14 Mart 2008 00:00
memlekete operasyon şart!
GÜNÜN YAZILARI
Çocuklarına isim bulmakta zorlanan halkımız, emniyet güçlerinin birbiri ardına yaptığı operasyonlarda bulduğu isimleri ibretle seyrediyor! Bufalo, Altınbaşak, Beyaz Enerji, Mumya, Vurgun, Takı, Kara Gün vs vs... Şimdi içinizden bazılarının Hepsini anladık da bu Takı ve Kara Gün ne oluyor dediğini duyar gibiyim. O da benim gazetecilik başarım. İşte size onları açıklıyorum:
Takı Operasyonu
Ankara Dikmende bir gecekonduya yapılan operasyonda Hıdır Demir adlı şahıs bir çok ziynet eşyası, kolye, zincir, saat, bir miktar para ve henüz açılmamış 10 adet kapalı zarf ile ele geçirildi. Gecekondunun yaklaşık 200 metre havaya savrulduğu operasyonda 8 adet kedi, 5 adet köpek, 45 adet tavuk da öldürüldü! Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 1 adet eşek de ağır yaralı olarak mahallenin kasabı tarafından acil olarak veterinere götürüldü! Operasyon sonucu göz altına alınan Hıdır Demir gazetecilerin sorularına göz yaşları içerisinde şu açıklamayı yaptı: Vallahi de billahi de bu altınları ve paraları biz çalmadık. İki gün önce oğlanın düğünü vardı. Yarın bu altınları bozdurup borçları dağıtacaktık. Bunların hepsi oğlanın düğününde akrabalar ve eş dost tarafından takılan takılardır. Bakın bu oğlanın kayınbabasından bir altın kolye, bu da kızın eniştesinden bir küçük altın, işte bunlarda henüz açılmamış kapalı zarflar.
Operasyonda istihbarat eksikliği olduğunu belirten bir emniyet yetkilisi ise şöyle konuştu: Bizim köstebek yanlış istihbarat yapmış. Zaten uzun süreden beri bizi yanıltıp duruyordu! Geçtiğimiz günlerde de sahte para basıyorlar diye yoğurt fabrikasını yerle bir etmiştik! En kısa sürede köstebek hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.
Kara Gün Operasyonu
İstanbulda bir apartman dairesine yapılan operasyonda yasa dışı örgüte üye olduğu ileri sürülen 15 bayan terörist yakalandı. Operasyona 200 çelik kuvvet, 100 demir kuvvet, 25 yunus, 15 balina, 9 hamsi timleri katıldı. Ölü ve yaralı bulunmayan operasyonda yakalanan ve ev sahibi olduğu öğrenilen Huriye Hanım şöyle konuştu: Biz 15 bayan aramızda gün düzenlemiştik. Bu ay para bana çıkmıştı. Tam yeni kurayı çekiyorduk ki başımıza bunlar geldi. Yetililerden davacıyım!
Konunun abartıldığını söyleyen bir emniyet yetkilisi: Bize bu evde yasadışı örgüte üye olduğu sanılan 15 teröristin eylem için toplantı yaptığı yönünde ihbar geldi. İçeri girdiğimizde pasta, börek ve çörekle karşılaşınca biz de şaşırdık! Gerekli soruşturmayı yapacağız. Bayanlardan da özür diliyoruz.
Bu arada Maliye Bakanlığından bir yetkili bundan böyle bu tür günlerde para çıkan kişinin ne kadar para çıktığını maliyeye bildirmesi gerektiğini ve bu miktardan yüzde yedi oranında vergi kesileceğini söyledi
Veli Bayrak [[email protected]]
Evrensel'i Takip Et