02 Nisan 2012 05:39

Nar Film Festivali 6 Nisan’da başlıyor

Nar Sanat’ın ilkini yazar Onat Kutlar’a adadığı film festivalinin ikincisi 6-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Yaklaşık 2 yıldır faaliyetlerini sürdüren Nar Bilim Kültür ve Sanat Derneği (Nar Sanat)  2. Nar Film Festivali’ni Gazianteple sinemayı ilk kez buluşturan Nakıp Ali anısına gerçekleştiriyor. Festival boyu

Nar Film Festivali 6 Nisan’da başlıyor
Paylaş
İnanç Yıldız

ANTEPLİLER FİLME DOYACAK

Festival programını açıklayan Nar Sanat, 40’tan fazla uzun, kısa metrajlı, çocuk serisi ve belgesel formatında filmle Gazianteplileri filme doyuracak. Birçok ödüllü filmin de izleyiciyle buluşacağı festivalde ‘Nar, Öfkeli Çılgınlık, Karamsar Çile, Rec-İz, Dûr, Kara vagon, Bu son olsun, Miraz, Çöl rüzgârları, kaya gibi kadınlar’ filmlerinin gösteriminin ardından oyuncu, yönetmen ve yapımcıların katılımıyla söyleyişiler de gerçekleştirilecek.

FESTİVAL ‘NAR’ FİLMİYLE AÇILACAK

6 Nisan’da M1 Nakıp Ali sinema salonunda 19.00’da gerçekleşecek açılış kokteyinin ardından Nar filmiyle başlayacak olan festival öncesi 1–6 Nisan tarihleri arasında Yeşilsu Parkında yapılacak müzik etkinlikleriyle de festivalin kente yayılması amaçlanıyor. Nar Sanat, 6 Nisan Cuma saat 14.00’te de Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası Konferans salonunda yönetmenler Ümit Ünal ve Kazım Öz, Evrensel Gazetesi Yazarı Mustafa Kara, Sinema-Tv bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Sait Liman’ın katılımıyla “Sinema ve Toplum” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Festivale ilişkin gazetemize konuşan Nar Sanat Başkanı Hatice Yıldız, “Nar Sanat olarak sanatsal etkinliklerle buluşma imkânı bulamayan insanlara bu etkinlikleri ulaştırmak çabasındayız. Dünyada ve Türkiye’de sanata dair ne kadar ilerici üretim varsa bu kentin insanlarıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü sanat bir duruştur. Sinemayla, tiyatroyla, müzikle birçok şeyi anlatabilirsiniz” dedi.

FESTİVAL’DE GÖSTERİLECEK FİLMLER

Evdalê Zeynikê (Bülent Gündüz), Zenne (Özcan Alper-Mehmet Binay), Nar (Ümit Ünal) Öfkeli Çılgınlık, Karamsar Çile (Hatice Yakar), Rec-İz (Tayfur Aydın), Dûr (Kazım Öz) Kara Vagon (Özgür Fındık), Bu Son Olsun (Orçun Benli), Kara Köpekler Havlarken (Mehmet Bahadır), Gölgesizler (Ümit Ünal), Miraz (Rodi Yüzbaşı), Babam Tarih Yapıyor (Haydar Demirtaş), Kaledeki Yalnızlık (Volga Sorgu), Tahrir-Özgürlük Meydanı (Stefano Savona), Öteki Kasaba (Nefim Dinç), Bajar (Ali Kemal Çınar), Ben Hasta Değilim Anne (Hatice Kamer), Sessizliğin Sesi, Orhan Kemal (Mehmet Güleryüz), Sudaki Suretler (Erkan Tülek), Kardeş Nereye? Mübadele (Ömer Asan), Ekümenopolis (İmre Azam), Annem Barış İstiyor (Aziz Çapkurt), Göbeklitepe (A. Turgut Yazman), Evcilik (Bingöl Elmas), Rıfat Ilgaz (Önder Uygun), 16 Ton (Ümit Kıvanç), Masum, Küstah, Fettan (Melek Özman), Kefene Sarılı Kadınlar (Farid Haerinejad), Çöl Rüzgarları, Kaya Gibi Kadınlar (Natalie Borgers), Phepug (Caner Can Erik), İbret Olsun Diye (Necati Sönmez), Gazze’nin Yarası (Necati Sönmez), Muthuku Ailesi (Uluslararası Af Örgütü), Uluslar arası Af Örgütü Çocuk Hakları Serisi, Blanes And Flames (Mohammed Reza Farzad), Dayanışma (Ersin Demircan), Top (Murat Tümer), Ali Ata Bak (Orhan İnce), Karanlığın İçinde Kireç Badanalı Ev (Alper Yılmaz), Eski Koltuklar (Tanju Berk)
Festivale ilişkin ayrıntılı bilgiye şu adreslerden ulaşılabilir:
http://narsanat.org/
http://www.facebook.com/groups/narsanat/
(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sözde doğum günü’ yasağı!

SONRAKİ HABER

Press hâlâ devam ediyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...