09 Ağustos 2008 00:00

‘Bebek ölümlerinin sorumlusu AKP Hükümeti ’

KESK Ankara Şubeler Platformu, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde yaşanan bebek ölümlerinin sorumlusunun AKP Hükümeti olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı ve tüm sorumluların istifa etmesini istediler.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde yaşanan bebek ölümlerinin sorumlusunun AKP Hükümeti olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı ve tüm sorumluların istifa etmesini istediler.
KESK’e bağlı sendikaların şube üyeleri dün Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube önünde buluşarak sloganlarla Sağlık Bakanlığı’na yürüdüler. Bakanlık önünde konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü Hasan Karakaya, eğitim ve sağlık sisteminin, muhafazakar ve piyasacı anlayışla yönetilmesinin yaşanan ölümlerde etken olduğunu ifade etti. Karakaya, kamu hastanelerinde, bebek yoğun bakım ünitelerinin teknik olarak yetersiz ve nitelikli personelden yoksun olduğunu vurguladı.
“Sağlıkta Dönüşüm Programı”nın hayata geçirilmesiyle birlikte, hastanelerde sorunların büyüdüğüne işaret eden Karakaya, performansa dayalı döner sermaye uygulamasının hastanelerin yükünü arttırdığını söyledi. Hastanelerin taşeron temizlik şirketleri sıradan bir temizliğe tabi tutulduğunu dile getiren Karakaya, bebek ölümlerinin sorumluları olarak Sağlık Bakanı ve yetkililerin istifa etmesini istedi.
Açıklama yetersiz
SES, Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu heyetin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. “Bebek ölümleri ile ilgili olarak söz konusu heyetin yaptığı açıklamayı tatmin edici bulmadık” diyen SES Genel Sekreteri Kemal Yılmaz, heyetin açıklaması sırasında yazılı bir rapor sunmamasının düşündürücü olduğunu belirtti.
Heyetin açıklamasının olayın gerçek nedenlerini tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktan uzak, sorumlularının anlaşılamadığı bir içerikte olduğunu vurgulayan Yılmaz, benzer olayların tekrar yaşanmaması için olayın tüm açıklığıyla, ortaya çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Ailelere bebeklerin ölüm nedenleriyle ilgili bilgi verilmemesini eleştiren Yılmaz, “Olayda Sağlık Bakanlığı, sorumluluk almamak için hastane yönetimini kaderiyle baş başa bırakmıştır” dedi.
Öte yandan Türk Sağlık-Sen üyeleri hastane önünde eylem yaparak ölümlere tepki gösterdi. Burada konuşan sendikanın Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Orhan Yılmaz, çalışanlar ile halkın karşı karşıya getirilmesini kınadı.(Ankara/EVRENSEL)

‘Suçluyu doğru yerde arayalım’

Bebek ölümleriyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, “Suçluyu doğru yerde arayalım!” çağrısında bulundu. Geçtiğimiz hafta Ankara Tabip Odası ile birlikte bir kurul oluşturarak çalışmalara başladıklarını ve konu olabildiğince bütün boyutlarıyla ele alarak açıklama yapacaklarını kaydeden TTB, “Ancak konuyla ilgili basında yer alan kimi değerlendirmeler, kastını aşan yorumlar, ötesi seviyesiz ifadeler içermektedir” açıklamasında bulundu.
AKP’nin Hükümet’nin Sağlıkta Dönüşüm Programının, kamu sağlık sistemlerinin tahribatı olduğunu vurgulayan TTB Merkez Konseyi, “Bütünüyle paraya bağımlı olmuş bir kafayla verilen sağlık hizmetini göz ardı eden, bütün bir süreci hekimlerin, sağlık çalışanlarının üstüne yıkmaya çabalayan bir yaklaşımın hedefi, konuyu saptırmak, gerçekleri gizlemektir ve bilerek ya da bilmeyerek sağlıkçıları şiddete hedef göstermektir” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

SONRAKİ HABER

Meclis’in sağlık harcamaları 31 milyon YTL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...