKİ ABLUKA KALDIRILMALI’

‘Mutlaka altını çizerek ve tüm vicdanımızla haykırmalıyız’ diyen Eroğlu ‘’ Kürt il,ilçe ve mahallelerde devam eden askeri kuşatma öncelikle yöre insanının yaşam hakkına yönelik yoğun bir saldırı kampanyasına dönüşmüştür.Yoğun ateş altında günlerce  ve aralıksız sürdürülen bu abluka ve kuşatmalar derhal kaldırılmalıdır. Ayrıca Tahir Elçi suikasti, Dilek Doğan infazı, Suruç ve Ankara katliamı ve diğer aydınlatılmamış tüm olayların hepsinde devletin ve siyasi iktidarın şaşmaz bir şekilde failler ve olayın aydınlatılmasını engeller bir tutum sergilemesini anlamakla birlikte bu durumun terk edilmesine yönelik kararlı ve kesintisiz bir mücadele yürütmek biz demokrasi güçlerine düşmektedir.’’dedi . Kitle sık sık Maraştan-Roboskiye hesap sormaya ve devletin Alevisi  olmayacağız sloganlarını atarak dağıldılar.

 

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale’de Roboski anmasında yürümek isteyenlere polis saldırdı: 21 gözaltı

SONRAKİ HABER

Muğla’da Roboski anması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...