24 Mart 2008 00:00

Sağlam Bobo’ya yüklendi

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 2-1 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Bobo’ya yüklendi

Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 2-1 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Bobo’ya yüklendi. Futbolcularının ikinci yarıdaki mücadelesine dikkat çeken Sağlam, “İkinci yarıda sahada kalan oyuncular üst düzey sorumluluk alarak sorumsuz bir şekilde oyundan atılan arkadaşlarının açığını kapatmak için uğraştılar”diye konuştu.
Sağlam, uzun süre 10 kişi oynadıkları maçı kazanamadıklarını ve kazanamadıkları gibi puan da alamadıklarını söyledi. Ertuğrul Sağlam, maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında, ligin zirvesindeki 4 takımın da puan kaybetmemek için oynadıklarını belirterek, “Biz de uzun süre sonra elimize geçirdiğimiz liderliği bırakmamak için bir maç oynadık. Bundan sonraki haftalarda puan kaybının telafisinin zor olduğunu düşünürsek, 3 puan önemliydi. Ama uzun süre 10 kişi oynadığımız maçı kazanamadık. İkinci yarıda sahada kalan oyuncular üst düzey sorumluluk alarak büyük mücadele verdiler. Sorumsuz ve gereksiz bir şekilde oyundan atılan arkadaşlarının açığını kapatmak için büyük mücadele verdiler. Oyunun hakimi olduk diyebiliriz. Oyunculara bu özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puanı bıraktıklarını ifade eden Sağlam, “Fikstüre baktığımızda bu kaybı telafi edebilecek durumdayız. Önümüzdeki haftaki karşılaşmada üst düzey sorumluluk alıp, bugünkü kaybı telafi etmeyi ve Fenerbahçe’nin önüne geçmeyi istiyoruz” dedi.
‘32 puan yeterli değil’
Beşiktaş’ı yenerek 3 puan alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de teknik direktör Abdullah Avcı, şu ana dek topladıkları 32 puanın iyi, ama yeterli olmadığını söyledi. Avcı, lig lideri ve 3-4 haftadır form grafiğini yükselten bir takımla oynadıklarını vurgulayarak, “Geçen hafta ligin sonuncusuna yenilmiştik. Bugün ise kimsenin tahmin etmediği şekilde risk alarak 3 forvetle sahaya çıktık. Rakibin 10 kişi kalması sonrası ikinci yarı itibariyle kontrol bizim elimizdeydi. 3 büyüklere genel anlamda kaybetmeyen, Fenerbahçe ile Beşiktaş’ı yenip ve berabere kalan oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Kartlara alıştı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında Bobo’nun kırmızı kart görmesiyle karşılaşmanın büyük bölümünü 10 kişi oynayan Beşiktaş, son 2 haftadır adeta kırmızı kartlara abone oldu. Siyah-beyazlılarda, geçen haftaki Trabzonspor maçının 49. dakikasında İbrahim Toraman kırmızı kart görmüş ve takımını yalnız bırakmıştı. Siyah-beyazlıların bu sezonki kırmızı kart sayısı da 7’ye çıktı. Beşiktaş’ta ligde İbrahim Toraman (2), Cisse, Rüştü, Tello, Ali Tandoğan ve Bobo kırmızı kart gördü. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Galatasaray’da Polat dönemi

SONRAKİ HABER

Başarının bedeli 4 can

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...