19 Şubat 2008 00:00
4 yılda sadece 700 metre asfalt yapıldı
30 bine yaklaşan nüfusuyla Çorumun en büyük mahalleleri arasında yer alan Kale Mahallesi, Belediyenin ilgisizliğiyle karşı karşıya kalmanın sıkıntısını yaşıyor.
Kale Mahallesinde 4 yıl içerisinde sadece 9 cadde ve sokakta asfalt çalışmasının yapıldığına dikkat çeken Mahalle Muhtarı Ali Şahin, AKPnin en az oy aldığı mahallelerden birisi olan Kale Mahallesinin cezalandırıldığını ifade ediyor. Özellikle Belediye Fen İşleri Müdürünün Kale Mahallesine karşı art niyetli bir tutum içerisinde olduğunu kaydeden Şahin; Belediye, hizmeti kendi oy aldığı mahallelere götürüyor. Yapılaşmanın olmadığı yerlere asfalt dökülürken, yoğun bir yapılaşma olan benim mahalleme sıfır asfalt dökülme olayı olmadı. Mahallemde bugüne kadar sadece 9 cadde ve sokakta kısmen çalışma yapıldı. Hepsi de yarım yamalak. Bu yapılanlarından hepsi mevsimin en uygun olmadığı dönemde yapıldı. Yapılan asfaltın hiçbirisi sağlıklı değil. Sıfır asfalt çalışması mahallemde çok az. 4 yıl içerisinde tahminen 700 metre uzunluğunda bir asfalt çalışması yapıldı diye konuştu.
Öte yandan Park Bahçeler çalışmaları ile ilgili olarak kısmen de olsa bir takım çalışmanın yapıldığını ifade eden Şahin, Aşıklar Tepesine yapılan parkın Çorum için çok önemli bir yeşil alan olacağını dile getirdi.
Kütüphane istiyoruz
Kale Mahallesi olarak yerel ve genel yönetimden bir takım taleplerinin bulunduğunu aktaran Şahin, Çorumun en büyük mahallelerinden birisi olmalarına rağmen mahallede kütüphanenin olmayışının çok büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Çoruma verilen ikinci bir Anadolu Lisesinin neden Kale Mahallesi sınırları içerisine yapılmadığını merak ettiklerini belirten Şahin; Bu olaya siyasi bakıldığı için, ikinci Anadolu Lisesi Çorumun en ücra köşesi olan Mimar Sinan Mahallesindeki askeri kışlanın yanında kurulacak. 12 tane ilköğretim okulunun bulunduğu bu çevreye ise böyle bir okulun uygun görülmemesine anlamış değiliz dedi.
Çorumun yaklaşık nüfusunun yarısına yakınının ikamet ettiği Kale Mahallesi, Yavruturna Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesinde spor tesislerinin bulunmadığını da kaydeden Şahin; Ulukavak, Üçtutlar ve Mimar Sinanda var ama bizim bölgemizde yok diyerek, AKPli Belediye tarafından ayrıma tabi tutulduklarını dile getirdi.
Kale turizme kazandırılmalı
Hangi tarihte, kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen tarihi Çorum Kalesinin bugünkü içler acısı durumuna dikkat çeken Muhtar Şahin, şu anda 42 hanenin bulunduğu Çorum Kalesinin turizm açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Çorum Kalesinin SİT alanı olarak işaretlenmesi nedeniyle bu bölgeye en ufak bir altyapı hizmetinin yapılamadığını kaydeden Şahin; Çorum Kalesinin içerisinde bulunan vatandaşlara takas yoluyla ev verilmeli ve bu bölge turizm açısından değerlendirilmelidir dedi. (Çorum/EVRENSEL)
EMEP zamların geri alınmasını istedi
Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Örgütü, zamların geri alınması amacıyla basın açıklaması yaptı.
Sağlık ve emeklilik hakkım için sosyal güvenlik yasasına hayır, Sağlık haktır satılamaz, Zamlara hayır gibi dövizlerin açıldığı basın açıklamasında sık sık; Türban bahane zam şahane, Zamlar geri alınsın gibi sloganlar atıldı.
Toplumun türban kriziyle kutuplaştırılmak istendiği bir ortamda IMFnin talimatıyla bütün tüketim mallarına zam yapıldığını belirten EMEP İl Başkanı Muharrem Özünel; 2008 bizim için karanlıktır. Buna karşı her eğilimden emekçinin el ele vererek kendi özgür geleceğini kazanmak üzere birleşmesi gerçek bir laik ve özgür demokratik toplumun yolunu açacaktır dedi.
Özünel, Başbakan Erdoğanın Ocak ayı enflasyon rakamlarından yüzde 8 diye bahsetmesinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, halkın enflasyonunun yüzde 35lerder aşağı olmadığını dile getirdi.
22 Temmuz seçimlerinde hiç zam yapmamakla övünen AKP Hükümetinin yalanlarının tükendiğini ve IMF heyetinin Türkiyeye gelişi ile birlikte peş peşe zamların da sıralandığını vurgulayan Özünel, açıklamasının devamında şunları dile getirdi: Su faturaları yüzde 22, tüp yüzde 17, kira artışları yüzde 20, makarna yüzde 28, ekmek yüzde 19, bulgur yüzde 26, beyaz peynir yüzde 104, ayçicek yağı yüzde 30, salça yüzde 18, bakliyat kuru fasulye yüzde 14, mercimek yüzde 30, doğalgaz faturaları el yakıyor, elektrik yeniden zamlandı. Piyasalar böyle iken enflasyon nasıl yüzde 8 oluyor? Biliyoruz ki halkın enflasyonu yüzde 35lerden aşağı değil.
Zamlardan en fazla nasibini alan bir kesimin de üretici köylüler olduğunu belirten Özünel, gübrenin fiyatının yüzde 100 arttığını kaydetti. Elektrik, mazot geçen yıllara göre enflasyonun üzerinde zam görmüştür. Üreticilere açıkça artık üretmeyin denmiştir diyen Özünel, geçen yıldan kalan doğrudan gelir desteğinin de hâlâ verilmediğine dikkati çekti. (Çorum/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et