15 Eylül 2009 00:00

SORUYORUZ!

Gazetemizin manşetinden ‘Ele talkın kendine salkım’ başlığıyla duyurduğumuz Halil Özen imzalı haberle ilgili Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Tuzla Akfırat’ta Başkan Sayın Kadir Topbaş’a ait bir çiftlik bulunmamaktadır” denildi.

Paylaş

Gazetemizin manşetinden ‘Ele talkın kendine salkım’ başlığıyla duyurduğumuz Halil Özen imzalı haberle ilgili Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Tuzla Akfırat’ta Başkan Sayın Kadir Topbaş’a ait bir çiftlik bulunmamaktadır” denildi.
Ancak yalanlanma amacıyla yapılan açıklama, haberimizdeki iddialara ilişkin herhangi bir açıklık getirmiyor. Haberimizde çiftliğin resmi olarak Topbaş’a değil kuzenlerine ait olduğunu, buranın dere yatağında, yeşil alanda ve kaçak olduğunu ve yıkım kararı bulunmasına rağmen herkesin “nedense” bunu görmezden geldiğini vurgulamıştık. AKP’lilere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’a, asıl yanıtlamaları gereken soruları bir kez daha soruyoruz:
* Adı geçen çiftliğin sahipleri olan Ömer Faruk Maviyıldız ve Osman Maviyıldız sizin akrabanız mı değil mi?
* Bu çiftlik, Saray Muhallebicilerine malzeme sağlıyor mu sağlamıyor mu?
* Adı geçen çiftlik, dere yatağında ve yeşil alanda olmakla kalmayıp, aynı zamanda mutlak koruma alanında mı değil mi?
* Bu arazinin 1982 yılında maliklerince alındığını söylüyorsunuz. Peki bu binalar sizin büyükşehir belediye başkanı, Hilmi Yıldız’ın Akfırat belediye başkanı olduğu dönemde yapıldı mı yapılmadı mı?
* Maliklerle belediye arasında bir dava olduğunu, yargı sürecinin sürdüğünü söylüyorsunuz. Bu doğru değil. Süren tek yargı süreci, kaçak bina yaptıkları için belediye tarafından akrabalarınıza yapılan suç duyurusudur. Bu da yıkıma hiçbir şekilde engel değil.
* Hilmi Yıldız çete suçlamasıyla tutuklanınca, yerine gelen yeni belediye başkanı -müfettişler hâlâ Akfırat’ta incelemelerini sürdürdüğü için mecburen- inşaatı mühürledi mi mühürlemedi mi?
* İmar Kanunu’nun 32. maddesine göre bir inşaatın yapı tatil tutanağı düzenlendikten sonra 30 gün içinde ruhsata bağlanması gerektiği, aksi halde yıkılacağı açıkken, yıkım işlemi neden gerçekleşmedi?
* Mutlak koruma alanı olmasına rağmen başkanlığını yaptığınız belediyeye, yani size bağlı olan İSKİ, neden hiçbir işlem yapmadı?
* Hakkında yıkım kararı olan, dere yatağında olduğu gün gibi aşikar olan, kaçak olduğu resmi kayıtlara geçmiş, yıkım kararı olan bu yeri yıkacak mısınız?
AİLE ÇİFTLİĞİ
Saray Muhallebicisi’ne hammadde üreten Saray Çiftliği’nin dere yatağında ve kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. Saray Muhallebicisi’ne süt ve yoğurt gibi hammaddeleri üreten Saray Çiftliği, hem dere yatağında hem de yeşil alanda bulunuyor. Tuzla Tepeören’de 775 No’lu parsel üzerinde 42 bin 400 metrekarelik alanda kurulu bulunan çiftliğin yeni yapılan ek binaları ile daha önce yapılan ve üretimi sürdürülen bölümünün de imar izni olmadığı belgelendi. Çiftliğin bulunduğu alanın dere yatağında ve yeşil alan üzerinde olduğu haritalarda da açıkça görülüyor.
(İstanbul/EVRENSEL)

AKP iL BAŞKANI NiYETiNi ORTAYA KOYDU!
AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, sel felaketinin ardından çeşitli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’e belgelerle cevap verdi. Ancak Babuşçu, selin ardından ortaya atılan iddialara ilişkin tartışmaya niyetleri olmadığını da itiraf etti. Babuşçu, Gürsel Tekin’e istifa edip etmeyeceğini sorarken, Baykal’a da “Bir daha belgesiz konuşmayın” çağrısında bulundu. Suçlamaların tamamının mesnetsiz temelsiz ve çirkin olduğunu iddia eden Babuşçu, “Biz ölümün, dramın olduğu yerde siyaset yapmayız. Acıyı da hüznü de kim olursa olsun paylaşırız” şeklinde konuştu. AKP yetkililerinin sel sonrası yaptığı açıklamalara bakıldığında acıyı paylaşmak anlayışının milyonlarca insanın evsiz kalmasına neden olacak kentsel dönüşümü sürdürmek olduğu anlaşılıyor. Tartışma önerilerine de karşı çıkan Babuşçu, “Ne bu ülkenin başbakanını, ne belediye başkanını bu iftiracılarla karşı karşıya getirmekten; boş tartışmalara girilmesinden yana değilim” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Dünya suçlu, bir onlar suçsuz!

SONRAKİ HABER

Egemenlerin medyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...