26 Mart 2009 00:00

Kamera istesek artist olurduk

ODTܒde öğrenciler, geçen hafta yaşanan Jandarma saldırısını Rektörlük önünde protesto ettiler. Soruşturmalara ve okulun çeşitli yerlerine “güvenlik” gerekçesiyle takılan kameralara tepki gösteren öğrenciler...

Paylaş

ODTܒde öğrenciler, geçen hafta yaşanan Jandarma saldırısını Rektörlük önünde protesto ettiler. Soruşturmalara ve okulun çeşitli yerlerine “güvenlik” gerekçesiyle takılan kameralara tepki gösteren öğrenciler, “Kamera isteseydik artist olurduk” diyerek kameraların kaldırılmasını istedi.
ODTÜ öğrencileri, okulda JİTEM elemanın deşifre edilmesinden sonra 3 ODTÜ öğrencisinin tutuklanmasına, anadilde eğitim talep ettikleri ve devrim yürüyüşüne katıldıkları için 12 öğrenciye soruşturma açılmasına ve geçen hafta yaşanan Jandarma saldırısına tepki göstermek için dün Hazırlık E Binası önünde buluştular. “Kamera isteseydik artist olurduk”, “Kamerasız, soruşturmasız, Jandarmasız ODTÜ istiyoruz” gibi sloganlarla Rektörlük önüne yürüyen öğrenciler, Rektörlüğün olayın ardından yayımladığı bildiriyi eleştiren dövizler taşıdılar.
Eylem sırasında kartondan maket kamera yapan bir öğrenci “Şimdi daha çok güvendesiniz” diye bağırarak çevredekileri temsili olarak kameraya çekti. Rektörlük Binası önünde bir basın açıklaması yaptılar.
AĞIZLARINI BANTLADILAR
Açıklamanın ardından iki öğrenci Rektörlüğe giderek taleplerini Rektörlük Genel Sekreteri Tanju Memetoğlu’na ilettiler. Görüşme süresince dışarıdaki öğrenciler de ağızlarını bantlayarak Rektörlüğün önünde oturdular. Görüşmenin ardından açıklama yapan öğrenciler, Mehmetoğlu’nun “Soruşturmalardan haberimiz yok” diyerek Rektörlüğü savunduğunu aktardılar. Mehmetoğlu’nun bu sözlerine öğrenciler, “Yalancı Rektör” diyerek tepki gösterdiler.
PAZARTESİ GÜNÜ EYLEM VAR
Sosyoloji Topluluğu Üyesi Eda Özdek de, 30 Mart Pazartesi günü Mimarlık Bölümü’ne kameraların takılmasına karşı yapılacak olan eyleme destek istedi. (ANKARA)

ÜNİVERSİTE MAHKEMESİ!

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, Danıştay ve Mersin 1. İdare Mahkemesi’nin kararlarını hiçe sayıp 2006 yılı soruşturmalarının içeriğiyle 39 öğrenciye soruşturma açtı. Soruşturma açılan öğrenciler arasında mezun olmuş ve öğretmenliğe başlamış kişiler de yer alıyor. Öğrenciler mahkemenin kendilerini haklı bulduğunu belirterek soruşturmaları protesto ettiler. (MERSİN)

ÖNCE ODTÜ ŞİMDİ KOÜ

GEÇTİĞİMİZ günlerde ODTܒde yaşanan öğrenci fişleme olayının bir benzeri de Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) yaşandı. Kimliği belirsiz bir kişi üniversite içinde düzenlenecek olan panele çağrı yapan öğrencilerin gizlice fotoğraflarını çekti.
KOÜ Umuttepe Yerleşkesi’nde 23 Mart tarihinde Çalışma Ekonomisi Kulübü tarafından düzenlenen “Kriz Ve Marksizm’in Güncelliği Üzerine” isimli panel için hazırladıkları el ilanlarını dağıtan öğrenciler gizlice fotoğraflarının çekildiğini fark etti.
Fotoğraflarını çeken kişiye “Sen kimsin, neden fotoğrafımızı çekiyorsun?” diye soran öğrenciler önce “Okul yönetimindenim” cevabını aldı ardından da olay yerine gelen güvenlik görevlileri kişinin basın mensubu olduğu iddia etti. Güvenlik görevlileri, olay yerinden uzaklaşmak isteyen kişinin kimliğini öğrenmek isteyen öğrencilere, kişinin basın mensubu olduğunu ve basın kartını da gördüklerini iddia ettiler. Önce okul yönetiminden olduğu sonra da basın mensubu olduğu iddia edilen fotoğrafları çeken kişi, elini kolunu sallayarak okuldan dışarı çıkarken, olay yerine gelen Jandarmanın da hiçbir müdahalede bulunmaması dikkat çekti. (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Vahşetin marka bedeli!..

SONRAKİ HABER

Gözaltında Guantanamo işkencesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...