19 Eylül 2009 00:00

G.Saray Avrupa’da da tam yol

UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu ilk maçında deplasmanda Yunanistan’ın Panathinaikos takımını 3-1 yenen Galatasaray’da Avrupa Ligi’ne iyi başlamanın sevinci yaşanıyor.

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu ilk maçında deplasmanda Yunanistan’ın Panathinaikos takımını 3-1 yenen Galatasaray’da Avrupa Ligi’ne iyi başlamanın sevinci yaşanıyor. Bu zorlu mücadelede Galatasaray’a galibiyeti getiren goller 5 ve 56. dakikalarda Elano ile 47. dakikada Baros’tan gelirken, Yunan ekibinin tek golü 77. dakikada Salpingidis’ten geldi.
Galatasaray, deplasmanda oynadığı son 9 Avrupa Kupası maçında 5 galibiyet 4 beraberlik aldı ve hiç yenilmedi. Galatasaray son 9 maçında deplasmanda Bellinzona’yı 4-3, Panathinaikos’u 3-1, Benfica’yı 2-0 , Hertha Berlin’i 1-0, Maccabi Netanya’yı 4-1 yenerken Bordeaux ile 0-0, Levadia Tallinn, Hamburg ve Tobol ile 1-1 berabere kaldı. Galatasaray en son 2007-08 sezonu 3. tur rövanş maçında Bayer Leverkusen takımına deplasmanda 5-1 kaybetmişti.
12 MAÇTA 38 GOL
Galatasaray bu sezon oynadığı tüm resmi (5 Süper Lig-7 Avrupa Ligi maçı) maçlarda rakip fileleri havalandırmayı başardı. Galatasaray oynadığı 12 resmi maçta rakiplerine 38 gol atarken kalesinde 8 gol gördü. Galatasaray 12 maçın 10 tanesini kazanıp 2 beraberlik alırken hiç kaybetmedi. Maç başına 3.17 gol ortalaması yakalayan Galatasaray 0.67 gol yeme ortalaması ile oynuyor. Galatasaray takımında bu sezon 3 farklı oyuncu frikik atışından doğrudan kaleye gol attı. Shabani Nonda Avrupa Ligi 3.Ön Eleme Turu maçında Maccabi Netanya takımına, Kader Keita Avrupa Ligi Play-Off Turu maçında Levadia Tallinn takımına, Elano Blumer Avrupa Ligi F Grubu maçında Panathinaikos takımına frikikten gol attı.
YUNAN TAKIMLARINA KARŞI ÜSTÜN
Galatasaray, Avrupa Kupalarında Yunan takımları ile 5. kez karşılaştı. Olympiakos ile 3, Panathinaikos ve Panionios ile 1’er maç yapan Galatasaray bu karşılaşmalarda 4 galibiyet 1 yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, 2003-04 sezonu Şampiyonlar Ligi gruplarında Atatürk Olimpiyat stadında oynanan maçta Olympiakos’u 1-0 yenmiş, deplasmanda ise 3-0 kaybetmişti. Galatasaray 2007-08 sezonunda UEFA Kupası grup maçında Panionios ile deplasmanda oynamış ve maçı 3-0 kazanmış, geçen sezonda UEFA Kupası gruplarında Olympiakos ile kendi evinde oynadığı maçı 1-0 galip bitirmişti. Galatasaray önceki akşam da UEFA Avrupa Ligi grup maçında Panathinaikos’u deplasmanda 3-1 yendi.
UEFA: BAŞROLLERDE BAROS VE ELANO
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) resmi internet sitesinde, Galatasaray’ın Yunanistan takımı Panathinaikos’u daplasmanda yenmesini izleyicilerine ‘’Baros, Cimbom’u zafere taşıdı’’ başlığıyla duyurdu.
Sitede yer alan haberde, Galatasaray’ın, Atina deplasmanında aldığı galibiyete, kilit rollerdeki Brezilyalı yıldızı Elano ve Çek golcüsü Baros’un golleriyle ulaştığını belirtti.
Karşılaşmadan sonra uefa.com’a bir demeç veren Çek golcü Milan Baros da Yunanistan’a gelip galibiyet almanın kolay olmadığını söyleyerek, ‘’Deplasmandaki ilk maçımızda iyi bir oyun sergiledik ve 3 puanı aldık. Bunun bizim için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu maçı kazanmayı daha çok istediğimize inanıyorum’’ dedi.
Baros, attıkları ilk golden sonra oyundaki kontrolü sağladıklarını ifade ederek, ‘’Birçok pozisyonda gol şansı yakaladık. Daha fazla gol atabilirdik. Sonuç olarak kazanmayı hak ettik’’ diye konuştu.
Kendisinin ve arkadaşlarının konsantrasyon kaybı yaşamaması gerektiğini bildiren Baros, ‘’Bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yaptık. Ancak, daha önümüzde 5 maç daha var, onlara odaklanmamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.
UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatını çok heyecan verici bulduğunu kaydeden Baros, ‘’Bu yıl oynanan yeni sistemde ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura yükseliyor. Umarım, bir üst tura yükselmek için yeterli puanı alır ve ilk ikide yer alarak yolumuza devam ederiz’’ dedi.


‘MÜTHİŞ BAŞLANGIǒ
Fransa’nın önemli spor sitelerinden Francefootball, UEFA Avrupa Ligi gruplarında illk maçlarına çıkan takımlarımızdan Fenerbahçe’nin Twente karşısında bocaladığını, Galatasaray’ın ise Panathinaikos’u mat ettiğini yazdı.
francefootball.fr sitesi Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi F Grubu ilk maçında deplasmanda Yunan ekibi Panathinaikos’u 3-1 mağlup etmesinin ardından, “Gala’nın Türkleri” başlığını kullandığı haberinde, sarı kırmızılı takımın müthiş bir başlangıç yaptığını belirterek, “Çok gerçekçi olan Galatasaray,Panathinaikos’u hem de Yunanistan’da mat etti.
‘F.BAHÇE TÖKEZLEDİ’
Fransız sitesi Fenerbahçe’nin sahasında Hollanda ekibi Twente’ye 2-1 mağlup olmasıyla ilgili olarak ise “Fenerbahçe tökezledi” başlığını kullanarak, Türkiye’de Galatasaray ile liderliği paylaşan sarı lacivertli takımın Avrupa Ligi’ne kötü bir başlangıç yaptığını kaydederek, “Roberto Carlos ve takım arkadaşları evlerinde Twente karşısında tökezleyerek, grup maçlarına en kötü şekilde başladılar” yorumunda bulundu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Yenilgi bizi güçlendirecek’

SONRAKİ HABER

Beşiktaş gol ve galibiyet istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...