12 Ağustos 2008 00:00
Polis ihmali can aldı
GÜNÜN YAZILARI
Gebzede polisin ihmali ölüm getirdi. Komşularıyla kavgalı olan ve yaklaşık bir aydır evinden sokağa tüfeğiyle gelişi güzel ateş eden Cebrail Şentürk, Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Durmuş Çelikin oğlu Cevdet Çelikin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Çelikin ailesi, Şentürkü defalarca polise şikayet ettiklerini, yalnızca gözaltına alınıp bırakıldığını belirtirken, Çelik vurulduktan sonra kaldırılacak hastane bulunamadı, son olarak kaldırılan hastanede Çelik yaşamını yitirdi.
2 saçma başına isabet etti
Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı, Belediye-İş 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Durmuş Çelikin oğlu 23 yaşındaki Cevdet Çelik yaşamını yitirdi.
Olayın Mevlana Mahallesinde oturan 2 grubun aralarında eskiye dayalı bir anlaşmazlık nedeniyle silahlı çatışma çıktığı sırada Cevdet Çelik ve arkadaşlarının, motorla Çelikin halasının oturduğu 888. Sokaka girmesiyle gerçekleştiği belirtildi. Çatışmanın arasında kalan Cevdet Çelikin başına 2 saçma isabet etti.
Motordan düşüp yere yığılan Çelike olayı gören bir akrabası yardım etmek istediyse de evden açılan ateşin devam etmesi nedeniyle yardım edilemedi. Çelik ile birlikte vurulan Serhat Koçakın kaldırıldığı hastanede dalağı alındı. Kurşunların hedefi olan Yavuz Altıparmak yaralandı.
Olayla ilgili Şentürk, T.Ş. ve U.Ş. ile karşı gruptan G.T. gözaltına alındı.
Hastanelerde yer yok!
Aranan birçok hastane yer olmadığını söyledi. Son olarak Anadolu Sağlık Merkezine getirilen Çelik burada hayatını kaybetti. Çelikin yaşamını yitirdiğinin öğrenilmesiyle, hastane kapısında bekleyen ailesi ve akrabaları acıya boğuldu.
Ailesi ve yakınları ortalığa dehşet saçan zanlının haftalardır sokağa ateş ettiğini belirterek önlem almayan polis ve yetkililere tepki gösterdi. Polisin ihmali yüzünden Cevdet Çelikin hayatını kaybettiğini ifade eden yakınları Eğer bu adam polis tarafından engellenseydi, oğlumuz yaşayacaktı. Silahla yola ateş eden bir adam nasıl olur da serbest bırakılır? Bu, ölüme davetiye çıkarmaktır. Oğlumuzun ölümüne sebep olan bu ihmalin, insan hayatına değer vermemenin, bir insanın bu kadar kolay ölmesinin hesabı sorulmalıdır dedi. (Gebze/EVRENSEL)
1 YTL ve ihmal hayatını kararttı
Sivasta 16 yaşındaki Ferhat Şimşek parasızlığın ve ihmalin kurbanı oldu. 1 YTLsi olmadığı için yeni plastik top alamayan Ferhat, kaçan topu almak için önlemi olmayan elektrik trafosuna çıktı. Elektrik akımına kapılarak yaralanan talihsiz gencin yanan kolu ve bacağı kesildi.
Ferhat Şimşek arkadaşları ile birlikte Mimar Sinan Mahallesinde bir süre top oynadı. Vurduğu top elektrik trafosunun üstüne gitti. 1 YTLsi olmadığı için yeni top alamayan Ferhat, kaçan topu almak üzere trafoya çıktı. Genç, topu aldıktan sonra elektrik akımına kapıldı. Kendisini yerde bulan Ferhat, sürünerek kaldırım üzerine çıktı ve yardım istedi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürülen Ferhatın tedaviye cevap vermeyen sağ kolu ve sağ bacağı kesildi. (Sivas/EVRENSEL)
Arif Doğan
Evrensel'i Takip Et