20 Mart 2008 00:00

Derbi ULEB’e taşındı

Basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük ikinci organizasyonu olan ULEB Kupası’nda çeyrek finalde Beşiktaş ile Galatasaray da yer alacak.

Paylaş

Basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük ikinci organizasyonu olan ULEB Kupası’nda çeyrek finalde Beşiktaş ile Galatasaray da yer alacak. Kupanın 3. turunda Sırbistan’ın Kızılyıldız takımını eleyen Beşiktaş ile İspanya’nın Kalise Gran Canaria takımını saf dışı bırakan Galatasaray, büyük bir başarı göstererek son 8 takım arasına girdi.
Kupa tarihinde ilk kez son 8 takım arasına kalan iki Türk takımı Beşiktaş ile Galatasaray, çeyrek finalde ise birbirinin rakibi olacak.
ULEB Kupası’nda 8’li finaller, 10-13 Nisan tarihleri arasında İtalya’nın Torino kentinde düzenlenecek.
ULEB Kupası’nda Beşiktaş ve Galatasaray’ın yanı sıra önceki akşam oynanan maçlar sonucunda Rusya’nın Dinamo Moskova ve Unics Kazan, Polonya’nın PGE Turow, İspanya’nın DKV Joventut ve Akasvayu takımları tur atladı.
ULEB Kupası’nda çeyrek final maçları 10 ve 11 Nisan’da, yarı final mücadelesi 12 Nisan’da, final maçı ise 13 Nisan’da oynanacak.
Ergin Ataman: Hedefimiz
şampiyonluk
Beşiktaş Antrenörü Ergin Ataman, ULEB Kupası’nda Kızılyıldız karşısında 81-69’luk skorla mükemmel bir galibiyet alarak, 8’li finale kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Ergin Ataman, ULEB Kupası’nda oynadıkları 14 maçta sadece 1 kez yenildiklerini hatırlatarak, “İtalya’daki finallere katılmayı hak ettik. Takımımı kutluyorum, oyuncularım çok iyi mücadele etti. Çok akıllı oynadık ve kazandık. Hedefimiz kupayı kazanmak’’ diye konuştu.
Ataman, finallerdeki rakiplerinin Galatasaray olmasıyla ilgili olarak da, ‘’Her şeyden önce bu, Türk basketbolunun geldiği yeri gösteriyor. Bu bir yerde de şanssızlık. Keşke ilk maçta başka rakiplerle karşılaşsak, sonra da beraber finale çıksaydık’’ diyerek sözlerini tamamladı.
G.Saray iddialı
Galatasaray da 3. tur rövanş maçında, ilk karşılaşmada 99-74 yendiği İspanya’nın Kalise Gran Canaria takımına rövanşta 88-79 yenilmesine karşın, İtalya’nın Torino kentinde düzenlenecek 8’li finalde oynamaya hak kazandı.
Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır, takımlarının 8’li finallere yükselmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şimdiki hedeflerinin ilk 4’e kalmak olduğunu söyledi.
Dedehayır, yaptığı açıklamada, Kalise Gran Canaria takımı ile İstanbul’da yaptıkları karşılaşmadan büyük avantajla ayrıldıklarını ifade ederek, ‘’Rövanşta da kontrollü oynayarak, avantajımızı korumasını bildik ve son 8’e kalmayı başardık. Takımızın gösterdiği bu önemli başarıdan dolayı çok mutluyuz. Şimdi hedefimiz son 4’e kalmak’’ diye konuştu.
Torino’daki çeyrek finalde Beşiktaş ile karşılaşacaklarını hatırlatan Dedehayır, şunları kaydetti: ‘’Gönül isterdi ki Beşiktaş ile finalde karşılaşalım. Beşiktaş ile çeyrek finalde karşılaşacak olmamız talihsiz bir durum. Başka takımlarla eşleşseydik, iki takım da finale kadar gidebilirdi. Beşiktaş, bence son 8’e kalan en iyi takımlardan biri. Onlarla ligde yaptığımız iki maçın birini biz, birini onlar kazandı. O nedenle maçın favorisi yok. O gün şanslı olan kazanacak. İki Türk takımının çeyrek finale yükselmesi Türk basketbolu için kıvanç verici bir durum.’’
Galatasaray camiasının Avrupa’da başarılara alışık olduğunu ifade eden Ahmet Dedehayır, ‘’Başarı tohumlarını basketbolda da attık. Bayan takımımız FIBA Avrupa Kupası’nda yarı final oynadı. Erkek takımımız da gördüğünüz gibi son 4’e kalmak için mücadele edecek. Basketboldaki başarılarımız devam edecek’’ ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yoksulun ekmeğine zam

SONRAKİ HABER

Protestocu imama 5 yıl hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa